HSB brf Torpaterrassen1. Fotograf/Källa: HSB/SE360, CC

Oct 4, 2017

Torpaterrassen – en nykomling i Björkekärr


HSB Göteborg satsar på hållbara hem och ett stort utbud av planlösningar i HSB brf Torpaterrassen. Nu är det dags för säljstart av de 125 lägenheterna.

Flexibla bostäder och många valmöjligheter i sitt boende är två aspekter som bostadsrättsägare i Västsverige efterfrågar. Insikterna kommer från HSB Göteborgs undersökning Framtidens Boende, där man frågat 1000 västsvenskar hur de vill bo i framtiden. Och det har HSB tagit fasta på i utvecklingen av HSB brf Torpaterrassen.

Brf Torpaterrassen består av 125 lägenheter på mellan 51 och 117 kvadratmeter och här får köparna ordentligt med valfrihet. I bostadsrättsföreningen byggs fem olika varianter av tvåor, tio varianter av treor samt fyror både med och utan etage. Såväl de som vill ha öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som de som föredrar att ha mer avskilt mellan de båda rummen kan vara nöjda, då båda varianterna kommer att finnas i brf Torpaterrassen. Förutom det stora utbudet av lägenhetstyper har HSB dessutom tagit fasta på uttalade önskemål från sina medlemmar:

– Vi har en kontinuerlig dialog med våra medlemmar. Vi ska bygga för dem, och då måste vi lyssna på vad de vill ha. Därför har vi i detta projekt till exempel prioriterat stora balkonger, fönster ovanför diskbänken och sovrum som inte ligger vägg i vägg med varandra, för det är tre önskemål som våra medlemmar uttrycker år efter år, säger Elisabeth Ahlenius, säljare på HSB Göteborg.

Hus som ska leva länge
Hållbara hem ligger högt på dagordningen och HSB brf Torpaterrassen byggs med ett medvetet miljöfokus. Sedumtak, solceller och kvalitetsmaterial med lång hållbarhet både in- och utvändigt, är exempel på hur HSB säkerställer såväl ekologisk som ekonomisk hållbarhet. Det ger hus som mår bra över tid.

Bostadsrättsföreningens tio huskroppar blir relativt låga, fyra till sex våningar, med fasadtegel i jordnära nyanser. Området präglas av mycket växtlighet och man prioriterar gemensamma ytor mellan husen för att skapa ett trivsamt, tryggt och grönt område. I den kuperade terrängen står husen på olika nivåer vilket ger fina vyer från lägenheterna och gott om ljusinsläpp.

– Vi har verkligen hittat en fantastisk plats! Brf Torpaterrassen har ett gyllene läge. Med oaser som Skatås och Härlanda Tjärn runt knuten, och samtidigt nära till Munkebäckstorg med dess handel, service och kollektivtrafik. Vi längtar tills vi får sätta spaden i jorden, och framförallt tills området står färdigt. Det är ett såväl arkitektoniskt som byggnadsmässigt intressant projekt, säger Elisabeth Ahlenius.

Bosparare och medlemmar i HSB har förtur i försäljningen, därefter får övriga intressenter chansen att köpa en lägenhet i brf Torpaterrassen. Preliminär inflyttning sker under 2020.

Vill du veta mer, kontakta:
Elisabeth Ahlenius, säljare HSB Göteborg
Telefon: 010-442 20 77
E-post: elisabeth.ahlenius@hsb.se 





 • Mar 5, 2021

  Processen att få tillstånd till andrahandsupplåtelse

  Lagar & Regler Idag är det vanligt att bostadsrättshavare vill hyra ut sin bostadsrättslägenhet i andra hand. Både för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare är det bra att känna till hur processen att få tillstånd för andrahandsupplåtelse ser ut och vad som kan ske om tillstånd nekas.
  22
 • Mar 5, 2021

  Underhållsplan och flerårsbudget

  Nyheter Det ska kännas tryggt att se in i framtiden.
  26
 • Mar 3, 2021

  Hur säkerställer du ett bra inomhusklimat?

  Nyheter 1994 startades Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare - RSVR. Det är en branschorganisation för företag som utför rengöring av ventilationssystem. Syftet med RSVR är dels att organisera företagen i branschen men framförallt att åskådliggöra behovet av ventilationsrengöring för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.
  33
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Processen att få tillstånd till andrahandsupplåtelse

  Idag är det vanligt att bostadsrättshavare vill hyra ut sin bostadsrättslägenhet i andra hand. Både för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare är det bra att känna till hur processen att få tillstånd för andrahandsupplåtelse ser ut och vad som kan ske om tillstånd nekas.
  22
 • Lagar & Regler

  Tänk på grannen vid hemarbete

  Coronapandemin gör att allt fler arbetar hemifrån. Precis som på den ordinarie arbetsplatsen behöver man lugn och ro för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Men när många befinner sig hemma ökar risken för att grannar stör varandra. Men vad räknas som en störning och hur ska man agera om man upplever sig störd av sin granne?
  29
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  278

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2688
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3529
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2163
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1649