Aug 16, 2021

Säkrare våtrum med ny apptjänst


Nu kan golvföretag som är anslutna till både GVK och Golvbranschen, GBR, använda samma apptjänst för arbeten i såväl torra som våta utrymmen.

- Nyligen har hela företaget gått över till den nya Golv- och Våtrumskontrollen. Så smidigt att man slagit ihop våta utrymmen med torra! Det underlättar för mig att slippa hoppa emellan, säger Linus Elfström med 16 år i plattsättaryrket varav de senaste fem på George Anderson Golv i Borås.

- Jag jobbade i GVKs Kvalitetsapp tidigare och då fick man scrolla sig fram till det aktuella jobbet. I ett par fall fick jag scrolla 40 arbeten ned… Den sammanslagna appen har en sökfunktion, så nu går det snabbt att hitta rätt.

- Men framför allt är det kontrollerna som är bäst. Det ingår ju i vår yrkesroll som plattsättare att själva kontrollera våra jobb. Jag ser vad jag har gjort i för- och egenkontrollerna och kan följa arbetsgången där. Om jag missat något är det bara att gå tillbaka och checka av. Vi sparar tid på att slippa hålla ordning på en massa papper.

- Arbetsledaren lägger in alla uppgifter om projektet i förväg så för oss är det bara att dokumentera våra egna kontroller. Det är enkelt och effektivt. Om vi till exempel är tre montörer som jobbar i ett större projekt tillsammans och vi ska kolla av väggar och golvfall så finns all dokumentation i appen. Vi vet att det blir gjort, och vem som gjort vad, säger Linus Elfström.

Golv- och Våtrumskontroll är en sammanslagning av GBRs Golvkontroll och GVKs Kvalitetsapp. Webbappen ger en bra överblick och förenklar för alla de företag som tidigare använt båda tjänsterna. Syftet är ytterst att göra kvalitetsarbetet enklare och på så sätt minska risken för fel.

- Vi har letat runt för att hitta smarta sätt att göra egenkontroller, säger Richard Westholm, arbetschef på George Anderson Golv i Borås. Att vi som företag, och golvbranschen som helhet, hänger med på den digitala resan är viktigt. Nu använder vi nya Golv- och Våtrumskontroll och den fungerar riktigt bra. Det räcker att lägga in uppgifter om varje projekt en gång. Sedan är det bara att köra - oavsett om det handlar om torra eller våta utrymmen.

- Apptjänsten har bra egenkontrollsfrågor så att vi kan vara säkra på att få med alla bitarna i processen. Det ökar säkerheten och tryggheten både för montörer och beställare.

För den som tidigare använt GVKs Kvalitetsapp är det lätt att komma igång med Golv- och Våtrumskontroll. Till och med inloggning och användarnamn är samma som tidigare, och det går även att logga in med Bank-ID. GVK-montörens behörighetsbricka/branschleg finns dessutom smidigt tillgänglig i den nya appen.

Text: AB Svensk våtrumskontroll

https://www.gvk.se/

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  114
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  283
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1026

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3395
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4377
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2432
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2142