May 16, 2021

Nytt heminredningskoncept som står för Slow living och Cirkularitet


Slow living står för Sustainable. Local , Organic och Whole och det är delar som hela textil industrin saknar, därför har vi på Flory startar ett enkelt heminrednings koncept som just står för Slow living och Cirkularitet men levereras 100% digitalt.

Vi har alltså inga lager, inga prover och ingen butik. Du beställer på flory.se och därefter tillverkas just din produkt, efter dina mått och dina önskemål. Att textil inredning har fokus på kvalitet och hållbarhet är inget nytt men att alla produkter tillverkas i återaktiverad tyg (av så kallat deadstock) är något innan oskådat. 

Det, kombinerat med återbruks-modellen att alla produkter kan skickas tillbaka till företaget och blir “trasmattor” är ett enkelt sätt att bli cirkulära i sitt konsumerande! Att jobba med återvunna tyger är smart för då sparar vi på jordens resurser som annars skulle gå åt att över producera nya tyger. Något som gör detta möjligt är att den digitala utvecklingen gjort det nu är lätt att bygga och upprätthålla ett varumärke som är 100% digitalt.

Hållbarhet är centralt i våran affärsidé vilket innebär att du kan måttbeställda produkter anpassade för ditt hem. Varan tillverkas först när den är beställd av kunden och på så vis minskar vi överproduktionen av textila varor. Alla produkter är tillverkade i “deadstock”, det vill säga det tyget som modeindustrin har över efter att de tillverkat sina kollektioner. 80% av koldioxid utsläppen sker vid tillverkning av tyget, så genom att återaktivera dessa material minskar vi utsläppen.

Caroline Gadd, grundare av företaget berättar: Jag ser hellre att vi köper färre saker som blir riktigt bra och passar våra hem. Hos Flory.se kommer du kunna få dina dukar och gardiner sydda efter du har lagt din order och efter dina mått. Och dom är tillverkade i tyg som andra mode-märken har ratat dvs “deadstock” Vi vill ge gamla tyger en ny chans. Att ha vår produktion lokalt i Borås och Sverige känns självklart, då jag är ursprungligen från Borås och det är Sveriges “tyg-vagga”.

MERA OM FLORY Grundkonceptet för Flory.se kom till under några veckor, hösten 2020. Flory första kollektion är baserat utifrån ett vardagsperspektiv. Samma kollektion finns idag i butikerna och på flory.se. Flory står för ett liv som är härligt och långsamt. Ett hållbart liv med fokus på välmående tillsammans med ett djupare mindset och fokus på äkta kvalite. Flory tillverkar textila produkter som håller i generationer.

Text: Flory

www.flory.se

 • Jun 23, 2022

  Fastighetsägarna Service lanserar nya funktioner i sin boendeapp

  Nyheter Smidig tvättstugebokning, community för grannarna och digital boendepärm. Det är några av funktionerna som Fastighetsägarna Service nyligen lanserat i sin boendeapp, som ingår i den ekonomiska förvaltningen.
  16
 • Jun 22, 2022

  Bostadsrättsföreningens nyckeltal – hur kan föreningen tolka och agera?

  Nyheter En bostadsrättsförening lyder under samma ekonomiska lagar och regelverk som ett aktiebolag. Men det finns en hel del som skiljer när man tolkar en bostadsrättsförenings ekonomi via nyckeltal. Misstolkar man dem kan styrelsen dra felaktiga slutsatser och därmed lägga tid och energi som inte är relevant för föreningens bästa intresse.
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  319
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  531
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1961

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  249
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  255
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4316
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5673
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2855