Nov 26, 2021

Nu anläggs Fittja dagvattenparker som i framtiden kommer att bidra med både vattenrening och en häftig stadsmiljö för botkyrkaborna.


Under ett par veckor i höst levererar och anlägger Veg Tech olika växtprodukter för både vatten- och markmiljö, som kommer att bidra med en effektiv och naturlig vattenrening och skapa god vattenmiljö till de båda sjöarna Albysjön och Mälaren som är en del av kommunens miljösatsning.

-Vi ser en ökning med fler förfrågningar på liknande projekt som Fittja dagvattenparker i flera kommuner runt om. Dagvattendammar har en viktig funktion i stadsplaneringen, då växters reningsfunktion oftast är inritade.
Att ta hand om regn- och smältvatten lokalt och samtidigt göra dessa områden och parker till attraktiva vistelseplatser för ortsborna står ofta i fokus, det säger Andreas Hellström, Teknisk säljare på Veg Tech.

Jag har i veckan varit på plats för att ta del av montaget och just nu anläggs området Lottalund som ligger i närheten av E4:an med 350 stycken strandmattor, 9 600 stycken örtpluggplantor och 2000 m² färdig ängsmatta, fortsätter Andreas. Nästa år fortsätter vi anlägga Fittja äng en bit härifrån.

Växterna odlas upp på egna anläggningar i Småland. Genom att välja prefabricerade växtprodukter till dagvattenprojekt får beställaren ett snabbt och färdigt resultat direkt. Växterna är väletablerade vid leverans och etablerar sig snabbt i sin nya miljö. Till sommaren när grönska och blomning tar fart kommer det att se naturligt härligt ut, vilket passar bra i ett område där det redan rör sig mycket människor dagligen.

Text: Veg Tech

www.vegtech.se

 • Jan 16, 2022

  Första metoden att klimatberäkna området mellan byggnader

  Nyheter Tillsammans med Ikano Bostad och Malmö Stad utvecklar COWI just nu en metod för klimatberäkningar för anläggningsprojekt. Metoden kommer göra det möjligt att bygga bostadsområden med en lägre klimatpåverkan.
  9
 • Jan 16, 2022

  Hemarbete kräver större boende

  Nyheter De nya restriktionerna som innebär hemarbete för alla som har möjlighet, ställer fler krav på bostaden. Många har under de senaste två åren haft tillfälliga lösningar och suttit i köket eller soffan och arbetat.
  11
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  393
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  614
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1450

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3760
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4910
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2630
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2436