May 20, 2021

Säker cykelparkering i din bostadsrättsförening


Alla som någon gång varit på väg till skolan eller jobbet och upptäckt att cykeln är stulen vet hur frustrerande det är. Idag är det dessutom många som har riktigt dyra cyklar vilket gör dem ännu mer stöldbegärliga.

Anette Norberg och Malin Landberg är båda intresserade av hälsa och miljö. I takt med att cykeln fick en allt större plats i deras och många andra människors liv upptäckte de att det var svårt att hitta säkra cykelparkeringar. Dessutom såg de att många bostadsrättsföreningar brottades med cykelkaos på gårdar och i cykelrum.

“Vi tröttnade på alla cykelstölder och att det inte fanns några säkra och smidiga cykelgarage. Därför startade vi Cityo för att hjälpa bostadsrättsföreningar och andra med att lösa problemet.”/Anette Norberg, Cityo AB

Cityos cykelgarage är ett svensktillverkat förvarningssystem som passar för såväl villor och bostadsrättsföreningar som arbetsplatser och företag. Garagen finns i olika modeller och färger och med olika tillval som isolering, frostvakt och app-lås. Alla modeller kan dessutom utrustas med säker laddning för elcyklar.

Anette berättar att många bostadsrättsföreningar vittnar om ökade problem med mängden cyklar i området. Cykelrummen är överfulla och utsätts ofta för inbrott. På gårdarna kan det stundvis vara svårt att komma fram, speciellt för funktionsnedsatta, sophantering och utryckningsfordon då cyklar står parkerade lite överallt. Alla bostadsrättsföreningar tillåter inte heller att de boende tar in cyklar eller elcykelladdare i lägenheten p.g.a. brandrisken.

“Vissa bostadsrättsföreningar hyr ut platser i Cityogaraget vilket blir en extra inkomst till föreningen. En del har också kunnat konvertera de gamla cykelrummen till lägenheter vilket givetvis är en bra affär för föreningen.” /Anette Norberg, Cityo AB

Cityo säljer cykelgarage till hela Sverige och kommer själva ut till blivande kunder för en behovsanalys där de kan föreslå vilken plats och modell som skulle passa bäst. Eftersom garaget går att flytta behövs inte bygglov men de uppmanar ändå kunderna att undersöka vad som gäller i just deras kommun.

 

Text: Linda Svedin

Följ brf-nytt på Facebook: https://www.facebook.com/brfnyheter

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  196
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725