Nov 5, 2021

Inredaren listar: Fem lösningar som gör badrummet smartare


Sittvänlig förvaring, hyllor uppåt väggarna och påhittig belysning är några av lösningarna som gör badrummet klokare. Att planera för ett praktiskt och trivsamt badrum handlar om att nyttja ytorna till max. Men hur ska man tänka? Vedum listar fem smarta lösningar i badrummet som maxar rummet utan att tumma på stilen. Dessutom berättar Vedums designansvarig Jenny Andersson om sina favoriter i det moderna badrummet.

Familjeägda Vedum Kök & Bad har över 100 års erfarenhet av inredning till de svenska hemmen. Det märks inte minst på de många smarta lösningar som finns att välja bland när nya badrum växer fram.

Förutom att Vedum skapar prisbelönta möbler till badrummet handlar arbetet mycket om att hitta kloka lösningar som gör rummet användbart. Senaste åren har badrummet fått en allt viktigare roll i den moderna människans liv. Det är här vi börjar och avslutar dagen med en vårdande rutin eller tar ett avslappnande bad. Många av Vedums kunder vittnar om att badrummet har blivit ett rum för kontemplation och återhämtning.

   – När badrummet spelar allt större roll i våra liv ökar också behovet av praktiska lösningar. Väggskåp som erbjuder massor av smart förvaring och öppna, inspirerande vägghyllor ger oss också möjlighet att inreda vackert, till exempel. I badrummet är det faktiskt ofta insidan som räknas, även om vi förstås vårdar vårt yttre där inne. Jag märker att många efterfrågar smart förvaring som är enkel att hålla ren. Därför vill jag slå ett slag för dold förvaring med flera funktioner – så som en låda med belysning eller eluttag, säger Jenny Andersson, designansvarig, Vedum.

Fem smarta lösningar för det kloka badrummet

1. Förvaring uppåt väggarna
Badrummet erbjuder inte sällan alltför lite förvaring, och möjligheterna är dessutom ofta begränsade. Men det finns smarta grepp att ta till! Till exempel att nyttja ytan över toaletten till extra förvaring, eller sätta upp hyllor ovanför toaletten eller toalettdörren. Förutom att det blir mer plats över till annat, så är vägghyllor fina för den som vill styla badrummet med till exempel en grön växt eller ett doftljus. Win-win!

2. Mer el i skåp och lådor
Allt fler elektronikprylar letar sig in i våra badrum. Det är därför klokt att tänka till kring eluttagen. Till exempel att gömma dem i kommodens låda eller i spegelskåpet gör förvaringen praktisk och multifunktionell. Och när vi ändå pratar om det, satsa gärna på lådbelysning! Det gör dina saker enklare att hitta, särskilt mörka och trötta mornar.

3. Knoppa av knopparna
Att skapa enhetlighet och harmoni i badrummet kan ibland kännas svårt. Ett enkelt och förvånansvärt effektfullt sätt är att använda samma knopp såväl på badrumsmöbeln, som till väggförvaring av handdukar eller liknande. Ofta går knopparna enkelt att fästa på väggen med en skruv, och resultatet blir både fint och stilrent.

4. Sittvänlig förvaring
Slå dig ner! Sittbänken är trendsäker förvaring och bekvämlighet i ett. En perfekt lösning för många av hemmets rum, så även badrummet. Sittbänken blir till exempel perfekt för förvaring av badrumstextilier, städprodukter eller varför inte hårfönar och rakapparater, som annars tenderar att ta mycket utrymme i badrumsskåpet. Sittbänkarnas längd går att variera efter badrummets förutsättningar.

5. Det lilla badrummet
Att inreda det lilla badrummet må kännas svårt, men det finns många kloka idéer att inspireras av. Välj gärna en grundare kommod. Den ger fortfarande bra förvaring, men tar mindre golvyta i anspråk. Och planera förstås för vägghyllor där det finns utrymme, eller varför inte takhängda korgar. En tumregel är att försöka hålla golvet så rent som möjligt, och istället låta det lilla badrummet växa på höjden.

Text: Vedum

www.vedum.se

 • May 18, 2022

  Ordning och reda i “arga lapparnas Mecka”

  Nyheter Precis som för många andra företagare drivs Marcus Bader av frustration över produkter och tjänster som inte fungerar så bra som de skulle kunna göra. Hans nystartade företag Appsight Solutions utvecklar och säljer sådana produkter som han själv eller en kund har tänkt att “det här borde jag kunna göra bättre”.
  6
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  205
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  312
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1854

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  134
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  146
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4160
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5463
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2731