Fotograf/Källa: Visualisering: Diakrit, CC

Apr 18, 2017

HSB säljstartar 97 lägenheter i Stureby vid tunnelbanan


Söndagen den 23 april startar försäljningen av HSB brf Sturebacken i Stureby.

Det är HSB Bostad som bygger HSB brf Sturebacken i det populära Sturebys gamla lummiga villakvarter, bara några minuter med tunnelbanan från Södermalm och city. I ett soligt sydvästläge ska 97 ljusa, yteffektiva och praktiska lägenheter uppföras.

– Det här är ett perfekt boende för den som söker ett läge med riktigt bra kommunikationer, men som samtidigt vill bo i lugna trygga kvarter med charmig gammal bebyggelse där det är nära till skogsområden och natur, säger Peter Lundmark, affärsområdeschef för försäljning och eftermarknad på HSB Bostad.

Arkitekterna har arbetat med ett stilrent och modernt arkitektoniskt uttryck. En större huvudbyggnad och två sidoflyglar ramar in den mysiga gröna gården, som skapar en naturlig mötesplats för socialt umgänge.

Lägenheterna blir luftiga med öppen planlösning och många utblickar. Varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt och bostäderna finns i olika storlekar från ett till fem rum och kök. Det blir direkt utgång från kök och vardagsrum till antingen balkong, uteplats eller en rejäl terrass med härlig utsikt. Sydvästläget ger goda chanser till sol en stor del av dagen och kvällen.

– Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda våra medlemmar bostäder i ett så attraktivt och trevligt läge som Stureby. Det här är ett boende som passar alla, till exempel yngre som enkelt och snabbt vill kunna ta sig in till city, barnfamiljer som vill bo i ett lugnt område med bra skolor och förskolor eller de som vill flytta från villan till något mer lättskött, säger Anders Svensson, vd på HSB Stockholm.

I HSB brf Sturebacken kommer det att finnas en bilpool, gott om cykelförvaring och med Svedmyras tunnelbanestation som granne blir det enkelt att åka kollektivt. Gröna sedumtak ger en miljövänlig dagvattenhantering.

Projektets konstnärliga gestaltning blir ett verk av den uppmärksammade konstnären My Lindh.

Fakta HSB brf Sturebacken

Antal: 97 stycken
Storlek: 1–5 rum och kök
Boyta: 21,5–110,5 kvm
Boendeform: Bostadsrättslägenhet i flerfamiljshus
Säljstart: 23 april, 2017
Preliminär inflyttning: Q4, 2019 till Q2, 2020.
Arkitekt: Joliark

Läs mer här

HSB
BRF
 • May 18, 2021

  Inglasningen skyddar Håkan från blåst och regn

  Produktnyheter Håkan Nilsson bor i en fin trea på 70 m2 i Mölndal, och hans balkong bjuder på en fantastisk utsikt över Stensjön. Håkan var en av de första som flyttade in i den nybyggda fastigheten, och gick även med i styrelsen i den nyskapade bostadsrättsföreningen Stensjöberget.
  11
 • May 18, 2021

  ​Vem ansvarar för vattenskador?

  Nyheter En vattenskada kommer aldrig lägligt. Vattenskadan i sig kan vara omfattande men kan även leda till oförutsedda och allvarliga följdskador. Det kan därför vara av intresse att tydliggöra vem som bär ansvaret när det uppkommit en vattenskada.
  8
 • May 17, 2021

  ​Göteborgs första byggnad i hampakalk byggs på Hisingen

  Nyheter Den fossilfria förskolan Hoppet, som just nu byggs på Backa kyrkogata, kommer att få ett återvinningshus i hampakalk. Det blir förmodligen det första i Göteborg som byggs med det nya klimatsmarta byggnadsmaterialet.
  17
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  515

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  2972
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3863
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2257
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1839