Sep 11, 2021

Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobot


Procurator och Supplies Direct utvidgar sitt sortiment av autonoma städmaskiner och lanserar det bredaste utbudet av helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner på den svenska marknaden - ECOBOT från Gaussian Robotics. Städmaskiner som är vår tids mest avancerade och som till och med kan ta hissen själva.

Gaussian Robotics har sedan starten 2013 blivit riktmärket för autonom navigations- och robotindustri med städrobotarna ECOBOT. Robotarna kan med sitt unika driftsystem skapa egna kartor och planera optimal städrutt automatiskt vilket sparar mycket tid. 

Tack vare en smartare och mer dynamisk SLAM (Simultaneous Localisation And Mapping) upplever roboten omgivningen med betydligt högre precision än mer traditionella robotar och kan säkrare upptäcka och undvika även nya hinder i komplexa miljöer.

Förenklar arbetet

Den unika teknologin i roboten gör det möjligt för en operatör att använda den med minsta möjliga utbildning. Driftsättning tar mindre än en timme på en 3000 kvm stor yta. 

Som en pålitlig medarbetare har ECOBOT alla funktioner som förväntas av en helt autonom robot. Batteriladdning, tömning och spolning av tankar samt vattenpåfyllning på en kombiskurmaskin kan göras automatiskt. Maskinen kan även ta hissen själv mellan olika våningar. 

Lokalvårdare får därmed mer tid att utföra komplexa och viktiga hygienuppgifter i stället för enformiga, slitsamma uppgifter över stora golvytor.

- Vi känner en enorm trygghet med Gaussian som leverantör, säger Martin Månsson, ansvarig för satsningen. 

- De visar en kunskaps- och tekniknivå vi inte stött på tidigare. Det breda urval av helt autonoma maskiner vi nu kan erbjuda passar sjukhus, skolor, idrottshallar, köpcentrum, kontor, butiker, parkeringsgarage, industrier, lager och logistikcenter.

Martin slår samtidigt ett slag för kommuner och regioner: 

- Ett rengöringsresultat som främjar inomhusmiljö och hälsa samt minskad förbrukning av vatten och rengöringsmedel med 70% stämmer bra med deras önskelista, konstaterar Martin.

En ökad avverkningsgrad som ger kraftiga besparingar kombinerad med förbättrad städkvalitet borde intressera de flesta, avslutar Magnus Björnström, Managing Director, Procurator.

Text: Procurator

http://www.procurator.net/sv-se/

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  114
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  283
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1025

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3395
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4375
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2432
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2142