Feb 4, 2021

Lansering av nya inglasningsprodukter samt ny produktionsanläggning i Spanien


För att kunna möta den ökande tillväxten lanserar Lumon nya inglasningsprodukter. Dessutom investerar Lumon i en ny produktionsanläggning i Spanien för att kunna möta den växande efterfrågan.

Det finska familjeägda företaget rivstartade 2021 med ett nytt 4-års mål; att öka den årliga försälljningen med över 10%.
”Även om vi alltid strävar efter att öka vår försäljning hemma i Finland, ligger fokus just nu på utvecklingen av vår internationella verksamhet. Vi strävar efter att anställa 350 nya medarbetare över hela världen i år, inklusive säsongsmedarbetare. De flesta av dessa kommer att anställas i Finland” berättar Jussi Kinnunen, VD för Lumon Group.

Lumons nya inglasningsprodukter baseras på 40 års erfarenhet

”Man kan säga att vi har varit som en föregångare inom branchen för balkonginglasningar, där vår egna produktutveckling alltid har varit en viktig del av vår verksamhet. Vår nya produkt Lumon Inglasning kan monteras antingen på balkongräcke till tak eller från golv till tak i full höjd” berättar Risto Kivioja, Chief Development Officer på Lumon Group.
”Vår nya produkt Lumon Inglasning har utvecklats utifrån innovationer från vår egen personal samt feedback vi fått från våra kunder genom åren. Denna nya produkt gör det möjligt för oss att bättre möta de ökande utmaningar och krav som framför allt vår internationella projektverksamhet ställer”, avslutar Kivioja.

Nya inglasningsprodukter - Lumon balkonginglasningar

En produktionsanläggning i Spanien möjliggör internationell tillväxt

Vår verksamhet utanför Finland växer kraftigt, särskilt i Spanien. Produkternas leveranstid och leveranssäkerhet är båda viktiga faktorer för en lyckad internationell affärsverksamhet.
”Vår nya anläggning i Spanien kommer att möta de kapacitetsbehov som följer tillväxten i vår internationella affärsverksamhet. Genom att förkorta leveranstiden och förbättra leveranssäkerheten kan vi betjäna våra kunder bättre. På så sätt kan vi finnas närmare våra kunder” berättar VD Jussi Kinnunen.
Den nya anläggningen ligger i Antequera, cirka 40 kilometer norr om Málaga. Över 20 miljoner euro kommer att investeras i denna anläggning.

”Under de senaste fyra åren har vi investerat cirka 31 miljoner euro i maskiner, utrustning och programvaror i vår produktionsanläggning i Kouvola. Vi strävar också efter att fortsätta investera i vår anläggning i Kouvola, men detta kommer vi att berätta mer om längre fram i år.” avslutar Kinnunen.
 

Nya inglasningsprodukter - Lumon balkonginglasningar

Besök LUMON för att läsa mer.

 • Oct 28, 2021

  Långsamt framåt för energibesparande åtgärder

  Nyheter 2006 infördes energideklarationer i Sverige med syftet att främja effektiv energianvändning (och samtidigt säkerställa ett gott inomhusklimat). Innan dess var det upp till fastighetsägaren om denne ville se över sin energianvändning eller inte. Fler fastighetsägare har energideklarationer idag men hur är det egentligen med efterlevnaden av energibesparande åtgärder?
  10
 • Oct 27, 2021

  Dela på elen och spar pengar med grannarna i huset

  Nyheter Varför betala varsin abonnemangsavgift när ni kan dela på en? Med gemensam el i bostadsrättsföreningen sparar du och dina grannar pengar varje månad. Med solceller på taket blir besparingen ännu större.
  7
 • Oct 27, 2021

  Så höjer du priset på din bostad innan försäljning

  Nyheter Går du i säljtankar och vill förbättra dina chanser till en bra försäljning? Då är du inte ensam. Början av hösten är nämligen den årstid då flest svenskar väljer att sälja sin bostad. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE tillsammans med SkandiaMäklarna nu om fem enkla åtgärder för ditt kök och badrum som får din bostad att stiga i värde.
  6
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  216
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  386
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1157

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3526
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4558
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2514
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2229