Mar 29, 2022

Nu har Sundsvall chansen att lära sig mer om framtidens hållbara boende!


För tredje gången arrangeras Bomorrow, konferensen om framtidens hållbara boende, och denna gång medverkar bostadsminister Johan Danielsson, Rahel Belatchow, prisad arkitekt, och en rad andra spännande talare. Konferensen är en hybrid och sänds från Metropol i Sundsvall den 26-27 april.

– Social hållbarhet och trygghet är viktigt när vi planerar, bygger och utvecklar bostadsområden. Med pandemiåren i färskt minne och ett rasande krig runt hörnet, är frågan högst aktuell och viktig för oss inom fastighetsbranschen, säger Christer Berglund, vd på HSB Södra Norrland och en av initiativtagarna till konferensen.

Årets konferens kommer att kretsa kring social hållbarhet, som tidigare konferensdeltagare uttryckt ett stort kunskapsglapp kring.

– Om vi inte löser den sociala problematiken och grundtryggheten, hur ska vi då uppnå resten? Årets tema är därför helt inriktat på social hållbarhet och hur vi får trygga och attraktiva bostadsområden.

Bland årets talare finns en minister med för första gången, bostadsminister Johan Danielsson. Där finns också Rahel Belatchew från Belatchew Arkitekter, Cornelis Uittenbogaard från Stiftelsen Tryggare Sverige, Christina Friberg från Fastighetsägarna, representanter från Urban Utveckling, Gårdstensbostäder och forskningsprojektet Bostäder, Integration och Arbete (BIA). Allt under ledning av moderator Anna Bellman.

– Bomorrow är ett bra exempel på när akademin och näringslivet samverkar och skapar något unikt tillsammans, säger Peter Öhman, professor på CER, Centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet, även han en av initiativtagarna.

Tillsammans vill CER och HSB med övriga samarbetspartners och deltagare i konferensen öka kompetensen för att nå ett gemensamt mål; nämligen ökad social hållbarhet och trygghet.

Övriga samarbetspartners är: Sundsvalls kommun, Timrå kommun, Stadsutveckling Sundsvall, SBB, Diös, Lilium, Mitthem och Timråbo.

Läs mer här:

www.hsb.se/bomorrow

Text: HSB

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5451
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725