Oct 27, 2021

Så höjer du priset på din bostad innan försäljning


Går du i säljtankar och vill förbättra dina chanser till en bra försäljning? Då är du inte ensam. Början av hösten är nämligen den årstid då flest svenskar väljer att sälja sin bostad. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE tillsammans med SkandiaMäklarna nu om fem enkla åtgärder för ditt kök och badrum som får din bostad att stiga i värde.

Att renovera sin bostad kan snabbt bli en dyr investering. En som helst undviks, speciellt när flyttlasset snart bär av. Det många inte vet är däremot att det går att uppnå en ny och fräsch känsla med enkla medel och utan att spendera en förmögenhet.

– Det är fullt naturligt att vilja lägga allt fokus på det nya boende och inte rusta upp det gamla. Men med ett par enkla åtgärder i kök och badrum kan du få värdet att stiga på din bostad, vilket ger dig mer pengar att spendera på din nya bostad, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE.

Det kan vara svårt att veta hur man ska prioritera när det kommer till att förbereda sin bostad inför en försäljning. Det kan vara allt från att veta vilket rum som köpare tittar lite extra på till att veta vilka detaljer som ger bostaden ett lyft.

– Många av de intressenter jag möter vill köpa bostäder som inte kräver renoveringar. Mitt bästa tips är därför att våga spendera en mindre summa på bostaden innan den läggs ut för försäljning. Prioritera däremot vad som är viktigast så att det potentiellt lönar sig i slutändan, säger Alexander Bergh, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna Norrköping.

Fem tips för att höja priset på din bostad innan försäljning

  1. Satsa på detaljerna
  Man behöver inte byta ut hela köket bara för att det ska upplevas som nytt. Eftersom köket är ett rum som många köpare vill sätta sin egen prägel på räcker det i många fall med att snygga till några detaljer. Det kan vara så lätt som att byta kökshandtag på köksluckorna eller blandare.

  2. Välj neutrala färger 
  Slitna väggar och udda färger kan ge ett rörigt intryck, dämpa helhetskänslan och ta fokus från bostadens många fördelar. Därför kan det vara värt att måla om slitna väggar med en ny färg. Dock är det viktigt att tänka på att potentiella köpare enkelt ska kunna se sig själva i bostaden vilket underlättar om väggarna är neutrala. Nymålade och fina ytskikt tenderar att öka värdet på bostaden.

  3. Prioritera badrummet
  En hel badrumsrenovering kan vara både kostsam och tidskrävande. Därför är det viktigt att se över detaljer så som duschmunstycke och toalettsits. Det är de mindre detaljerna som inte kostar allt för mycket att byta ut men som gör en hel del för helhetsintrycket.

  4. Optimera utrymmet
  En av de viktigaste faktorerna för en lyckad försäljning är att få lägenheten att kännas rymlig, inte minst nu när hemmet även har blivit en arbetsplats för många. En regel man bör följa är att en fjärdedel av allt man har hemma ska vara borta inför visningen.

  5. Belysning 
  Det kan vara bra att förstärka belysningen genom att addera en eller två ljuskällor inför en visning. Därför kan det räcka med att byta till starkare glödlampor i de ljuskällor man redan har. Det gäller särskilt för utrymmen så som hallen och andra rum som vanligtvis kan kännas något mörka och trånga.

  Text: Grohe

  https://www.grohe.se/sv_se/

  • May 18, 2022

   Ordning och reda i “arga lapparnas Mecka”

   Nyheter Precis som för många andra företagare drivs Marcus Bader av frustration över produkter och tjänster som inte fungerar så bra som de skulle kunna göra. Hans nystartade företag Appsight Solutions utvecklar och säljer sådana produkter som han själv eller en kund har tänkt att “det här borde jag kunna göra bättre”.
   6
  Loading...

  MEST LÄSTA

  SENASTE NYTT

  • Lagar & Regler

   Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

   Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
   205
  • Lagar & Regler

   Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

   Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
   312
  • Ordföranderollen

   Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
   1854

  I FOKUS

  Nyheter från
  våra partners
  • Ekonomi

   Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

   Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
   134
  • Ekonomi

   Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

   I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
   146
  • Ekonomi

   Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

   Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
   4160
  • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

   Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
   5463
  • Produktnyheter

   Problem med störande fåglar?

   Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
   2731