Aug 16, 2021

Säkrare våtrum med ny apptjänst


Nu kan golvföretag som är anslutna till både GVK och Golvbranschen, GBR, använda samma apptjänst för arbeten i såväl torra som våta utrymmen.

- Nyligen har hela företaget gått över till den nya Golv- och Våtrumskontrollen. Så smidigt att man slagit ihop våta utrymmen med torra! Det underlättar för mig att slippa hoppa emellan, säger Linus Elfström med 16 år i plattsättaryrket varav de senaste fem på George Anderson Golv i Borås.

- Jag jobbade i GVKs Kvalitetsapp tidigare och då fick man scrolla sig fram till det aktuella jobbet. I ett par fall fick jag scrolla 40 arbeten ned… Den sammanslagna appen har en sökfunktion, så nu går det snabbt att hitta rätt.

- Men framför allt är det kontrollerna som är bäst. Det ingår ju i vår yrkesroll som plattsättare att själva kontrollera våra jobb. Jag ser vad jag har gjort i för- och egenkontrollerna och kan följa arbetsgången där. Om jag missat något är det bara att gå tillbaka och checka av. Vi sparar tid på att slippa hålla ordning på en massa papper.

- Arbetsledaren lägger in alla uppgifter om projektet i förväg så för oss är det bara att dokumentera våra egna kontroller. Det är enkelt och effektivt. Om vi till exempel är tre montörer som jobbar i ett större projekt tillsammans och vi ska kolla av väggar och golvfall så finns all dokumentation i appen. Vi vet att det blir gjort, och vem som gjort vad, säger Linus Elfström.

Golv- och Våtrumskontroll är en sammanslagning av GBRs Golvkontroll och GVKs Kvalitetsapp. Webbappen ger en bra överblick och förenklar för alla de företag som tidigare använt båda tjänsterna. Syftet är ytterst att göra kvalitetsarbetet enklare och på så sätt minska risken för fel.

- Vi har letat runt för att hitta smarta sätt att göra egenkontroller, säger Richard Westholm, arbetschef på George Anderson Golv i Borås. Att vi som företag, och golvbranschen som helhet, hänger med på den digitala resan är viktigt. Nu använder vi nya Golv- och Våtrumskontroll och den fungerar riktigt bra. Det räcker att lägga in uppgifter om varje projekt en gång. Sedan är det bara att köra - oavsett om det handlar om torra eller våta utrymmen.

- Apptjänsten har bra egenkontrollsfrågor så att vi kan vara säkra på att få med alla bitarna i processen. Det ökar säkerheten och tryggheten både för montörer och beställare.

För den som tidigare använt GVKs Kvalitetsapp är det lätt att komma igång med Golv- och Våtrumskontroll. Till och med inloggning och användarnamn är samma som tidigare, och det går även att logga in med Bank-ID. GVK-montörens behörighetsbricka/branschleg finns dessutom smidigt tillgänglig i den nya appen.

Text: AB Svensk våtrumskontroll

https://www.gvk.se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1849

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  128
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5452
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725