Mar 23, 2022

Inspiration och aktuella ämnen på två stora scener på Trädgårdsmässan


Den 31 mars öppnar den efterlängtade mässan Nordiska Trädgårdar. En av nyheterna är Inspirationsscenen, som gästas av en rad intressanta föredragshållare som livsstils- och inredningsbloggaren Kristin ”Krickelin” Lagerqvist, formgivaren Hanna Wendelbo och trädgårdsmästaren John Taylor. Trädgårdsmässan går 31 mars-3 april på Stockholmsmässan.

På Trädgårdsmässan kan besökarna ta del av spännande och intressanta föredrag på två stora scener – Kunskapsscenen och Inspirationsscenen.
På Kunskapsscenen delar experter med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Scenen drivs av Fritidsodlingens Riksorganisation. På Inspirationsscenen blir det samtal med trädgårdsprofiler och aktuella författare. 

Här är några av höjdpunkterna ur scenprogrammet på Inspirationsscenen:
Moderator är Bella Linde.

Krickelins livskraft från trädgård & hav
Odla dig själv och låt trädgården, havet och naturen hjälpa dig på traven, säger kreatören Kristin "Krickelin" Lagerqvist. Här får du ta del av allt från hälsofördelarna med trädgårdsarbete och kallbad till hur man odlar med tång och gödslar med bokashi, växtfärgar tyg och inreder en keramikverkstad i trädgården.

Karl Fredriks blomsterår på Österlen
Ett personligt samtal om kärleken till blommor och allt växande. Karl Fredrik Gustafsson om hur du lär dig leva med blommor, månad för månad, året om.

Odla grönsaker och fyll ditt skafferi!
John Taylor och Jenny Neikell ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer.

Vad är en välskött trädgård?
Hur ser en välskött trädgård ut? Bella Linde, författare och journalist, och Niklas Vestin, Rölunda Gård, vänder upp och ner på dina föreställningar och ger dig nya insikter.

Odla blommor med Hanna Wendelbo
Odla sommarblommor, det är lättare än du tror! Hanna Wendelbo har gedigen erfarenhet av blomsterodling i en vanlig villaträdgård. Här delar hon med sig av sina tips för att lyckas.

Här är några av höjdpunkterna ur scenprogrammet på Kunskapsscenen:
Moderator är Gunnel Carlsson.

Svensk torv – om odlarglädje förpackad i påse
Jorden vi köper i säck består till större delen av torv. I Sverige finns det gott om torv men i flera länder ska torven fasas ut till fritidsodlingen. I detta föredrag ges förklaringen till varför torven är så dominerande i de jordpåsar som finns i affären och varför den är ifrågasatt. Föreläsare Pia Holmberg, branschföreningen Svensk Torv. (31 mars kl 10.00)

Giftig näring – om bekämpningsmedelsrester i gödsel
Rester av bekämpningsmedlet klopyralid har nu hittats i häst- ko- och hönsgödsel och i halm, kompost och ensilage. Klopyralid är mycket långlivat och det räcker med några få miljarddelar för att till exempel tomater ska skadas. På scenen kommer Ulf Nilsson, Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), redovisa resultat från FORs undersökning och vad detta betyder för odlingssäsongen 2022. (31 mars klockan 9.30)

Skapa bra insektsmiljöer i trädgården
Kajsa Mellbrand, Sörmlandsentomologerna, ger praktiska tips på hur vi får insekterna att trivas i våra trädgårdar och berättar om vilken nytta det gör att förvandla trädgården till ett insektsparadis.

Odla Dahlia – hur svårt ska det vara egentligen?
Odla dahlior kan göras på många sätt. Här tipsar Peter Szikriszt, Dahliaentusiasterna, om enkla sätt och mer komplicerade.

När Nordiska Trädgårdar slår upp dörrarna efter tre år är intresset från både besökare och utställare stort. Under fyra dagar kommer besökarna att få ta del av nyheter, köpa plantor, fröer, lökar, sättpotatis, blommor, trädgårdsverktyg. Det blir också kunskap och inspiration i spännande scenprogram.

Trädgårdsmässan pågår 31 mars-3 april och arrangeras i samarbete med FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation. 

Alla punkter i scenprogrammen finns här. 

Här ackrediterar du dig till Nordiska Trädgårdar.

Biljetterna finns till försäljning här.

Text: Stockholmsmässan

https://www.stockholmsmassan.se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  197
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725