Dec 14, 2020

Leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas till två nya skyskrapor


Lumon Canada, har blivit utvalda som leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas till ett stort projekt om två skyskrapor i Vancouver, Canada. Projektet består alltså av två huskroppar och båda dessa huskroppar är över 100 meter höga. Det är första gången Lumon arbetar med ett projekt som omfattar två skyskrapor i ett och samma projekt. Lumon Canada, som är ett dotterbolag till det finska familjeägda företaget Lumon, skapar därmed historia genom att tillhandlahålla balkongfasader för två skyskrapor.

Projektet består av två steg

 • Etapp 1: Tillhandahålla ett 104 meter och 34 våningar högt bostadshus med balkonginglasningar och räcken i glas
 • Etapp 2: Tillhandahålla ett 109 meter och 36 våningar högt bostadshus med balkonginglasningar och räcken i glas

Lumon som leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas

”Vi är glada att vårt långsiktiga samarbete med lokala myndigheter i Vancouver har gett resultat och att Lumon har valts som leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas. Lumon har helt klart varit en pionjär inom sin sektor och tack vare våra kvalitetsprodukter och certifieringar har vi haft möjligten att öppna upp marknaden i Kanada” säger Olli Vänskä, VD på Lumon North America Inc.

”I augusti berättade vi om vårt beslut att investera i produktionsanläggningen i Kanada. Den stora order som vi nu har säkrat är en indikation på att vår investering var helt rätt i tiden” fortsätter Vänskä.

Enligt Vänskä pågår för närvarande förberedelserna för investeringen och projektet går vidare enligt plan.

”De positiva reaktionerna kring balkonginglasningar kommer att säkerställa att ytterligare investeringar kan göras i Kanada. Trots COVID-19-pandemin satsar vi både på att rusta upp vår fabrik samt på att rekrytera en hel del ny personal”, avslutar Vänskä.

Samarbete mellan Lumon och Vansoho Development Corportation

Ivan Sun från Vansoho Development Corporation berättar att det var Lumons världsledande ställning på marknaden samt våra över 40 års erfarenhet i branschen som fick Lumon att sticka ut.
”Det anseendet ger oss förtroendet att vi tillsammans kan leverera både exceptionell service och kvalitet samt en trygghet i design, montage och garanti”.

För Lumon Canada och Vansoho Development Corporation är detta början på ett långsiktigt partnerskap.
"Vi planerar att använda oss utav Lumon som leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas i alla våra framtida projekt. Vi ser fram emot nya och dynamiska innovationer som kommer i framtiden" säger Ivan Sun.

”Vårt dotterbolag i Kanada har systematiskt förbättrat synligheten för varumärket Lumon och dess personal har arbetat mycket nära kunden. Det har varit fantastiskt att följa tillväxten i vår affärsverksamhet på marknaden i Kanada. Det är ett tydligt genombrott för Lumon att förse skyskrapor med balkonginglasningar och räcken i glas, eftersom det gör det öppnar upp för en helt ny typ av byggnader för våra inglasningar. Vi tror att liknande projekt även kommer att genomföras i framtiden, berättar en hoppfull Jussi Kinnunen, VD på Lumon Group.

leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas - Lumon balkonginglasning

Snabbfakta om projektet

 • Område: Maple Ridge, Vancouver
 • Byggnaderna är över 100  meter höga och har 34 respektive 36 våningar
 • Totalt 540 lägenheter i byggnaderna – samtliga balkonger glasas in
 • Lumon: leverantör av balkonginglasningar och räcken i glas
 • Total glasyta som Lumon levererar är strax under 12 000 m2
 • Lumon levererar över 4,3 km Lumonprodukter för båda objekten
 • Jan 16, 2022

  Första metoden att klimatberäkna området mellan byggnader

  Nyheter Tillsammans med Ikano Bostad och Malmö Stad utvecklar COWI just nu en metod för klimatberäkningar för anläggningsprojekt. Metoden kommer göra det möjligt att bygga bostadsområden med en lägre klimatpåverkan.
  9
 • Jan 16, 2022

  Hemarbete kräver större boende

  Nyheter De nya restriktionerna som innebär hemarbete för alla som har möjlighet, ställer fler krav på bostaden. Många har under de senaste två åren haft tillfälliga lösningar och suttit i köket eller soffan och arbetat.
  11
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  393
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  614
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1450

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3760
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4910
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2630
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2437