Jan 11, 2022

Move About levererar fossilfri mobilitet till 500 bostadsrätter i kvarteret Fixfabriken


I Majorna växer ett nytt bostadsområde fram på industritomten där gamla Fixfabriken låg. Förtätningen av området är ett samarbete mellan HSB Göteborg och Fastighets AB Balder. De 500 bostäder som byggs har fokus på hållbarhet där det ska vara lätt att leva bilfritt. Stöldsäkra cykelparkeringar, cykelservicerum och tillgång till bilpool är några av de förmåner som ingår. Som extra bonus bjuds alla nyinflyttade på resekuponger till Västtrafik.

– Som ett naturligt led i all vår nyproduktion genomför vi projekt med en hög hållbarhetsambition. Gäller allt från utformning, materialval till kommunikation. Det känns då som ett mycket bra val att erbjuda alternativet med bilpool till våra kunder, vilket ger en bra positiv påverkan på miljön och möjliggör ett effektivt transportalternativ utan att behöva äga egen bil, säger Lars Carlsson, Fastighetsutvecklare, Fastighets AB Balder och Christer Thomassen, Projektledare nyproduktion, HSB Göteborg.

Lägenheterna i första etappen är inflyttningsklara, och från och med den 12 januari ges Fixfabrikens boende och alla i närområdet möjlighet att hyra bil fossilfritt. Utöver bilarna vid Fixfabriken får man tillgång till Sveriges största nätverk av delade elbilar direkt i Move Abouts app.

– Fixfabriken är ett fantastiskt exempel på nytänk inom hållbart boende med flera smarta lösningar. Med elbilspool direkt utanför dörren kan man snabbt och enkelt boka en elbil direkt i sin mobil och göra sina resor utan avgaser. Dessutom får de boende tillgång till hela Move Abouts hållbara nätverk så de kan boka elbilar lika enkelt även i andra städer, säger Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige.

Text: Move About

https://www.moveabout.se/

 • Jun 23, 2022

  Fastighetsägarna Service lanserar nya funktioner i sin boendeapp

  Nyheter Smidig tvättstugebokning, community för grannarna och digital boendepärm. Det är några av funktionerna som Fastighetsägarna Service nyligen lanserat i sin boendeapp, som ingår i den ekonomiska förvaltningen.
  15
 • Jun 22, 2022

  Bostadsrättsföreningens nyckeltal – hur kan föreningen tolka och agera?

  Nyheter En bostadsrättsförening lyder under samma ekonomiska lagar och regelverk som ett aktiebolag. Men det finns en hel del som skiljer när man tolkar en bostadsrättsförenings ekonomi via nyckeltal. Misstolkar man dem kan styrelsen dra felaktiga slutsatser och därmed lägga tid och energi som inte är relevant för föreningens bästa intresse.
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  319
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  531
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1961

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  249
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  253
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4316
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5673
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2855