Feb 17, 2021

Installation av solcellsanläggning i BRF L 21 Ekholmen


Lundgrens el installerar solcellsanläggning på en av Linköpings största bostadsrättsföreningar.

I Linköping installerar Lundgrens el en av deras hittills största solcellsanläggningar. Arbetet startade i december och kommer att pågå till halvårsskiftet 2021.
Mattias Andersson är ansvarig för affärsområdet Energilösningar och den som sålt in projektet. Han är även projektledare för installationen och deltar även delvis vid installationen.

Hur stor är anläggningen?

-Det är som sagt den största anläggning vi hittills installerat. Installationen kommer att ske på sammanlagt 29 huskroppar. Anläggningen är på 937 kW. Vi installerar 34 växelriktare.

-Vi kommer även att installera batterilagring på 23 kWh.

Totalt kommer lite drygt 2600 solpaneler att installeras.
Beställare är bostadsrättsföreningen L21 Ekholmen, en av Linköpings större bostadsrättsföreningar. Föreningen omfattar 29 hus med över 450 lägenheter.

Mattias berättar att anläggningen ger en elproduktion på cirka 870000 kWh per år.

-Det motsvarar en årsförbrukning för cirka 60 till 70 villor.

Förutom solcellsanläggningen installeras även ett antal laddstolpar.

-Vi kommer även installera ett nytt fastighetsnätverk för hela området. Vi byter också fastighetscentraler och mätartavlor i alla husen i samband med att vi kopplar in solcellsanläggningen.
Vi har fått möjligheten att få göra dessa uppdrag efter att vår serviceavdelning i Linköping har gjort mycket jobb åt denna förening under flera år, avslutar Mattias.

Han hoppas att detta kan bli en bra referens för andra bostadsrättsföreningar som funderar på att installera solcellsanläggningar.

 • May 6, 2021

  Har du rätt till bidrag för bostadsanpassning?

  Nyheter Bidrag för bostadsanpassning kan sökas av dig som har en funktionsnedsättning och som önskar anpassa din bostad för att kunna leva ett mer självständigt liv. För att få bidraget finns det dock några krav som måste vara uppfyllda.
  27
 • May 5, 2021

  Fastighetsmappen och Brf-mappen klimatsatsar!

  Nyheter Fastighetsmedia har som ett led i sitt klimatarbete beslutat att klimatkompensera för samtliga utgåvor av Fastighetsmappen och Brf-mappen.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Att lyckas med en digital årsstämma

  SBC hjälper bostadsrättsföreningar i hela landet med förvaltning, och de är dagligen i kontakt med föreningar som genomfört digitala stämmor under 2020.
  130
 • Lagar & Regler

  Får man röka i sin bostadsrätt?

  Kan en bostadsrättsförening tvinga en bostadsrättshavare som röker i sin lägenhet att flytta från föreningen? Den frågan ställdes i ett nyligen avgjort rättsfall från Norrköpings tingsrätt. Det korta svaret är ja, i vissa fall – om röklukten är konstant och allt för påtaglig
  173
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  478

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2922
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3811
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2245
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1807