Jan 11, 2022

Move About levererar fossilfri mobilitet till 500 bostadsrätter i kvarteret Fixfabriken


I Majorna växer ett nytt bostadsområde fram på industritomten där gamla Fixfabriken låg. Förtätningen av området är ett samarbete mellan HSB Göteborg och Fastighets AB Balder. De 500 bostäder som byggs har fokus på hållbarhet där det ska vara lätt att leva bilfritt. Stöldsäkra cykelparkeringar, cykelservicerum och tillgång till bilpool är några av de förmåner som ingår. Som extra bonus bjuds alla nyinflyttade på resekuponger till Västtrafik.

– Som ett naturligt led i all vår nyproduktion genomför vi projekt med en hög hållbarhetsambition. Gäller allt från utformning, materialval till kommunikation. Det känns då som ett mycket bra val att erbjuda alternativet med bilpool till våra kunder, vilket ger en bra positiv påverkan på miljön och möjliggör ett effektivt transportalternativ utan att behöva äga egen bil, säger Lars Carlsson, Fastighetsutvecklare, Fastighets AB Balder och Christer Thomassen, Projektledare nyproduktion, HSB Göteborg.

Lägenheterna i första etappen är inflyttningsklara, och från och med den 12 januari ges Fixfabrikens boende och alla i närområdet möjlighet att hyra bil fossilfritt. Utöver bilarna vid Fixfabriken får man tillgång till Sveriges största nätverk av delade elbilar direkt i Move Abouts app.

– Fixfabriken är ett fantastiskt exempel på nytänk inom hållbart boende med flera smarta lösningar. Med elbilspool direkt utanför dörren kan man snabbt och enkelt boka en elbil direkt i sin mobil och göra sina resor utan avgaser. Dessutom får de boende tillgång till hela Move Abouts hållbara nätverk så de kan boka elbilar lika enkelt även i andra städer, säger Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige.

Text: Move About

https://www.moveabout.se/

 • Jan 16, 2022

  Första metoden att klimatberäkna området mellan byggnader

  Nyheter Tillsammans med Ikano Bostad och Malmö Stad utvecklar COWI just nu en metod för klimatberäkningar för anläggningsprojekt. Metoden kommer göra det möjligt att bygga bostadsområden med en lägre klimatpåverkan.
  9
 • Jan 16, 2022

  Hemarbete kräver större boende

  Nyheter De nya restriktionerna som innebär hemarbete för alla som har möjlighet, ställer fler krav på bostaden. Många har under de senaste två åren haft tillfälliga lösningar och suttit i köket eller soffan och arbetat.
  11
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  393
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  614
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1450

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3760
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4910
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2630
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2437