Jun 5, 2021

Odla ätbart med Plantagens ready to pick växter


Svenskarnas intresse för odling fortsätter att växa. Plantagens sortiment av ready to pick växter gör det möjligt för fler att plantera ätbara växter hemma eller i trädgården. Här listar vi ett urval av skördeklara favoriter.

Plantagen har presenterat den populära rapporten Växttrender för tionde året i rad. Den visar att vi svenskar har ett stort intresse för trädgård och odling samt att intresset för att odla ätbart är särskilt stort bland barnfamiljer. Enligt rapporten visar forskning att vistelser i det gröna har många psykiska och fysiska hälsofördelar. Med plantagens ready to pick växter kan du berika vardagen med fler växter och enkelt plantera skördeklara frukter och grönsaker i hemmet, trädgården eller på balkongen.

Nedan listar vi ett urval av skördeklara plantor som är enkla att plantera och ger välsmakande odlingar.

Auberginens stora mörklila frukter är både vackra och goda att äta. Plantagens skördeklara aubergineplanta bör planteras ut när jorden är 18–20°C, gärna med en fiberduk som skydd mot direkt solljus den första tiden. Plantan är i behov av mycket vatten och trivs i näringsrik jord, framför allt i växthus eller ett varmt och skyddat frilandsläge. 

Minisnackpaprikan är nära släkt med chilin men mildare i smaken. Odla snackpaprika på en ljus plats över 15°C och vattna den rikligt. Plantan trivs mycket bra inomhus men går även utmärkt att plantera utomhus. 

Plantagens skördeklara minitomater trivs på soliga och varma platser i näringsrik, fukthållande och väldränerad jord. En planta som både går att plantera inom- och utomhus. De lättodlande minitomaterna har en god smak, utmärkta för olika användningsområden. 

Text: Plantagen

www.plantagen.se

 • May 18, 2022

  Ordning och reda i “arga lapparnas Mecka”

  Nyheter Precis som för många andra företagare drivs Marcus Bader av frustration över produkter och tjänster som inte fungerar så bra som de skulle kunna göra. Hans nystartade företag Appsight Solutions utvecklar och säljer sådana produkter som han själv eller en kund har tänkt att “det här borde jag kunna göra bättre”.
  6
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  205
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  312
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1854

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  135
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  147
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4160
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5463
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2731