Oct 22, 2020

Varmt och skönt med tilläggsisolering av vinden


Under hösten tilläggsisolerar ENIVA Isolerproffs 270 ”radhuslägenheter” för en bostadsrättsförening i Västerhaninge söder om Stockholm. Tilläggsisolering med lösull är snabb, effektiv och kan göras utan påverkan på trädgårdsmark eller störningar för grannar. Det behövs ingen lagerhantering eller deponi av spill på arbetsplatsen.

Så här går arbetet till när vi isolerar
Lösullen levereras på vår lastbil som ställs upp i anslutning till fastigheten och är försedd med isoleringsmaterial, sprutmaskin, slangar och övrig utrustning.

Rätt ventilation på vinden i kombination med isoleringsmaterialet är viktigt. Det löser vi genom takfotsventilation som bildar en luftspalt mellan isolering och tak. När takfotsventilationen sitter på plats så är det dags för själva isoleringsarbetet.

I det här fallet är materialet som används glasull som sprutas direkt över den befintliga isoleringen på vinden. Våra isolerproffs ser till att isoleringen täcker alla utrymmen och att den har jämn och avsedd tjocklek över hela ytan. Trots litet utrymmen så går det lätt och smidigt för teamet att arbeta.

Resultatet blir ett behagligt inomhusklimat året om och minskad energiförbrukning för föreningens medlemmar. Trots att det är många trånga utrymmen så går det lätt och smidigt för teamet att arbeta.Tillgängligheten för de boende i området påverkas minimalt och arbetet utförs utan något spill och behov av deponi.

Fördelar med tilläggsisolering
Tilläggsisolera vinden med lösull ger en bättre boendemiljö och är det bästa sättet att sänka uppvärmningskostnaderna i föreningens fastigheter. Vi på ENIVA Isolerproffs är certifierad enligt Behörig lösull och har i över 35 år isolerat och tilläggsisolerat vindar åt bostadsrättsföreningar, sjukhus, förvaltningar, fastigheter och husfabrikanter.

Lösullsisolering ger:

• Direkt sänkta uppvärmningskostnader.
• Behagligare lägenhetsklimat.
• Lägre energiförbrukning som ger mindre miljöbelastning.
• Mycket god ljudisolering.
• Snabbast återbetalningtid av olika energisparåtgärder.
• Fortsatt besparing år efter år efter år.

Kontakta ENIVA Isolerproffs så ser vi över hela isoleringsläget och bedömer eventuellt behov av åtgärder. Tillsammans med er gör vi en kostnadsfri isoleringsbesiktning av fastighetens vindsisolering, bedömer behovet av åtgärder och upprättar en besparingskalkyl.

Tel 020 – 25 29 00
www.isolerproffs.se

 • Dec 4, 2020

  Gör dig redo inför årets vinterunderhåll

  Lagar & Regler Som fastighetsägare eller del i föreningens styrelse måste du enligt ordningslagen se till att det skottas, sandas och saltas i anslutning till fastigheten. Du har även ett ansvar för att snö och istappar röjs från taket. Fastighetsägarna tipsar dig om vad du behöver tänka på inför den kommande snösäsongen och hur du kan arbeta förebyggande. Försäkringsbolagen ställer krav på att man följer gällande lagar, förordningar och föreskrifter för att få ersättning vid eventuella skador.
  4
 • Dec 4, 2020

  Så undviker du tvättstugebråk

  Nyheter Gemensam tvättstuga är både praktiskt och ekonomiskt för boende i BRF. Ofta finns fräscha maskiner och väl anpassade utrymmen. Men det gäller att ha tydliga regler. Och att alla boende följer dem.
  910
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Tillfällig stämmolag för bolag och föreningar förlängs

  Den tillfälliga lag som gör det möjligt att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor under pandemin förlängs till den sista december 2021.
  14
 • Lagar & Regler

  Gör dig redo inför årets vinterunderhåll

  Som fastighetsägare eller del i föreningens styrelse måste du enligt ordningslagen se till att det skottas, sandas och saltas i anslutning till fastigheten. Du har även ett ansvar för att snö och istappar röjs från taket. Fastighetsägarna tipsar dig om vad du behöver tänka på inför den kommande snösäsongen och hur du kan arbeta förebyggande. Försäkringsbolagen ställer krav på att man följer gällande lagar, förordningar och föreskrifter för att få ersättning vid eventuella skador.
  4

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2378
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3115
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  1997