Feb 10, 2022

Invigning av MKBs bomässa Framtidens hem – så vill barn bo i framtiden


Måndagen den 14:e februari bjuder MKB Fastighets AB in till invigningen av bomässan Framtidens hem – en utställning med barns svar på frågan om hur framtidens boende kommer se ut. Under vecka 7 kommer Malmös skolbarn att dela med sig av sina tankar och idéer för att inspirera MKB och andra beslutsfattare till att bygga en stad där alla röster blir hörda.

Den 19 november 2021 var det 75 år sedan MKB började bygga allmännyttiga bostäder för Malmös invånare. I samband med jubileet blickar MKB framåt för att kunna erbjuda goda bostäder i en växande stad i många år framöver. Under hösten tillfrågade MKB därför framtidens invånare – Malmös barn – om hur de ser på framtidens boende. 

Närmare 1 500 barn från 60 förskolor och grundskolor har under hösten arbetat med att svara på hur de tror att framtidens boende kommer se ut. Arbetet har resulterat i modeller, intervjuer, filmer, fotografier, teckningar och andra uttryckssätt som nu ställs ut på MKBs bomässa. Med förankring i läroplanen, i Agenda 2030, mål 4, 11 och 16 samt i Barnkonventionen artikel nummer 12 ska bidragen ge inspiration till framtida MKB-projekt.

MKB Fastighets AB arrangerar mässan i samverkan med Pedagogisk Inspiration Malmö och Grundskolefotboll mot rasismer, Förskole- och Grundskoleförvaltningen i Malmö stad, Malmö Universitet, BID Malmö och Vasakronan AB.

Var: Triangelns köpcentrum, Malmö, våning 2 Kreativa studion 
När: Invigning 14 februari kl. 13.15.

Utställningen har öppet mellan 14 och 18 februari kl. 9.00-16.00 samt kvällsöppet 17 februari kl. 16.00-18.00.

Med anledning av pandemin kommer hänsyn tas till rådande rekommendationer och eventuella restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Förboka gärna ert besök. 

För frågor om arrangemanget och bokning av besök, kontakta gärna:
Daniel Möller
Strategisk projektledare
daniel.moller@mkbfastighet.se
040-31 35 74

Text: MKB

https://www.mkbfastighet.se/om-mkb/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5451
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725