Ulf Tapper, vd HSB Södertörn och Jonte Söderström, ordförande HSB Södertörn.

Jun 1, 2018

HSB Södertörn ger tillbaka vinsten till sina medlemmar


HSB Södertörns styrelse har beslutat att låta delar av vinsten, fyra miljoner, gå tillbaka till sina medlems-brf:er. Det är resultatet av att HSB Södertörn gör ett exceptionellt starkt resultat 2017.

– Vi är självklart mycket glada över både verksamhetens resultat och styrelsens beslut angående vinsten. Det känns alltid roligt att kunna ge tillbaka till våra medlemmar och ägare, säger Ulf Tapper vd för HSB Södertörn.


Möjliggör ny satsning på energieffektivisering 
Vinsten kommer att fördelas till de medlems-brf:er som tillsammans med HSB Södertörn väljer att investera i framtiden genom tecknandet av ett Energitryggavtal. Det är en ny tjänst som förvaltningsverksamheten nu arbetat fram. Tjänsten hjälper styrelser i bostadsrättsföreningar att arbeta strukturerat och långsiktigt med energifrågan, framförallt med energioptimering.

Genom vinstfördelningen får en medlems-brf som tecknar Energitryggavtal en fördelaktig finansiering av grunden för sitt långsiktiga energioptimeringsarbete.

– Energifrågan ligger HSB varmt om hjärtat. Den berör såväl ekonomi som miljö och den upplevda boendekomforten i bostadsrättsföreningen. Utformningen av hur vi återför vinsten till våra medlems-brf:er växte fram under diskussioner mellan verksamheten och i styrelsen. När den här idén började ta form visste vi alla att vi var på väg att landa rätt, säger Jonte Söderström ordförande i HSB Södertörn.

Vad händer nu?

Alla medlems-brf:er kommer att kontaktas enskilt med information om återföringen av vinsten och hur man tar del av den. Självklart är tjänsten Energitrygg tillgänglig även kunder som inte är medlemmar.

 • Sep 17, 2020

  Jag vill ge en bostadsrätt till mitt barn – vad gäller?

  Lagar & Regler Det händer ibland att föräldrar köper en bostadsrätt till sitt barn när barnet behöver ett eget boende men saknar möjlighet att köpa bostadsrätten själv. I vissa fall överlåter inte föräldrarna hela bostadsrätten till barnet utan enbart en andel, exempelvis 10 %. Det är dock inte bara att ”ge” bort en bostadsrätt till barnet utan det finns en del att hålla koll på inför en sådan överlåtelse.
  27
 • Sep 17, 2020

  Olsäters El - Veckans samarbetspartner

  Samarbetspartners Olsäters El är en certifierad elinstallatör med full auktorisation som erbjuder sina tjänster både till privatpersoner och företag i närområdet.
  15
 • Sep 17, 2020

  Skånsk Larmtjänst AB - Veckans samarbetspartner

  Samarbetspartners Skånsk Larmtjänst är företaget med fokus på säkerhet. De har spetskompetens på komplexa säkerhetsanläggningar inklusive service, jour och trygghet.
  10
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Brandsäkerhet

  Stream I det här avsnittet pratar Mathias Lundh, VD på Brandsäkra, och Johan Flodin på Fastighetsägarna Stockholm om brandsäkerhet för bostadsrättsföreningar.
  27

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2141
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  2812
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  1870