HSB brf Skogsgläntan. Arkitekt Bygd Arkitektur, med flera.

Feb 4, 2021

Säljstart för HSBs 39 lägenheter på Södra Gryta i Västerås


Nu startar HSB försäljningen av 39 lägenheter i bostadsrättsföreningen Skogsgläntan på Södra Gryta i norra Västerås.

På tomten i korsningen Önstavägen och Älggatan, där det tidigare låg en livsmedelsbutik, planerar HSB för ett nytt bostadsområde med totalt ca 80 lägenheter. Första etappen av två är brf Skogsgläntan med 39 lägenheter.

– Vi ser verkligen fram emot att förvandla det här markområdet till något nytt, säger Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna. Vi hoppas att våra nya lägenheter kan ge en trygghet, och en möjlighet för många att kunna bo kvar i det här omtyckta villaområdet även om livssituationen förändras.

Storlekarna som erbjuds är från 2 till 4 rum och kök med en öppen planlösning och samtliga med balkong eller uteplats. På gården skapas plats för lek, umgänge och odling i odlingslådor och växthus.

– Det här området attraherar både de som vill lämna villan och barnfamiljen som vill ha ett mer lätthanterligt boende. Men framförallt är brf Skogsgläntan för alla som vill bo nära naturen, med skogen en kort cykeltur bort, säger Christofer Karlström, försäljningsansvarig på HSB.

HSB brf Skogsgläntan består av två miljöcertifierade hus med fyra och fem våningar. Det är enkelt att ta sig till Västerås centrum med bil eller buss, precis som till Erikslund shoppingcenter.

Fakta HSB brf Skogsgläntan
Antal rum: 2 - 4 rum och kök
Boarea: 40 - 106 kvm
Pris: 995 000 - 3 250 000 kr
Avgift: 2 606 - 5 929 kr
Projektstatus: Säljstart
Inflyttning: Preliminärt kvartal 2, 2023
Arkitekt: Bygd Arkitektur, med flera
Mäklare: Mäklarhuset

Text/Källa: HSB Regionalt

 • Jun 23, 2021

  Mäklarpanelen: Stillastående bostadspriser resten av året

  Nyheter Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel visar en fortsatt het bostadsmarknad med stark efterfrågan. Dock har fördelen för säljarna minskat sedan i april. Majoriteten av mäklarna runt om i landet tror även på stillastående priser på både bostadsrätter och villor under resten av året.
  11
 • Jun 23, 2021

  Riksbyggen lanserar ny boendeapp som ökar grannsamverkan

  Nyheter I dagarna lanseras Riksbyggens nya app Hemshare, detta är ett pilottest som i en förlängning kan ge nära 250 000 boende tillgång till boendetjänster i mobilen. I appen går det bland annat att köpa städning och hantverkstjänster. Förhoppningen är att boendeappen med tiden också kommer att kunna hjälpa de boende med att köpa, sälja eller låna saker av varandra för att underlätta cirkulär hållbarhet. Appen har utvecklats inom ramarna för Riksbyggens nya dotterbolag Rafino med uppdrag att utveckla digitala tjänster utifrån kundernas behov.
  7
 • Jun 23, 2021

  Ökat sparande trots stillastående avgifter

  Nyheter Tre av tio bostadsrättsföreningar sparar för lite till framtida underhåll. Det genomsnittliga sparandet har dock ökat markant sedan ifjol – trots oförändrade avgiftsnivåer. Istället beror det ökade sparandet på lägre drift- och räntekostnader samt ökade intäkter. Det visar rapporten Stockholms bostadsrättsbarometer 2021, från HSB.
  10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  730

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3141
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4032
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2304
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1931