Oct 27, 2021

Så höjer du priset på din bostad innan försäljning


Går du i säljtankar och vill förbättra dina chanser till en bra försäljning? Då är du inte ensam. Början av hösten är nämligen den årstid då flest svenskar väljer att sälja sin bostad. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE tillsammans med SkandiaMäklarna nu om fem enkla åtgärder för ditt kök och badrum som får din bostad att stiga i värde.

Att renovera sin bostad kan snabbt bli en dyr investering. En som helst undviks, speciellt när flyttlasset snart bär av. Det många inte vet är däremot att det går att uppnå en ny och fräsch känsla med enkla medel och utan att spendera en förmögenhet.

– Det är fullt naturligt att vilja lägga allt fokus på det nya boende och inte rusta upp det gamla. Men med ett par enkla åtgärder i kök och badrum kan du få värdet att stiga på din bostad, vilket ger dig mer pengar att spendera på din nya bostad, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE.

Det kan vara svårt att veta hur man ska prioritera när det kommer till att förbereda sin bostad inför en försäljning. Det kan vara allt från att veta vilket rum som köpare tittar lite extra på till att veta vilka detaljer som ger bostaden ett lyft.

– Många av de intressenter jag möter vill köpa bostäder som inte kräver renoveringar. Mitt bästa tips är därför att våga spendera en mindre summa på bostaden innan den läggs ut för försäljning. Prioritera däremot vad som är viktigast så att det potentiellt lönar sig i slutändan, säger Alexander Bergh, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna Norrköping.

Fem tips för att höja priset på din bostad innan försäljning

  1. Satsa på detaljerna
  Man behöver inte byta ut hela köket bara för att det ska upplevas som nytt. Eftersom köket är ett rum som många köpare vill sätta sin egen prägel på räcker det i många fall med att snygga till några detaljer. Det kan vara så lätt som att byta kökshandtag på köksluckorna eller blandare.

  2. Välj neutrala färger 
  Slitna väggar och udda färger kan ge ett rörigt intryck, dämpa helhetskänslan och ta fokus från bostadens många fördelar. Därför kan det vara värt att måla om slitna väggar med en ny färg. Dock är det viktigt att tänka på att potentiella köpare enkelt ska kunna se sig själva i bostaden vilket underlättar om väggarna är neutrala. Nymålade och fina ytskikt tenderar att öka värdet på bostaden.

  3. Prioritera badrummet
  En hel badrumsrenovering kan vara både kostsam och tidskrävande. Därför är det viktigt att se över detaljer så som duschmunstycke och toalettsits. Det är de mindre detaljerna som inte kostar allt för mycket att byta ut men som gör en hel del för helhetsintrycket.

  4. Optimera utrymmet
  En av de viktigaste faktorerna för en lyckad försäljning är att få lägenheten att kännas rymlig, inte minst nu när hemmet även har blivit en arbetsplats för många. En regel man bör följa är att en fjärdedel av allt man har hemma ska vara borta inför visningen.

  5. Belysning 
  Det kan vara bra att förstärka belysningen genom att addera en eller två ljuskällor inför en visning. Därför kan det räcka med att byta till starkare glödlampor i de ljuskällor man redan har. Det gäller särskilt för utrymmen så som hallen och andra rum som vanligtvis kan kännas något mörka och trånga.

  Text: Grohe

  https://www.grohe.se/sv_se/

  • Dec 7, 2021

   Nedsättning av årsavgift - hur länge och hur mycket?

   Nyheter En bostadsrättshavare kan i vissa fall ha rätt att få sin årsavgift nedsatt. Så kan exempelvis vara fallet om en bostadsrättsförening åsidosätter sin reparationsskyldighet. Men hur länge bör årsavgiften egentligen sättas ned? Och innebär rätten till nedsättning att hela årsavgiften ska sättas ned till 0?
   6
  • Dec 7, 2021

   FMF reder ut fastighetsmäklarnas skyldigheter i arbetet mot penningtvätt

   Nyheter Till följd av den nya fastighetsmäklarlagen har fastighetsmäklarföretag fått ett större ansvar i kampen mot organiserad brottslighet. Fastighetsmäklarföretag har nu ett ansvar att införa interna rutiner för hanteringen av penningtvättsfrågor.
   6
  • Dec 7, 2021

   Bostäder och kontor växelverkar i framtidens smarta energisystem

   Nyheter En viktig del av framtidens smarta och effektiva energisystem handlar om att skapa lokala energisystem där olika byggnader kan dela med sig av sitt energiöverskott. Detta har redan demonstrerats på Chalmers campus i Göteborg där byggnaderna idag utgör ett eget energisystem, kopplat till stadens gemensamma nät. Nu tas ytterligare ett steg när närbelägna Riksbyggens Brf Viva kopplats till en kontorsbyggnad på campus för att utbyta värme och kyla.
   6
  Loading...

  MEST LÄSTA

  SENASTE NYTT

  • Lagar & Regler

   Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

   Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
   306
  • Lagar & Regler

   Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

   Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
   495
  • Ordföranderollen

   Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
   1306

  I FOKUS

  Nyheter från
  våra partners
  • Ekonomi

   Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

   Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
   3635
  • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

   Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
   4740
  • Ekonomi

   Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

   En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
   2570
  • Produktnyheter

   Problem med störande fåglar?

   Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
   2332