Apr 24, 2021

Morning Room - ett rum för växter, ljus och harmoni


Växter har en förmåga att likt magi skapa en känsla av lugn och harmoni. Ett växthus fyllt av vackra blommor och växter är en dröm för många som önskar att skapa en rogivande fristad. Plantagen har nu tagit drömmen om ett eget växthus till en helt ny nivå och låtit trendexperten Stefan Nilsson göra sin egen version av ett viktorianskt morning room. Resultatet blev en grönskande inomhusoas fylld med växter som gör oss glada och ökar vårt välbefinnande.

Det grönskande rummet har flyttat in hos trendexperten Stefan Nilsson. Stefans morning room är en modern tolkning av det viktorianska morgonrummet som syftar till att stänga ute den oroliga omvärlden och ge utrymme att ladda batterierna. Ett rum helt dedikerat till ett harmoniskt uppvaknande, fyllt av vackra ting och med välbehagande ljusinsläpp.

Stefans tolkning är hans alldeles egna green cave, en grönskande oas som ger utrymme till att fokusera på både må psykiskt och fysiskt bra. Med växter finns det oändliga möjligheter att skapa en plats att varva ner. En plats som egentligen inte behöver vara inomhus men som kan vara där det passar just dig bäst.

 Om en walk-in-closet var den gamla statussymbolen så är ett morning room den nya. Ett rum där man får vakna ifred, fyllt med vackra växter. Ett morning room kan också skapas utomhus, varför inte på balkongen, säger trendexperten Stefan Nilsson.

För många svenskar fyller växter en central funktion för att lyckas bygga rätt atmosfär och därför vill många ha en grönskande del i sitt hem för att kunna koppla av eller arbeta ostört. Ett växtfyllt morning room är ett rum som skapar harmoni och som ur ett tydligt wellness perspektiv gynnar dig på många sätt. En ny inredningstrend som troligen kommer försätta växa i samma takt som intresset för växter ökar.

 Vi kommer att se ett ökat fokus på växter som man mår bra av att ha omkring sig, ta på eller titta på, avslutar Stefan Nilsson.

Text: Plantagen

www.plantagen.se

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  13
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  844

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4157
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995