Jun 5, 2021

Odla ätbart med Plantagens ready to pick växter


Svenskarnas intresse för odling fortsätter att växa. Plantagens sortiment av ready to pick växter gör det möjligt för fler att plantera ätbara växter hemma eller i trädgården. Här listar vi ett urval av skördeklara favoriter.

Plantagen har presenterat den populära rapporten Växttrender för tionde året i rad. Den visar att vi svenskar har ett stort intresse för trädgård och odling samt att intresset för att odla ätbart är särskilt stort bland barnfamiljer. Enligt rapporten visar forskning att vistelser i det gröna har många psykiska och fysiska hälsofördelar. Med plantagens ready to pick växter kan du berika vardagen med fler växter och enkelt plantera skördeklara frukter och grönsaker i hemmet, trädgården eller på balkongen.

Nedan listar vi ett urval av skördeklara plantor som är enkla att plantera och ger välsmakande odlingar.

Auberginens stora mörklila frukter är både vackra och goda att äta. Plantagens skördeklara aubergineplanta bör planteras ut när jorden är 18–20°C, gärna med en fiberduk som skydd mot direkt solljus den första tiden. Plantan är i behov av mycket vatten och trivs i näringsrik jord, framför allt i växthus eller ett varmt och skyddat frilandsläge. 

Minisnackpaprikan är nära släkt med chilin men mildare i smaken. Odla snackpaprika på en ljus plats över 15°C och vattna den rikligt. Plantan trivs mycket bra inomhus men går även utmärkt att plantera utomhus. 

Plantagens skördeklara minitomater trivs på soliga och varma platser i näringsrik, fukthållande och väldränerad jord. En planta som både går att plantera inom- och utomhus. De lättodlande minitomaterna har en god smak, utmärkta för olika användningsområden. 

Text: Plantagen

www.plantagen.se

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  13
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  844

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4157
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995