Feb 4, 2021

Lansering av nya inglasningsprodukter samt ny produktionsanläggning i Spanien


För att kunna möta den ökande tillväxten lanserar Lumon nya inglasningsprodukter. Dessutom investerar Lumon i en ny produktionsanläggning i Spanien för att kunna möta den växande efterfrågan.

Det finska familjeägda företaget rivstartade 2021 med ett nytt 4-års mål; att öka den årliga försälljningen med över 10%.
”Även om vi alltid strävar efter att öka vår försäljning hemma i Finland, ligger fokus just nu på utvecklingen av vår internationella verksamhet. Vi strävar efter att anställa 350 nya medarbetare över hela världen i år, inklusive säsongsmedarbetare. De flesta av dessa kommer att anställas i Finland” berättar Jussi Kinnunen, VD för Lumon Group.

Lumons nya inglasningsprodukter baseras på 40 års erfarenhet

”Man kan säga att vi har varit som en föregångare inom branchen för balkonginglasningar, där vår egna produktutveckling alltid har varit en viktig del av vår verksamhet. Vår nya produkt Lumon Inglasning kan monteras antingen på balkongräcke till tak eller från golv till tak i full höjd” berättar Risto Kivioja, Chief Development Officer på Lumon Group.
”Vår nya produkt Lumon Inglasning har utvecklats utifrån innovationer från vår egen personal samt feedback vi fått från våra kunder genom åren. Denna nya produkt gör det möjligt för oss att bättre möta de ökande utmaningar och krav som framför allt vår internationella projektverksamhet ställer”, avslutar Kivioja.

Nya inglasningsprodukter - Lumon balkonginglasningar

En produktionsanläggning i Spanien möjliggör internationell tillväxt

Vår verksamhet utanför Finland växer kraftigt, särskilt i Spanien. Produkternas leveranstid och leveranssäkerhet är båda viktiga faktorer för en lyckad internationell affärsverksamhet.
”Vår nya anläggning i Spanien kommer att möta de kapacitetsbehov som följer tillväxten i vår internationella affärsverksamhet. Genom att förkorta leveranstiden och förbättra leveranssäkerheten kan vi betjäna våra kunder bättre. På så sätt kan vi finnas närmare våra kunder” berättar VD Jussi Kinnunen.
Den nya anläggningen ligger i Antequera, cirka 40 kilometer norr om Málaga. Över 20 miljoner euro kommer att investeras i denna anläggning.

”Under de senaste fyra åren har vi investerat cirka 31 miljoner euro i maskiner, utrustning och programvaror i vår produktionsanläggning i Kouvola. Vi strävar också efter att fortsätta investera i vår anläggning i Kouvola, men detta kommer vi att berätta mer om längre fram i år.” avslutar Kinnunen.
 

Nya inglasningsprodukter - Lumon balkonginglasningar

Besök LUMON för att läsa mer.

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  6
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  9
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  12
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  841

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3206
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4151
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1994