May 20, 2021

Säker cykelparkering i din bostadsrättsförening


Alla som någon gång varit på väg till skolan eller jobbet och upptäckt att cykeln är stulen vet hur frustrerande det är. Idag är det dessutom många som har riktigt dyra cyklar vilket gör dem ännu mer stöldbegärliga.

Anette Norberg och Malin Landberg är båda intresserade av hälsa och miljö. I takt med att cykeln fick en allt större plats i deras och många andra människors liv upptäckte de att det var svårt att hitta säkra cykelparkeringar. Dessutom såg de att många bostadsrättsföreningar brottades med cykelkaos på gårdar och i cykelrum.

“Vi tröttnade på alla cykelstölder och att det inte fanns några säkra och smidiga cykelgarage. Därför startade vi Cityo för att hjälpa bostadsrättsföreningar och andra med att lösa problemet.”/Anette Norberg, Cityo AB

Cityos cykelgarage är ett svensktillverkat förvarningssystem som passar för såväl villor och bostadsrättsföreningar som arbetsplatser och företag. Garagen finns i olika modeller och färger och med olika tillval som isolering, frostvakt och app-lås. Alla modeller kan dessutom utrustas med säker laddning för elcyklar.

Anette berättar att många bostadsrättsföreningar vittnar om ökade problem med mängden cyklar i området. Cykelrummen är överfulla och utsätts ofta för inbrott. På gårdarna kan det stundvis vara svårt att komma fram, speciellt för funktionsnedsatta, sophantering och utryckningsfordon då cyklar står parkerade lite överallt. Alla bostadsrättsföreningar tillåter inte heller att de boende tar in cyklar eller elcykelladdare i lägenheten p.g.a. brandrisken.

“Vissa bostadsrättsföreningar hyr ut platser i Cityogaraget vilket blir en extra inkomst till föreningen. En del har också kunnat konvertera de gamla cykelrummen till lägenheter vilket givetvis är en bra affär för föreningen.” /Anette Norberg, Cityo AB

Cityo säljer cykelgarage till hela Sverige och kommer själva ut till blivande kunder för en behovsanalys där de kan föreslå vilken plats och modell som skulle passa bäst. Eftersom garaget går att flytta behövs inte bygglov men de uppmanar ändå kunderna att undersöka vad som gäller i just deras kommun.

 

Text: Linda Svedin

Följ brf-nytt på Facebook: https://www.facebook.com/brfnyheter

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  12
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  843

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4155
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995