Dec 15, 2020

Orbital Systems tar in 200 miljoner för fortsatt tillväxt


Orbital Systems, världsledande inom teknologi för hushållsnära vatten, har säkrat över 200 miljoner kronor i en kapitalrunda med uppbackning från välrenommerade investerare såsom Öresund, Formica, NREP samt Europeiska Investeringsbanken m.fl. Bolaget lägger nu in nästa växel för fortsatt kommersiell expansion

”Vi har en tydlig vision om en framtid där vi använder en av våra viktigaste resurser, vatten, på ett betydligt smartare sätt än idag och vi är glada över förtroendet och samsynen vi har med våra investerare. Resan är påbörjad med lanseringen av vår första banbrytande produkt och en bred kundbas som bara blir större för varje dag. Kapitalet vi säkrat möjliggör fortsatt stark tillväxt”, säger Mehrdad Mahdjoubi, grundare och vd för Orbital Systems.

Mehrdad Mahdjoubi VD Orbital Systems.

Produkt och kundnytta

Orbital Shower, bolagets första produkt, är ett cirkulärt duschsystem som med patenterad teknik sparar upp mot 90% vatten och 80% energi vid varje duschtillfälle, samtidigt som den ökar flödet och vattnet blir renare än vanligt kranvatten.

Med en finansieringskostnad om ca 50 kronor per månad kan ett vanligt hushållspara mellan 500 och 1 000 kronor i månaden, beroende på hur ofta och länge man duschar. Produkten är baserad på en teknikplattform som möjliggör ytterligare produktlanseringar i framtiden som med unik teknik och modern design gör det lättare förmänniskor att spara vatten, energi och pengar -utan att kompromissa med komforten.

Marknad och potential

Bland existerande kunder finns hotell, fastighetsbolag, privatpersoner och nu ävenbostadsrättsföreningar, såsom HSB. Inom flerbostadsmarknaden finns en betydande potential till besparing då det oftast är föreningen som står för VA och värmekostnad. Vid en gemensam uppgradering till Orbitals lösning, innebärdet lägredriftskostnader vilket möjliggör sänkningar av avgiften. Gemensamt sparar föreningen enorma mängder vatten och energi vilket innebär minskad klimatpåverkan och lägre CO2-utsläpp. Bara i Sverige finns det över 2 miljoner flerbostadsägare samt 2 miljoner husägare.

 • Jun 23, 2021

  Mäklarpanelen: Stillastående bostadspriser resten av året

  Nyheter Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel visar en fortsatt het bostadsmarknad med stark efterfrågan. Dock har fördelen för säljarna minskat sedan i april. Majoriteten av mäklarna runt om i landet tror även på stillastående priser på både bostadsrätter och villor under resten av året.
  11
 • Jun 23, 2021

  Riksbyggen lanserar ny boendeapp som ökar grannsamverkan

  Nyheter I dagarna lanseras Riksbyggens nya app Hemshare, detta är ett pilottest som i en förlängning kan ge nära 250 000 boende tillgång till boendetjänster i mobilen. I appen går det bland annat att köpa städning och hantverkstjänster. Förhoppningen är att boendeappen med tiden också kommer att kunna hjälpa de boende med att köpa, sälja eller låna saker av varandra för att underlätta cirkulär hållbarhet. Appen har utvecklats inom ramarna för Riksbyggens nya dotterbolag Rafino med uppdrag att utveckla digitala tjänster utifrån kundernas behov.
  7
 • Jun 23, 2021

  Ökat sparande trots stillastående avgifter

  Nyheter Tre av tio bostadsrättsföreningar sparar för lite till framtida underhåll. Det genomsnittliga sparandet har dock ökat markant sedan ifjol – trots oförändrade avgiftsnivåer. Istället beror det ökade sparandet på lägre drift- och räntekostnader samt ökade intäkter. Det visar rapporten Stockholms bostadsrättsbarometer 2021, från HSB.
  10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  730

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3141
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4032
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2304
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1931