Visualisering av brf Eldaren från Södra Järnvägsgatan. Bild: HSB, CC

Jan 27, 2017

Nu flyttar de första in på Södra Stationsområdet!


Nu står det allra första bostadshuset på området färdigt – HSB brf Eldaren med 81 lägenheter. På måndag den 30 jan lämnas de första nycklarna ut och från och med onsdag den 1 feb flyttar de första lyckliga in i områdets första och högsta bostadshus.

HSB är först ut med bostäder på Södra Stationsområdet - i nästa vecka står de 81 första lägenheterna färdiga.

- Nu förvandlas byggarbetsplatsen till ett nytt centralt bostadsområde fullt av liv och rörelse. Det är en historisk händelse och känns fantastiskt att vi på HSB Sydost får vara en del i det, säger Jörgen Abrahamsson, vd på HSB Sydost.

Intresset för att bo på Södra Stationsområdet har varit enormt.

- Brf Eldaren sålde slut på två veckor och även brf Stinsen är slutsålt sedan länge, säger Alexander Franzén som ansvarat för försäljningen.

Det här är bara första etappen för HSB Sydost. De bygger totalt 157 bostäder på Södra Stationsområdet och byggnationen av systerföreningen brf Stinsen fortsätter. Där sker inflyttningen om ungefär ett år.   

HSB
BRF
 • Sep 17, 2020

  Jag vill ge en bostadsrätt till mitt barn – vad gäller?

  Lagar & Regler Det händer ibland att föräldrar köper en bostadsrätt till sitt barn när barnet behöver ett eget boende men saknar möjlighet att köpa bostadsrätten själv. I vissa fall överlåter inte föräldrarna hela bostadsrätten till barnet utan enbart en andel, exempelvis 10 %. Det är dock inte bara att ”ge” bort en bostadsrätt till barnet utan det finns en del att hålla koll på inför en sådan överlåtelse.
  27
 • Sep 17, 2020

  Olsäters El - Veckans samarbetspartner

  Samarbetspartners Olsäters El är en certifierad elinstallatör med full auktorisation som erbjuder sina tjänster både till privatpersoner och företag i närområdet.
  15
 • Sep 17, 2020

  Skånsk Larmtjänst AB - Veckans samarbetspartner

  Samarbetspartners Skånsk Larmtjänst är företaget med fokus på säkerhet. De har spetskompetens på komplexa säkerhetsanläggningar inklusive service, jour och trygghet.
  10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Brandsäkerhet

  Stream I det här avsnittet pratar Mathias Lundh, VD på Brandsäkra, och Johan Flodin på Fastighetsägarna Stockholm om brandsäkerhet för bostadsrättsföreningar.
  27

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2141
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  2812
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  1870