May 19, 2020

Snyggt, tryggt och säkert – viktiga saker att tänka på för bostadsrättföreningar


Sedan de första bostadsrättsföreningarna dök upp i början på 1930-talet har den här boendeformen blivit mycket populär. Möjligheten att äga och kunna påverka sitt boende i kombination med det enkla och trygga i att bo i ett flerbostadshus tar det bästa från både hus- och lägenhetsboendet.

I en bostadsrättsförening är det dock många intressen och behov som behöver tillgodoses, och även om det finns massor med regler som hjälper till att ge struktur och framförhållning, är det ändå mycket som man behöver tänka på för att skapa en stabil, trygg och trevlig förening.


Servisec har listat några viktiga saker att tänka på för bostadsrättsföreningar så att det går att skapa ett boende och en förening där alla känner sig nöjda, trygga och trivs ihop. Med enkla medel och förebyggande åtgärder går det att skapa en snygg och säker boendemiljö som höjer både attraktionskraften och trivselnivån hos bostadsrättsföreningen.


Gå till Servisecs checklista.

 • Nov 25, 2020

  Tomträttsavgäld eller friköpt mark?

  Nyheter Merkostnad för föreningen och kraftigt höjda boendekostnader för de boende. Det kan bli konsekvensen när markhyran till kommunen riskerar att chockhöjas. Lagen om tomträtt som tillåter bostadsrättsföreningar att hyra marken fastigheten står på av kommunen skapar nu oro hos föreningar.
  23
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Undvik kostsamma konflikter i bostadsrättsföreningen

  Vem ansvarar för golvbrunnen och vem för stammarna? Hur påverkar det renoveringar i enskilda lägenheter, stambyten och eventuella vattenläckor? Det är frågor som Säker Vatten dagligen svarar oroliga bostadsrättsföreningar.
  41
 • Lagar & Regler

  Vad gäller vid uthyrning i andra hand?

  Förr eller senare kommer frågan upp i alla bostadsrättsföreningar, stora som små. Någon av medlemmarna vill hyra ut sin bostad i andra hand.
  1310

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2374
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3112
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  1993