Brf Hemlängtan blir 15 bostäder i radhus med uteplats både på fram- och baksida.

Jan 26, 2021

Säljstart för nya radhus i Färjestaden


Bostadsutvecklaren OBOS planerar för 15 nya bostäder i Färjestaden, en kvart från centrala Kalmar.

Med grannprojektet Brf Längtan färdigställt och inflyttat är det den 10 februari dags för säljstarten av systerprojektet Brf Hemlängtan. Projektet består av femton marklägenheter med 3 rum och kök på cirka 83 kvm i radhus. Alla bostäder får parkeringsplats, egen trädgård och uteplats på fram- och baksida. I området planerar man också att anlägga en boulebana för de boende i kvarteret.

- Det här är ett hem som passar de flesta. Från äldre som vill sälja villan till det unga paret som vill flytta ihop. Här bor man tryggt och bekvämt i en bostadsrättsförening men får samtidigt njuta av villakänslan, säger projektutvecklare Elisabeth Berntsson.

OBOS ingår i organisationen Trygg Bostadsrättsmarknad sedan några år tillbaka, och vi är stolta över att vi kan erbjuda den här kvalitetsmärkningen för våra kunder, förklarar Elisabeth.

- Är man intresserad av att uppleva bostäderna och planlösningen har vi också en visningslägenhet i grannprojektet, där det går bra att boka tid för en privat visning med mäklare, avslutar Elisabeth.

  Brf Hemlängtan kommer att förses med kvalitetsmärkningen Trygg BRF – en garantistämpel för att föreningen har en ordnad ekonomi och uppfyller etiska regler.

  Den 26 januari ordnar man en informationsträff om Brf Hemlängtan för intressenter, och i samband med säljstarten den 10 februari kommer man att erbjuda ett introduktionspris till de fyra första som tecknar förhandsavtal.

  Text/Källa: OBOS

  Loading...

  MEST LÄSTA

  SENASTE NYTT

  • Lagar & Regler

   Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

   Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
   114
  • Lagar & Regler

   Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

   Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
   283
  • Ordföranderollen

   Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
   1026

  I FOKUS

  Nyheter från
  våra partners
  • Ekonomi

   Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

   Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
   3395
  • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

   Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
   4377
  • Ekonomi

   Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

   En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
   2432
  • Produktnyheter

   Problem med störande fåglar?

   Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
   2142