Oct 14, 2021

IT-support i hemmet - inte bara för äldre


Henrik Hovstadius startade familjeföretaget Min IT-support när han upptäckte att många ville ha hjälp i hemmet med sina elektriska produkter och tjänster. De flesta kan nog känna igen sig i känslan av frustration när tekniken inte fungerar och därför menar Henrik är tacksamheten stor när kunderna, ofta som sista utväg, får besök av en egen IT-support.

Redan när Henrik Hovstadius i början av 2010-talet arbetade på flera av de stora elektronikbutikerna upptäckte han att det fanns ett behov av att få IT-support i sitt eget hem. Vid den tiden erbjöds inte sådana tjänster av elektronikkedjorna och Henrik såg därför möjligheten att starta en egen supportfirma: Min IT-support. Han hade lång erfarenhet i branschen och då han arbetat på alla avdelningar hade han också en bred kunskap om allt från datorer till TV och vitvaror. Han är dock noga med att påpeka att kunskaper inom området är färskvara då det kommer nya system hela tiden. Det innebär att ett genuint intresse för teknik är måste för att hålla sig à jour. 

Kunderna är framför allt privatpersoner men även en del små och medelstora företag. Det är lätt att lite fördomsfullt tänka att det bara är äldre personer som ringer efter IT-support i hemmet men faktum är att även yngre personer hör av sig när de t.ex. ska dra kablar eller installera nätverk. Hembesöken har också ökat under pandemin då många har tagit hem digital utrustning från sina arbetsplatser men inte kunnat få hjälp av arbetets IT-support.

“Även om många yngre kanske kan fixa med datorn själv så är det inte alla som har ett intresse för det. De vill bara att det ska fungera.” /Henrik Hovstadius, Min IT-support

Henrik vittnar om att många kunder blir lättade när de får hjälp eftersom de ofta själva har försökt att lösa problemet i flera dagar. Han upplever att majoriteten av kunderna först har frågat grannar, barn eller vänner men om det inte fungerat blir IT-support den sista utvägen. Många äldre vill heller inte vara en belastning för familjen. När de äntligen får träffa barn och barnbarn vill de inte pracka på dem någon arbetsuppgift. 

För Henrik är det viktigt att hans kunder klarar sig själva efter att han har gått. Därför ser han till att utbilda kunden på ett enkelt och pedagogiskt sätt så att den förstår hur produkten eller tjänsten fungerar. 

 

“Det är ju alltid trevligt att träffa kunderna flera gånger men syftet med vårt besök är att det inte ska behövas. Hjälp till självhjälp är det vi vill uppnå.” /Henrik Hovstadius, Min IT-support

För tillfället står Henrik och Min IT-support inför valet att fortsätta arbeta som de gör i Skåne eller att expandera. I så fall menar han att det är viktigt att det inte blir som hos vissa konkurrenter där kunderna får träffa en ny person varje gång - viktigast är att alla kunder ska ha en personlig kontakt. 

Text: Linda Svedin 

Följ BRF-Nytt på Facebook https://www.facebook.com/brfnyheter

 

 

 • Dec 7, 2021

  Nedsättning av årsavgift - hur länge och hur mycket?

  Nyheter En bostadsrättshavare kan i vissa fall ha rätt att få sin årsavgift nedsatt. Så kan exempelvis vara fallet om en bostadsrättsförening åsidosätter sin reparationsskyldighet. Men hur länge bör årsavgiften egentligen sättas ned? Och innebär rätten till nedsättning att hela årsavgiften ska sättas ned till 0?
  2
 • Dec 7, 2021

  FMF reder ut fastighetsmäklarnas skyldigheter i arbetet mot penningtvätt

  Nyheter Till följd av den nya fastighetsmäklarlagen har fastighetsmäklarföretag fått ett större ansvar i kampen mot organiserad brottslighet. Fastighetsmäklarföretag har nu ett ansvar att införa interna rutiner för hanteringen av penningtvättsfrågor.
  2
 • Dec 7, 2021

  Bostäder och kontor växelverkar i framtidens smarta energisystem

  Nyheter En viktig del av framtidens smarta och effektiva energisystem handlar om att skapa lokala energisystem där olika byggnader kan dela med sig av sitt energiöverskott. Detta har redan demonstrerats på Chalmers campus i Göteborg där byggnaderna idag utgör ett eget energisystem, kopplat till stadens gemensamma nät. Nu tas ytterligare ett steg när närbelägna Riksbyggens Brf Viva kopplats till en kontorsbyggnad på campus för att utbyta värme och kyla.
  2
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  306
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  495
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1305

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3634
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4738
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2570
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2331