Apr 24, 2021

Morning Room - ett rum för växter, ljus och harmoni


Växter har en förmåga att likt magi skapa en känsla av lugn och harmoni. Ett växthus fyllt av vackra blommor och växter är en dröm för många som önskar att skapa en rogivande fristad. Plantagen har nu tagit drömmen om ett eget växthus till en helt ny nivå och låtit trendexperten Stefan Nilsson göra sin egen version av ett viktorianskt morning room. Resultatet blev en grönskande inomhusoas fylld med växter som gör oss glada och ökar vårt välbefinnande.

Det grönskande rummet har flyttat in hos trendexperten Stefan Nilsson. Stefans morning room är en modern tolkning av det viktorianska morgonrummet som syftar till att stänga ute den oroliga omvärlden och ge utrymme att ladda batterierna. Ett rum helt dedikerat till ett harmoniskt uppvaknande, fyllt av vackra ting och med välbehagande ljusinsläpp.

Stefans tolkning är hans alldeles egna green cave, en grönskande oas som ger utrymme till att fokusera på både må psykiskt och fysiskt bra. Med växter finns det oändliga möjligheter att skapa en plats att varva ner. En plats som egentligen inte behöver vara inomhus men som kan vara där det passar just dig bäst.

 Om en walk-in-closet var den gamla statussymbolen så är ett morning room den nya. Ett rum där man får vakna ifred, fyllt med vackra växter. Ett morning room kan också skapas utomhus, varför inte på balkongen, säger trendexperten Stefan Nilsson.

För många svenskar fyller växter en central funktion för att lyckas bygga rätt atmosfär och därför vill många ha en grönskande del i sitt hem för att kunna koppla av eller arbeta ostört. Ett växtfyllt morning room är ett rum som skapar harmoni och som ur ett tydligt wellness perspektiv gynnar dig på många sätt. En ny inredningstrend som troligen kommer försätta växa i samma takt som intresset för växter ökar.

 Vi kommer att se ett ökat fokus på växter som man mår bra av att ha omkring sig, ta på eller titta på, avslutar Stefan Nilsson.

Text: Plantagen

www.plantagen.se

 • Jun 23, 2022

  Fastighetsägarna Service lanserar nya funktioner i sin boendeapp

  Nyheter Smidig tvättstugebokning, community för grannarna och digital boendepärm. Det är några av funktionerna som Fastighetsägarna Service nyligen lanserat i sin boendeapp, som ingår i den ekonomiska förvaltningen.
  15
 • Jun 22, 2022

  Bostadsrättsföreningens nyckeltal – hur kan föreningen tolka och agera?

  Nyheter En bostadsrättsförening lyder under samma ekonomiska lagar och regelverk som ett aktiebolag. Men det finns en hel del som skiljer när man tolkar en bostadsrättsförenings ekonomi via nyckeltal. Misstolkar man dem kan styrelsen dra felaktiga slutsatser och därmed lägga tid och energi som inte är relevant för föreningens bästa intresse.
  30
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  319
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  530
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1961

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  249
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  253
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4315
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5672
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2854