Brf Nysätra, Riksbyggen, Trollhättan. (Creative Commons erkännande)

Apr 2, 2020

Säljstart för 40 bostadsrätter i Brf Nysätra i Trollhättan


Riksbyggen startar nu försäljningen i Brf Nysätra vid Nysätra IP, Skoftebyn, i Trollhättan. Brf Nysätra byggs i tio tvåplanshus som sammanlagt innehåller 40 lägenheter. Inflyttning är planerad att ske under våren 2022.

– Riksbyggen bidrar med fler och hållbara bostäder i ett mycket bra läge Trollhättan. Det går snabbt att sig till centrala Trollhättan genom att följa Göta Älv antingen till fots eller med cykel. I närområdet finns förskolor, skola och flera utflyktsmål som Övre Slussen, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Lägenhetsstorlekarna i Brf Nysätra är mellan 2-4 rok om 66-91 kvm. Husen är i två plan och av samma typ som Riksbyggen byggt i Korseberg i Vänersborg.

– Den här hustypen har blivit mycket uppskattad i Vänersborg och samtliga lägenheter har inglasad balkong eller uteplats. Balkongerna och uteplatserna ligger åt väster mot kvällssolen och solnedgången, medan de flesta entréerna har möjlighet till morgonsol, berättar Karin Ekström.

Stor vikt läggs vid miljön runt husen. Många träd kommer att sparas i området och det kommer att planteras fruktträd och bärbuskar. Det kommer också att sättas ut både planteringslådor och fågelholkar för att bidra till en biologiska mångfalden.

– Samtliga carportplatser med kommer att förberedas med laddstolpar för elbilsladdning. Det även lätt att åka kollektivt, närmsta busshållplats ligger i direkt anslutning till området där Riksbyggen kommer att bygga de nya bostäderna, berättar Karin Ekström.

I samband med säljstarten har Riksbyggen ställt om till att enbart erbjuda bokade visningar för att minska risken för spridning av coronaviruset.

– Vi har även lagt upp en film från vår visningslägenhet allt för att alla intressenter ska kunna ta till sig informationen på det sätt som gör att dom känner sig trygga i dessa tider, säger Charlotte Berndsdotter, säljare på Riksbyggen.

 • Sep 17, 2020

  Jag vill ge en bostadsrätt till mitt barn – vad gäller?

  Lagar & Regler Det händer ibland att föräldrar köper en bostadsrätt till sitt barn när barnet behöver ett eget boende men saknar möjlighet att köpa bostadsrätten själv. I vissa fall överlåter inte föräldrarna hela bostadsrätten till barnet utan enbart en andel, exempelvis 10 %. Det är dock inte bara att ”ge” bort en bostadsrätt till barnet utan det finns en del att hålla koll på inför en sådan överlåtelse.
  27
 • Sep 17, 2020

  Olsäters El - Veckans samarbetspartner

  Samarbetspartners Olsäters El är en certifierad elinstallatör med full auktorisation som erbjuder sina tjänster både till privatpersoner och företag i närområdet.
  15
 • Sep 17, 2020

  Skånsk Larmtjänst AB - Veckans samarbetspartner

  Samarbetspartners Skånsk Larmtjänst är företaget med fokus på säkerhet. De har spetskompetens på komplexa säkerhetsanläggningar inklusive service, jour och trygghet.
  10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Brandsäkerhet

  Stream I det här avsnittet pratar Mathias Lundh, VD på Brandsäkra, och Johan Flodin på Fastighetsägarna Stockholm om brandsäkerhet för bostadsrättsföreningar.
  27

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2140
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  2811
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  1870