Jan 27, 2021

Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14


Riksbyggen har fått uppdraget av Brf Uppsalahus nr 14 att genomföra en stamrenovering av föreningens 303 lägenheter. Sammanlagt handlar det om 367 våtrum som ska renoveras med planerad start under mars 2021. Projektet beräknas vara fullt genomfört under 2023.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet att utföra stamrenoveringen åt Brf Uppsalahus nr 14. Det här är ett av våra största ombyggnadsprojekt i Uppsala just nu, säger Anna Österman, projektchef på Riksbyggen.

– Det kändes naturligt för oss att välja Riksbyggen, säger Birgitta Andersson, ordförande i Brf Uppsalahus 14.

Brf Uppsalahus nr 14 består av 16 huskroppar som är byggda 1967 och ligger i bostadsområdet Löten i Uppsala. Föreningen har tecknat ett så kallat RBO-avtal, vilket innebär att föreningen på förhand vet exakt vad kostnaden för hela projektet kommer att sluta på.

– Det här är en framgångsrik och omtyckt modell som ger trygghet för bostadsrättsföreningen som inte behöver oroa sig för oväntade tilläggskostnader, säger Mikael Bergström, projektledare för stamrenoveringen i Uppsalahus nr 14.

Riksbyggen förvaltar över 4 300 bostadsrättsföreningar runt om i landet. I Uppsala förvaltar Riksbyggen ca 180 bostadsrättsföreningar. Att bistå föreningarna i arbetet med att underhålla sina hus och hjälpa dessa att bli mer hållbara – ekonomiskt, socialt och miljömässigt - är en viktig del i Riksbyggens arbete.

– Det finns ett stort behov och stor vilja bland många bostadsrättsföreningar att både underhålla och utveckla sina fastigheter. Allt från klimatskalsrenoveringar, energiåtgärder och utemiljöprojekt eller, som i detta fall, stora stamrenoveringar på flera hundra lägenheter, säger Anna Österman.

Projekt som berör klimatskal så som fasadrenoveringar, fönster- och takbyten leder ofta även till minskad energianvändning. 

– Men även projekt som upprustning av utemiljö med laddstolpar och klimatsmart belysning leder till ökad hållbarhet, vilket vi strävar efter, säger Anna Österman.

Text/Källa: Riksbyggen

 • Jun 23, 2021

  Mäklarpanelen: Stillastående bostadspriser resten av året

  Nyheter Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel visar en fortsatt het bostadsmarknad med stark efterfrågan. Dock har fördelen för säljarna minskat sedan i april. Majoriteten av mäklarna runt om i landet tror även på stillastående priser på både bostadsrätter och villor under resten av året.
  11
 • Jun 23, 2021

  Riksbyggen lanserar ny boendeapp som ökar grannsamverkan

  Nyheter I dagarna lanseras Riksbyggens nya app Hemshare, detta är ett pilottest som i en förlängning kan ge nära 250 000 boende tillgång till boendetjänster i mobilen. I appen går det bland annat att köpa städning och hantverkstjänster. Förhoppningen är att boendeappen med tiden också kommer att kunna hjälpa de boende med att köpa, sälja eller låna saker av varandra för att underlätta cirkulär hållbarhet. Appen har utvecklats inom ramarna för Riksbyggens nya dotterbolag Rafino med uppdrag att utveckla digitala tjänster utifrån kundernas behov.
  7
 • Jun 23, 2021

  Ökat sparande trots stillastående avgifter

  Nyheter Tre av tio bostadsrättsföreningar sparar för lite till framtida underhåll. Det genomsnittliga sparandet har dock ökat markant sedan ifjol – trots oförändrade avgiftsnivåer. Istället beror det ökade sparandet på lägre drift- och räntekostnader samt ökade intäkter. Det visar rapporten Stockholms bostadsrättsbarometer 2021, från HSB.
  10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  730

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3141
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4032
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2304
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1931