May 1, 2021

iBoxen är här!


Nu lanserar SBC en helt ny tjänst i samarbete med iBoxen - en rikstäckande infrastruktur av leveransboxar för att ta emot och returnera paket direkt utanför porten. Med iBoxen skapar ni i föreningen förutsättningar för smidig pakethantering för de boende, säkrare trappuppgångar, hållbarare transporter - och boxarna är tillgängliga dygnet runt!

Nyskapande infrastruktur – ditt ombud har aldrig varit närmare eller enklare!

Nu kan SBC erbjuda er bostadsrättsförening en helt ny kostnadsfri tjänst för att ta emot och returnera paket direkt utanför porten. iBoxen ersätter hemleveranser och kompletterar ombudsleveranser. Med en fastighetsnära box som enkelt installeras underlättar ni i föreningen vardagen för de boende - mottagaren kan själv välja när paketet ska hämtas ut 365 dagar om året, dygnet runt. Transporter kan samordnas med positiv miljöpåverkan och er förening slipper obehöriga i trappuppgången - en smidig lösning för framtidens logistik.

Vad är iBoxen?

 • Genom att upplåta plats åt iBoxen erbjuder ni som bostadsrättsförening/fastighetsägare tillgång till en infrastruktur som är unik i sitt slag.
 • När iBoxen ställs ut görs ingen fast installation.
 • Boxen får ström av batterier.
 • Inget bygglov behövs och iBoxen tar ansvar för utplacering, och underhåll.
 • iBoxen är snabb att installera och flytta, kan ta emot paket för alla som bor inom en radie av 300 meter - och det är helt kostnadsfritt för brf:en/fastighetsägaren.
 • iBoxens skåp är publika och står utomhus så att mottagare och transportbolag kan nå dem dygnet runt, året om.
 • För att sätta upp iBoxen krävs en plats utomhus som är tillgänglig dygnet runt, året om med en yta som mäter 110x70x205 cm. Placeringen ska vara så nära en dörr som möjligt, det är dock önskvärt med två platser bredvid eller i närheten av varandra för att kunna säkra tillgången till skåp om efterfrågan blir stor.

Hur fungerar iBoxen?

Enkelt - smart teknik gör det enkelt att använda iBoxen, både för transportörer och för slutkund. När du vill hämta ditt paket närmar du dig bara iBoxen med din mobiltelefon, och med hjälp av Bluetooth-teknik kan du öppna luckan och hämta ditt paket.

Bekvämt - iBoxen är tillgängligt dygnet runt, året om. Bor du i en stad är målet att du aldrig ska ha längre än 300 meter till din närmaste iBoxen. På mindre orter placeras boxarna ut på strategiskt valda platser för att underlätta vardagen. Din paketuthämtning med iBoxen är både bekväm och enkel.

Hållbart - hållbarhet är själva kärnan för iBoxen. Genom att samordna transporter till ett skåp och minska på sträckan varje slutkund behöver ta sig för att hämta ut ett paket reduceras utsläppen dramatiskt. Beräkningar visar att utsläppen kan minska med 60 procent per paket om iBoxen utnyttjas fullt ut.

Hur beställer jag iBoxen?
Med iBoxen är morgondagens hållbara logistik redan här. Vill du veta mer och beställa

Text: SBC

www.sbc.se

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  215
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  329
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1867

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  144
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  156
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4178
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5483
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2742