Dec 15, 2020

Orbital Systems tar in 200 miljoner för fortsatt tillväxt


Orbital Systems, världsledande inom teknologi för hushållsnära vatten, har säkrat över 200 miljoner kronor i en kapitalrunda med uppbackning från välrenommerade investerare såsom Öresund, Formica, NREP samt Europeiska Investeringsbanken m.fl. Bolaget lägger nu in nästa växel för fortsatt kommersiell expansion

”Vi har en tydlig vision om en framtid där vi använder en av våra viktigaste resurser, vatten, på ett betydligt smartare sätt än idag och vi är glada över förtroendet och samsynen vi har med våra investerare. Resan är påbörjad med lanseringen av vår första banbrytande produkt och en bred kundbas som bara blir större för varje dag. Kapitalet vi säkrat möjliggör fortsatt stark tillväxt”, säger Mehrdad Mahdjoubi, grundare och vd för Orbital Systems.

Mehrdad Mahdjoubi VD Orbital Systems.

Produkt och kundnytta

Orbital Shower, bolagets första produkt, är ett cirkulärt duschsystem som med patenterad teknik sparar upp mot 90% vatten och 80% energi vid varje duschtillfälle, samtidigt som den ökar flödet och vattnet blir renare än vanligt kranvatten.

Med en finansieringskostnad om ca 50 kronor per månad kan ett vanligt hushållspara mellan 500 och 1 000 kronor i månaden, beroende på hur ofta och länge man duschar. Produkten är baserad på en teknikplattform som möjliggör ytterligare produktlanseringar i framtiden som med unik teknik och modern design gör det lättare förmänniskor att spara vatten, energi och pengar -utan att kompromissa med komforten.

Marknad och potential

Bland existerande kunder finns hotell, fastighetsbolag, privatpersoner och nu ävenbostadsrättsföreningar, såsom HSB. Inom flerbostadsmarknaden finns en betydande potential till besparing då det oftast är föreningen som står för VA och värmekostnad. Vid en gemensam uppgradering till Orbitals lösning, innebärdet lägredriftskostnader vilket möjliggör sänkningar av avgiften. Gemensamt sparar föreningen enorma mängder vatten och energi vilket innebär minskad klimatpåverkan och lägre CO2-utsläpp. Bara i Sverige finns det över 2 miljoner flerbostadsägare samt 2 miljoner husägare.

 • Mar 5, 2021

  Processen att få tillstånd till andrahandsupplåtelse

  Lagar & Regler Idag är det vanligt att bostadsrättshavare vill hyra ut sin bostadsrättslägenhet i andra hand. Både för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare är det bra att känna till hur processen att få tillstånd för andrahandsupplåtelse ser ut och vad som kan ske om tillstånd nekas.
  19
 • Mar 5, 2021

  Underhållsplan och flerårsbudget

  Nyheter Det ska kännas tryggt att se in i framtiden.
  22
 • Mar 3, 2021

  Hur säkerställer du ett bra inomhusklimat?

  Nyheter 1994 startades Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare - RSVR. Det är en branschorganisation för företag som utför rengöring av ventilationssystem. Syftet med RSVR är dels att organisera företagen i branschen men framförallt att åskådliggöra behovet av ventilationsrengöring för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.
  29
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Processen att få tillstånd till andrahandsupplåtelse

  Idag är det vanligt att bostadsrättshavare vill hyra ut sin bostadsrättslägenhet i andra hand. Både för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare är det bra att känna till hur processen att få tillstånd för andrahandsupplåtelse ser ut och vad som kan ske om tillstånd nekas.
  19
 • Lagar & Regler

  Tänk på grannen vid hemarbete

  Coronapandemin gör att allt fler arbetar hemifrån. Precis som på den ordinarie arbetsplatsen behöver man lugn och ro för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Men när många befinner sig hemma ökar risken för att grannar stör varandra. Men vad räknas som en störning och hur ska man agera om man upplever sig störd av sin granne?
  27
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  275

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2684
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3524
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2162
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1648