Dec 15, 2020

Orbital Systems tar in 200 miljoner för fortsatt tillväxt


Orbital Systems, världsledande inom teknologi för hushållsnära vatten, har säkrat över 200 miljoner kronor i en kapitalrunda med uppbackning från välrenommerade investerare såsom Öresund, Formica, NREP samt Europeiska Investeringsbanken m.fl. Bolaget lägger nu in nästa växel för fortsatt kommersiell expansion

”Vi har en tydlig vision om en framtid där vi använder en av våra viktigaste resurser, vatten, på ett betydligt smartare sätt än idag och vi är glada över förtroendet och samsynen vi har med våra investerare. Resan är påbörjad med lanseringen av vår första banbrytande produkt och en bred kundbas som bara blir större för varje dag. Kapitalet vi säkrat möjliggör fortsatt stark tillväxt”, säger Mehrdad Mahdjoubi, grundare och vd för Orbital Systems.

Mehrdad Mahdjoubi VD Orbital Systems.

Produkt och kundnytta

Orbital Shower, bolagets första produkt, är ett cirkulärt duschsystem som med patenterad teknik sparar upp mot 90% vatten och 80% energi vid varje duschtillfälle, samtidigt som den ökar flödet och vattnet blir renare än vanligt kranvatten.

Med en finansieringskostnad om ca 50 kronor per månad kan ett vanligt hushållspara mellan 500 och 1 000 kronor i månaden, beroende på hur ofta och länge man duschar. Produkten är baserad på en teknikplattform som möjliggör ytterligare produktlanseringar i framtiden som med unik teknik och modern design gör det lättare förmänniskor att spara vatten, energi och pengar -utan att kompromissa med komforten.

Marknad och potential

Bland existerande kunder finns hotell, fastighetsbolag, privatpersoner och nu ävenbostadsrättsföreningar, såsom HSB. Inom flerbostadsmarknaden finns en betydande potential till besparing då det oftast är föreningen som står för VA och värmekostnad. Vid en gemensam uppgradering till Orbitals lösning, innebärdet lägredriftskostnader vilket möjliggör sänkningar av avgiften. Gemensamt sparar föreningen enorma mängder vatten och energi vilket innebär minskad klimatpåverkan och lägre CO2-utsläpp. Bara i Sverige finns det över 2 miljoner flerbostadsägare samt 2 miljoner husägare.

 • Oct 28, 2021

  Långsamt framåt för energibesparande åtgärder

  Nyheter 2006 infördes energideklarationer i Sverige med syftet att främja effektiv energianvändning (och samtidigt säkerställa ett gott inomhusklimat). Innan dess var det upp till fastighetsägaren om denne ville se över sin energianvändning eller inte. Fler fastighetsägare har energideklarationer idag men hur är det egentligen med efterlevnaden av energibesparande åtgärder?
  6
 • Oct 27, 2021

  Dela på elen och spar pengar med grannarna i huset

  Nyheter Varför betala varsin abonnemangsavgift när ni kan dela på en? Med gemensam el i bostadsrättsföreningen sparar du och dina grannar pengar varje månad. Med solceller på taket blir besparingen ännu större.
  6
 • Oct 27, 2021

  Så höjer du priset på din bostad innan försäljning

  Nyheter Går du i säljtankar och vill förbättra dina chanser till en bra försäljning? Då är du inte ensam. Början av hösten är nämligen den årstid då flest svenskar väljer att sälja sin bostad. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE tillsammans med SkandiaMäklarna nu om fem enkla åtgärder för ditt kök och badrum som får din bostad att stiga i värde.
  5
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  215
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  386
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1157

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3523
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4558
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2514
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2228