Dec 20, 2021

Riksbyggen bidrar till folkbildning i avtalsförståelse inom fastighetsförvaltning


Aff-forum har med hjälp av Riksbyggen lanserat en introduktionsutbildning gällande Aff (avtal för fastighetsförvaltning). Utbildningen syftar till att utbilda de som kommer i kontakt med avtal som baseras på Aff och ge en grundläggande kunskap om vad Aff är, när Aff ska användas och tips på hur man kan ta hjälp av Aff i vanliga situationer.

– Som aktiv medlem i Aff-forum deltar vi i utvecklingsarbetet och en del av uppdraget är att öka förståelsen för hur man samverkar inom förvaltningsbranschen, säger Ylva Fröberg som ansvarar för Aff på Riksbyggen.

Utbildningsfilmen är 22 minuter lång och är man kund hos Riksbyggen får man tillgång till den gratis via kundportalen Mitt Riksbyggen.

¬Utbildningen riktar sig till styrelseledamöter i föreningar som tecknar förvaltningsavtal, men också till medarbetare på förvaltningsbolag som inte tecknar avtal dagligen utan snarare levererar tjänster i ett tecknat avtal, säger Ylva Fröberg.

– På detta sätt så når vi ut otroligt mycket bredare och även till personer som inte arbetar med detta till vardags. Jag är mycket positiv till utvecklingen och är övertygad om att det hjälper oss en bit på vägen i vår vision att höja effektiviteten och kvaliteten i branschen, säger Philip Österlund, VD på Aff-Forum.

Riksbyggen har tidigare också bidragit i framtagandet av en diplomutbildning som Aff-Forum erbjuder.

– Det är fantastiskt att vi kan få en kvalitetsstämpel på vår process för avtalstecknande genom diplomutbildning som avslutas med ett prov, säger Ylva Fröberg ansvarig för Aff på Riksbyggen.

Diplomeringen vänder sig till yrkesroller så som kundansvarig, säljansvarig och leveransansvarig inom fastighetsförvaltning. För att bli diplomerad bör man först ha genomgått utbildningen Aff Basutbildning, alternativt ha fått kunskap genom erfarenhet.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen cirka 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på 430 orter runt om i landet.

Text: Riksbyggen

www.riksbyggen.se

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  128
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5451
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725