Feb 3, 2022

Personlig förvaltning vinner i längden


Att arbeta på en stor redovisningsbyrå där kunderna bara ser redovisningsekonomen som en e-postadress är inget som intresserar Fredrik Hansen. Därför startade han PKR Ekonomikonsult under parollen Den lilla byrån med det stora hjärtat. Nu kan han vara med och bidra till att bostadsrättsföreningar får en bättre ekonomi.

Fredrik Hansen på PKR Ekonomikonsult har tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomisk förvaltning på en annan redovisningsbyrå men ville utveckla arbetet med bostadsrättsföreningar till att bli mer personligt. Att vara mer delaktig i föreningarnas ekonomiska arbete och kunna vara med och bidra till att föreningarna fick en bättre ekonomi var drivkraften när han 2016 startade en egen byrå där det personliga mötet med kunden stod i fokus.

För Fredrik är det viktigt att kunderna ska kunna ringa och prata en stund om högt och lågt utan att “klockan startar och det blir en kostnad för kunden”. Det menar han är mycket uppskattat av kunderna. 

“De föreningar som jag har en personlig kontakt med uppskattar att jag finns där för dem som ett bollplank i stället för att bara vara en e-postadress på en stor byrå.” /Fredrik Hansen, PKR Ekonomikonsult

Med en personlig kontakt blir det mer fokus på råd och stöd i stället för att bara sköta löpande bokföring. Det kan t.ex. vara att råda föreningarna till att söka olika bidrag eller att tipsa om något som en annan förening lyckats med. 

Oftast kontaktar bostadsrättsföreningar PKR Ekonomikonsult när de står inför större renoveringar och investeringar. Då vill de ha hjälp med hur de ska göra med eventuella avgiftshöjningar m.m. Någon gång ibland hör de av sig när ekonomin i föreningen är dålig och de vill ha hjälp med att komma på fötter. För det mesta är styrelsen lyhörd och respekterar de råd som Fredrik ger och därför är han noga med vad han säger. 

“De lyssnar på mig eftersom de litar på att jag ser till deras intresse.” /Fredrik Hansen, PKR Ekonomikonsult

För att möjliggöra personliga träffar finns de flesta av Fredriks kunder i Stockholmsområdet. Han tycker att det är viktigt att kunderna ska veta vem de ska prata med. Som ledamot och kassör i sin egen bostadsrättsförening vet han av egna erfarenheter hur besvärligt det kan vara att behöva ringa och prata med olika personer beroende på vilket ärende det gäller. Han menar att oavsett om det gäller redovisning, påminnelser eller avisering så ska kunden kunna ha samma kontaktperson. Det tror han är ett vinnande koncept. Det är därför han kallar PKR för Den lilla byrån med det stora hjärtat. 

Vill du veta mer? Klicka här.

Text: Linda Svedin 

Följ BRF-Nytt på Facebook https://www.facebook.com/brfnyheter

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725