HSB brf Skogsgläntan. Arkitekt Bygd Arkitektur, med flera.

Feb 4, 2021

Säljstart för HSBs 39 lägenheter på Södra Gryta i Västerås


Nu startar HSB försäljningen av 39 lägenheter i bostadsrättsföreningen Skogsgläntan på Södra Gryta i norra Västerås.

På tomten i korsningen Önstavägen och Älggatan, där det tidigare låg en livsmedelsbutik, planerar HSB för ett nytt bostadsområde med totalt ca 80 lägenheter. Första etappen av två är brf Skogsgläntan med 39 lägenheter.

– Vi ser verkligen fram emot att förvandla det här markområdet till något nytt, säger Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna. Vi hoppas att våra nya lägenheter kan ge en trygghet, och en möjlighet för många att kunna bo kvar i det här omtyckta villaområdet även om livssituationen förändras.

Storlekarna som erbjuds är från 2 till 4 rum och kök med en öppen planlösning och samtliga med balkong eller uteplats. På gården skapas plats för lek, umgänge och odling i odlingslådor och växthus.

– Det här området attraherar både de som vill lämna villan och barnfamiljen som vill ha ett mer lätthanterligt boende. Men framförallt är brf Skogsgläntan för alla som vill bo nära naturen, med skogen en kort cykeltur bort, säger Christofer Karlström, försäljningsansvarig på HSB.

HSB brf Skogsgläntan består av två miljöcertifierade hus med fyra och fem våningar. Det är enkelt att ta sig till Västerås centrum med bil eller buss, precis som till Erikslund shoppingcenter.

Fakta HSB brf Skogsgläntan
Antal rum: 2 - 4 rum och kök
Boarea: 40 - 106 kvm
Pris: 995 000 - 3 250 000 kr
Avgift: 2 606 - 5 929 kr
Projektstatus: Säljstart
Inflyttning: Preliminärt kvartal 2, 2023
Arkitekt: Bygd Arkitektur, med flera
Mäklare: Mäklarhuset

Text/Källa: HSB Regionalt

 • Mar 5, 2021

  Processen att få tillstånd till andrahandsupplåtelse

  Lagar & Regler Idag är det vanligt att bostadsrättshavare vill hyra ut sin bostadsrättslägenhet i andra hand. Både för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare är det bra att känna till hur processen att få tillstånd för andrahandsupplåtelse ser ut och vad som kan ske om tillstånd nekas.
  21
 • Mar 5, 2021

  Underhållsplan och flerårsbudget

  Nyheter Det ska kännas tryggt att se in i framtiden.
  24
 • Mar 3, 2021

  Hur säkerställer du ett bra inomhusklimat?

  Nyheter 1994 startades Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare - RSVR. Det är en branschorganisation för företag som utför rengöring av ventilationssystem. Syftet med RSVR är dels att organisera företagen i branschen men framförallt att åskådliggöra behovet av ventilationsrengöring för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Processen att få tillstånd till andrahandsupplåtelse

  Idag är det vanligt att bostadsrättshavare vill hyra ut sin bostadsrättslägenhet i andra hand. Både för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare är det bra att känna till hur processen att få tillstånd för andrahandsupplåtelse ser ut och vad som kan ske om tillstånd nekas.
  21
 • Lagar & Regler

  Tänk på grannen vid hemarbete

  Coronapandemin gör att allt fler arbetar hemifrån. Precis som på den ordinarie arbetsplatsen behöver man lugn och ro för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Men när många befinner sig hemma ökar risken för att grannar stör varandra. Men vad räknas som en störning och hur ska man agera om man upplever sig störd av sin granne?
  27
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  277

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2686
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3526
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2162
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1648