Jan 21, 2022

Så uppnår du Feng Shui i badrummet


Det nya året är här och det kliar nog i mångas fingrar när de tittar på sin inredning i badrummet. Kanske är det dags för en förändring? Ta då hjälp av Feng Shuins detaljerade råd för ett mer harmoniskt hem. Sanitetsleverantören GROHE listar nu fem saker du bör ha i åtanke när du skapar ett badrum i Feng Shuins anda.

Feng står för ”vind” och Shui för ”vatten”, något som enligt den kinesiska kulturen är kopplat till god hälsa. För att inkorperera detta i hemmet krävs en del eftertanke när man placerar ut badkar och detaljer samt val färger och material. Det kan upplevas som en djungel när man ger sig in i Feng Shuins olika tips och råd. Detta behöver däremot inte innebära en totalrenovering utan det är enkelt att med små medel successivt skapa ett mer harmoniskt badrum.

– Vi trycker alltid på att vi vill att badrummet ska vara en plats för avkoppling och harmoni. Även om man har rätt produkter kan det däremot vara svårt att få till den känslan man strävar efter. Det är därför viktigt att först välja placering för allt i badrummet och därefter välja produkter som passar. Ta en sak i taget och inred det sedan succesivt, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager Nordics.

GROHE tipsar om hur du inreder ditt badrum med Feng Shui

1. Den gröna oasen

Att ge sig ut i naturen är ett klassiskt knep för att motverka stress. Så ta in detta i ditt hem, även badrummet kan prydas med växtlighet som skapar en renare luft. Det kan vara så enkelt som en palm i hörnan eller en stickling i en mindre glasvas på handfatet.

2. Balanserande kulörer efter årstid

Valet av handduk och badrumsmatta i badrummet är något som är enkelt att byta ut och faktiskt kan anpassas efter säsong. För att känna en balans bör du välja varmare färger under de vintermånaderna och kalla färger under sommaren. Däremot skapar även en viss kontrast också harmoni i badrummet. Så investera förslagsvis i mörkare kulörer på handdukarna och en ljusare badrumsmatta.

3. Runt, kantigt, högt och lågt

Precis som kulörerna bör innehålla kontraster bör även formerna göra detta. Blanda blanka material med grova och kantiga former med runda. Välj ett karformat handfat med mjuka linjer och matcha med ett kantigt doftljus för en lugnande kontrast.

4. Placera badkaret i en kraftposition

Var du väljer att placera badkaret kan göra stor skillnad för känslan i rummet. Enligt Feng Shuin bör den placeras i en ”kraftposition”, vilket innebär att du har stöd mot ryggen. Precis som man placerar ut en soffa mot en vägg bör du tänka med badkaret. Placera så att du har väggen mot ryggen när du sitter i badkaret och ser ut mot eventuella fönster eller växter.

5. Gör dig av med allt negativt

Feng Shui handlar även om att bara ha saker i rummet som du får positiv energi från. Detta innebär bland annat att försöka hålla det så rent som möjligt och inte lämna gamla kaffekoppar framme eller saker du inte har användning för. Passa på att rensa badrumsskåpet, där gömmer det sig ofta tomma produkter och gamla flaskor.

Text: Grohe

https://www.grohe.se/sv_se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725