HSB brf Blanka, fasad (skissbild). Fotograf/Källa: HSB, CC

Dec 20, 2017

Säljstart för HSB brf Blanka i pulserande Lindholmen


Hållbart och med utmanande arkitektur signerad Wingårdhs, så beskrivs Lindholmens senaste bostadsprojekt, HSB Göteborgs brf Blanka. Intresset är stort inför säljstarten av bostäderna, som byggs närmast kajen vid Lindholmshamnen.

Brf Blanka får en stark identitet och ett tydligt uttryck tack vare arkitektoniska grepp som knyter an till områdets historia. Sedumtak, solceller, ovanliga vinklar och stora ljusinsläpp ger bostäderna en egen karaktär. Totalt 114 lägenheter, 1 till 5 rum och kök, finns att välja på.

När hela området är färdigbyggt kommer Lindholmshamnen att vara fylld av butiker och massor av liv mellan husen. Lindholmen är en av Göteborgs mest expansiva och kunskapsintensiva stadsdelar – med en internationell atmosfär som präglas av forskning och utveckling, inte minst tack vare Chalmers Science Park och flera multinationella företag.
–De som flyttar in i brf Blanka är med och skapar en verkligt levande stadsdel, det kommer kännas som en ny del av centrum fast på älvens norra sida. Det är lätt att röra sig mellan stadsdelarna med antingen buss eller båt. I framtiden kanske till och med linbana, säger Christoffer Jonsson, säljare på HSB Göteborg.

Förutom den innovativa arkitekturen har hållbarhet varit ledordet för arkitekterna på Wingårdhs, som har ritat brf Blanka. Fastigheterna byggs efter miljömärkningen Svanen. I föreningen finns även gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och tvättstuga som främjar gemenskap och bidrar till den sociala hållbarheten i föreningen. Tycker man om att cykla är brf Blanka helt rätt, föreningen har nämligen en helt egen cykellounge; en gemensam lokal där den som vill både kan förvara och reparera sin cykel, eller bara ta en kopp kaffe i soffan och hänga med grannarna.

Inredning som flirtar med 50-talet
Temat i lägenheterna är 50-talsinspirerat i modern tappning, men för den som föredrar en mer klassisk inredning finns självklart möjlighet att göra flera olika inredningsval efter tycke och smak. Lägenheterna kommer i en stor variation av planlösningar och har alla en takhöjd på minst 2,60 meter.
– Intresset för brf Blanka är stort. Såklart lockar närheten till vattnet, varje lägenhet har minst en balkong eller uteplats, några med utsikt över älven. Dessutom får man första parkett i ett levande område, med god service och bra kommunikationer. Man flyttar helt enkelt rakt in i en ny pulserande stadsdel, avslutar Christoffer Jonsson.

Säljstart för HSB brf Blanka sker den 20 december för bosparare och medlemmar i HSB, därefter till övriga intressenter. Inflyttning planeras ske under 2020. Läs mer här.

HSB
 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  13
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  844

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4157
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995