Apr 24, 2021

Morning Room - ett rum för växter, ljus och harmoni


Växter har en förmåga att likt magi skapa en känsla av lugn och harmoni. Ett växthus fyllt av vackra blommor och växter är en dröm för många som önskar att skapa en rogivande fristad. Plantagen har nu tagit drömmen om ett eget växthus till en helt ny nivå och låtit trendexperten Stefan Nilsson göra sin egen version av ett viktorianskt morning room. Resultatet blev en grönskande inomhusoas fylld med växter som gör oss glada och ökar vårt välbefinnande.

Det grönskande rummet har flyttat in hos trendexperten Stefan Nilsson. Stefans morning room är en modern tolkning av det viktorianska morgonrummet som syftar till att stänga ute den oroliga omvärlden och ge utrymme att ladda batterierna. Ett rum helt dedikerat till ett harmoniskt uppvaknande, fyllt av vackra ting och med välbehagande ljusinsläpp.

Stefans tolkning är hans alldeles egna green cave, en grönskande oas som ger utrymme till att fokusera på både må psykiskt och fysiskt bra. Med växter finns det oändliga möjligheter att skapa en plats att varva ner. En plats som egentligen inte behöver vara inomhus men som kan vara där det passar just dig bäst.

 Om en walk-in-closet var den gamla statussymbolen så är ett morning room den nya. Ett rum där man får vakna ifred, fyllt med vackra växter. Ett morning room kan också skapas utomhus, varför inte på balkongen, säger trendexperten Stefan Nilsson.

För många svenskar fyller växter en central funktion för att lyckas bygga rätt atmosfär och därför vill många ha en grönskande del i sitt hem för att kunna koppla av eller arbeta ostört. Ett växtfyllt morning room är ett rum som skapar harmoni och som ur ett tydligt wellness perspektiv gynnar dig på många sätt. En ny inredningstrend som troligen kommer försätta växa i samma takt som intresset för växter ökar.

 Vi kommer att se ett ökat fokus på växter som man mår bra av att ha omkring sig, ta på eller titta på, avslutar Stefan Nilsson.

Text: Plantagen

www.plantagen.se

 • Oct 27, 2021

  Dela på elen och spar pengar med grannarna i huset

  Nyheter Varför betala varsin abonnemangsavgift när ni kan dela på en? Med gemensam el i bostadsrättsföreningen sparar du och dina grannar pengar varje månad. Med solceller på taket blir besparingen ännu större.
  5
 • Oct 27, 2021

  Så höjer du priset på din bostad innan försäljning

  Nyheter Går du i säljtankar och vill förbättra dina chanser till en bra försäljning? Då är du inte ensam. Början av hösten är nämligen den årstid då flest svenskar väljer att sälja sin bostad. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE tillsammans med SkandiaMäklarna nu om fem enkla åtgärder för ditt kök och badrum som får din bostad att stiga i värde.
  4
 • Oct 27, 2021

  Brf: tänk på detta när det gäller folkbokföring

  Nyheter Folkbokföringsuppgifter är av avgörande betydelse för många fastighetsägare som utreder olovliga andrahandsupplåtelser och andra oriktiga hyresförhållanden. Folkbokföringsuppgifterna utgör ofta stor del av den bevisning som fastighetsägare åberopar för att styrka sina påståenden om ett visst boendeförhållande. I det här inlägget förklarar HSB Riksförbunds fastighets- och bolagsjurist Andrés Hammar vad exempelvis bostadsrättsföreningar bör tänka på när det kommer till folkbokföring.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  215
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  386
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1156

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3522
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4555
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2513
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2228