May 16, 2021

Nytt heminredningskoncept som står för Slow living och Cirkularitet


Slow living står för Sustainable. Local , Organic och Whole och det är delar som hela textil industrin saknar, därför har vi på Flory startar ett enkelt heminrednings koncept som just står för Slow living och Cirkularitet men levereras 100% digitalt.

Vi har alltså inga lager, inga prover och ingen butik. Du beställer på flory.se och därefter tillverkas just din produkt, efter dina mått och dina önskemål. Att textil inredning har fokus på kvalitet och hållbarhet är inget nytt men att alla produkter tillverkas i återaktiverad tyg (av så kallat deadstock) är något innan oskådat. 

Det, kombinerat med återbruks-modellen att alla produkter kan skickas tillbaka till företaget och blir “trasmattor” är ett enkelt sätt att bli cirkulära i sitt konsumerande! Att jobba med återvunna tyger är smart för då sparar vi på jordens resurser som annars skulle gå åt att över producera nya tyger. Något som gör detta möjligt är att den digitala utvecklingen gjort det nu är lätt att bygga och upprätthålla ett varumärke som är 100% digitalt.

Hållbarhet är centralt i våran affärsidé vilket innebär att du kan måttbeställda produkter anpassade för ditt hem. Varan tillverkas först när den är beställd av kunden och på så vis minskar vi överproduktionen av textila varor. Alla produkter är tillverkade i “deadstock”, det vill säga det tyget som modeindustrin har över efter att de tillverkat sina kollektioner. 80% av koldioxid utsläppen sker vid tillverkning av tyget, så genom att återaktivera dessa material minskar vi utsläppen.

Caroline Gadd, grundare av företaget berättar: Jag ser hellre att vi köper färre saker som blir riktigt bra och passar våra hem. Hos Flory.se kommer du kunna få dina dukar och gardiner sydda efter du har lagt din order och efter dina mått. Och dom är tillverkade i tyg som andra mode-märken har ratat dvs “deadstock” Vi vill ge gamla tyger en ny chans. Att ha vår produktion lokalt i Borås och Sverige känns självklart, då jag är ursprungligen från Borås och det är Sveriges “tyg-vagga”.

MERA OM FLORY Grundkonceptet för Flory.se kom till under några veckor, hösten 2020. Flory första kollektion är baserat utifrån ett vardagsperspektiv. Samma kollektion finns idag i butikerna och på flory.se. Flory står för ett liv som är härligt och långsamt. Ett hållbart liv med fokus på välmående tillsammans med ett djupare mindset och fokus på äkta kvalite. Flory tillverkar textila produkter som håller i generationer.

Text: Flory

www.flory.se

 • Jan 16, 2022

  Första metoden att klimatberäkna området mellan byggnader

  Nyheter Tillsammans med Ikano Bostad och Malmö Stad utvecklar COWI just nu en metod för klimatberäkningar för anläggningsprojekt. Metoden kommer göra det möjligt att bygga bostadsområden med en lägre klimatpåverkan.
  9
 • Jan 16, 2022

  Hemarbete kräver större boende

  Nyheter De nya restriktionerna som innebär hemarbete för alla som har möjlighet, ställer fler krav på bostaden. Många har under de senaste två åren haft tillfälliga lösningar och suttit i köket eller soffan och arbetat.
  11
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  393
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  614
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1452

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3760
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4910
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2630
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2437