Jun 7, 2021

Uppstickaren HOMEstate sätter ny standard på möblerade företagslägenheter.


Att hitta fräscha och snyggt möblerade företagslägenheter kan vara en utmaning i bostadsbristens Sverige. Med de två stora fastighetsägarna K-Fastigheter och Balder i ryggen har uppstickaren HOMEstate snabbt etablerat sig på marknaden. ”Genom våra ägare har vi unik tillgång till bostäder i attraktiva områden. Vi kan styra över urval och inredning så att det passar våra kunder”, säger Janina Väistö som är försäljningschef på HOMEstate.

Möblerade företagslägenheter var som helst i Sverige. Med genomgående hög standard, fräsch inredning och möbler i samma stil. Är det ens möjligt? HOMEstate är uppstickaren som rör om i branschen. Med de tre ägarna Balder, K-Fastigheter och rekrytering- och bemanningsföretaget OnePartnerGroup i ryggen har man tagit fram ett helt nytt koncept för företagslägenheter.

”Genom våra ägare har vi en unik insikt i företagens behov av bostäder för personal som ska jobba på annan ort under kortare eller längre tid. Den rådande kompetensbristen innebär inte bara att svenska medarbetare rör på sig mellan olika orter. Vi ser också sett stort inflöde av expats som jobbar för internationella start-ups och de riktigt stora aktörerna inom IT, media och teknikutveckling”, säger Janina Väistö.

Samtidigt råder bostadsbrist i Sverige och det är inte superenkelt för vare sig företagen eller lägenhetsförmedlarna att få tag på rätt typ av bostäder med rätt läge och rätt standard. Här har HOMEstate en unik fördel eftersom man har tillgång till Balders och K-Fastigheters fastighetsbestånd i hela landet.

I dag kan man erbjuda lägenheter i attraktiva områden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg men eftersom ägarna har rikstäckande intressen så kommer expansionen att ske organiskt i takt med kundernas behov och efterfrågan, förklarar Mats-Erik Lidström som är VD för HOMEstate:

”Relationen gör det också enkelt för HOMEstate att identifiera, utrusta och inreda lägenheter som matchar kundernas önskemål.”

HOMEstates koncept är nämligen att erbjuda lägenheter med genomgående hög standard där utrustning och inredning är den samma och där möblerna har samma design, oavsett om det gäller en liten lägenhet eller en större våning.

”Att bostäderna är fräscha och ser likadana ut är ett starkt argument för alla företag som är måna om att erbjuda sina medarbetare livskvalité när de jobbar borta. Även om man jobbar på flera olika ställen så är det lätt att komma till rätta och känna sig hemma. Att arbetsgivaren ställer upp med ett fräscht och fint boende är ett enkelt sätt att visa uppskattning”, konstaterar Mats-Erik Lidström.

Text: Home Estate

https://www.homestate.se/

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  12
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  843

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4155
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995