May 31, 2021

Paketboxar ska ge en enklare vardag


Tomten kommer tidigt i år… eller i alla fall möjligheten att få paket levererade till paketboxar i anslutning till 12 bostadsområden i Malmö. I samarbete med PostNord installerar MKB Fastighets AB paketboxar som ska öka tillgängligheten för sina kunder, men även minska behovet av resor till och från utlämningsplatser.

Installationen är ett pilotprojekt och under de närmaste veckorna kommer 30 paketboxar att installeras på 12 platser i MKBs bostadsområden. MKB blir därmed det första fastighetsbolaget i Malmö som samarbetar med PostNord i denna typ av projekt.

- Vi ser detta som en möjlighet att möta våra kunders behov av hemleveranser som följd av ökad e-handel. Med paketboxar utplacerade i våra bostadsområden erbjuder vi en tjänst som förenklar vardagen för våra kunder. Vi hoppas att satsningen även ska ge effekter ur ett miljöperspektiv i och med en samordnad leverans och att färre behöver ta bilen till utlämningsställen, säger Gisela Bosco, chef för Kundinnovation på MKB.

Paketboxarna kommer att placeras på MKBs mark i anslutning till bolagets fastigheter och de kommer att vara tillgängliga för alla boende i närområdet. PostNord har positiva erfarenheter från liknande projekt i andra svenska städer.

- Vi på PostNord ser det här som en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet, och därför är vi glada att MKB ser ett gemensamt intresse i att erbjuda en lösning som är nära mottagarna i Malmö. Den här leveransmetoden kommer att komplettera våra ombud i staden på ett bra sätt, det är ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Fredrik Linderoth, retailområdeschef syd på PostNord.

Text: MKB

www.mkbfastighet.se

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  13
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  844

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4157
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995