Mar 9, 2021

Nya fräscha trapphus hos Brf Dragonen


Bostadsrättsföreningen Dragonen på nedre Gärdet i Stockholm, fick med hjälp av Timblads nya ljusa trapphus.

Brf Dragonen i hörnet Armfeltsgatan och Sandelsgatan på nedre Gärdet i Stockholm omfattar två huskroppar med totalt 140 lägenheter och uppfördes av HSB under tidigt 60-tal. Ursprungligen som hyresrätter men ombildades till bostadsrättsförening 1982.

”Vi hade i uppdrag att måla 10 entréer, trapphus och källargångar enligt den färgskala som styrelsen önskat. Dessutom polerade vi golven i entréer och på alla våningsplan, berättar Kjell Holmlin på Timblads, som tillsammans med Fredrik Johansson skött kontakterna och haft ansvaret för arbetet. I uppdraget ingick även att se över belysningen och ersätta med nya armaturer. Vi hade ett fint och trevligt samarbete med föreningen, det blev riktigt snyggt och fräscht,” avslutar Kjell.

”Vi är väldigt nöjda”

”Våra trapphus och entréer började kännas både trista och slitna. Vi var många i föreningen som tyckte att de borde snyggas upp. Styrelsen hade tagit hjälp av en konsult som lämnade ett antal färgförslag som alla fick rösta kring. Vi skapade en arbetsgrupp som hade i uppdrag att genomföra upphandlingen”, berättar Ylva Engström, som var styrelsemedlem under den period som upphandlingen gjordes och arbetet utfördes.

”Vi gjorde en noggrann beskrivning över vad vi ville göra och tog in tre offerter. Timblads erbjöd oss lägsta pris. Alla kontakter fungerade mycket bra. Både Kjell och Fredrik på Timblads skötte det hela väldigt snyggt och smidigt. Vi gjorde flera kompletteringar och fick snabbt ett prisförslag innan vi gick vidare. De hjälpte även till med belysningsarbeten genom en duktig elektriker. Vi är väldigt nöjda med Timblads arbete, inte minst våra källargolv blev suveränt snygga”, avslutar Ylva.

 • Apr 10, 2021

  Årets Pelargon 2021: Zonalpelargon Astrid

  Produktnyheter Årets Pelargon 2021 är en helt ny zonalpelargon som heter Astrid. Sorten har fyllda blommor som skimrar i olika nyanser av rosa och aprikos. Bladen är friskt gröna med en bred, böljande, chokladbrun zonmarkering. Förutom ett vackert yttre har sorten fantastiska odlingsegenskaper: pelargonen levererar blomsterprakt både inne och ute, tål regn och rusk och bjuder på osannolik blomning hela sommaren!
  20
 • Apr 7, 2021

  Amorteringskrav påverkar unga vuxna negativt

  Ekonomi Finansinspektionen har meddelat att de i september vill återinföra de tillfälligt borttagna amorteringskraven för de hushåll som behöver ta lån för att köpa en bostad. Detta kommer att påverka möjligheten att kunna köpa en bostad för 29 procent av svenskarna och 41 procent av unga vuxna. Det visar en ny Sifo-undersökning beställd av HSB.
  38
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Att lyckas med en digital årsstämma

  SBC hjälper bostadsrättsföreningar i hela landet med förvaltning, och de är dagligen i kontakt med föreningar som genomfört digitala stämmor under 2020.
  44
 • Lagar & Regler

  Får man röka i sin bostadsrätt?

  Kan en bostadsrättsförening tvinga en bostadsrättshavare som röker i sin lägenhet att flytta från föreningen? Den frågan ställdes i ett nyligen avgjort rättsfall från Norrköpings tingsrätt. Det korta svaret är ja, i vissa fall – om röklukten är konstant och allt för påtaglig
  56
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  391

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2793
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3690
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2209
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1726