Dec 12, 2021

Här är vårens Design Talents på Formex – ”Best in Show” utses 18 januari


Design Talents på Formex är en möjlighet för oetablerade formgivare att visa upp sina produkter och nu är vårens designtalanger utvalda. Dessa 19 formgivare kommer alla att finnas på plats på Formex i januari och på pressfrukosten den 18 januari utses vinnaren i ”Best in Show”.

Design Talents är en av Formex mest spännande inslag. Här får oetablerade designers, från både Sverige och internationellt, ansöka om att få en plats i Design Talents och på så sätt få möjligheten att visa upp sina produkter för inköpare, producenter och media. De som blir utvalda till Design Talents är framtidens stora namn och speglar bredden av produkter på Formex. Bland de designerns som slagit igenom via Design Talents märks Drakenberg Sjölin, Lindstén Form och Heart of Lovikka. 

På pressfrukosten den 18 januari presenteras vinnaren i ”Best in Show”. Utmärkelsen går till den formgivaren som utmärker sig lite extra genom idé, form och presentation. Förutom utmärkelsen får vinnaren en monterplats vid nästa genomförande av Formex på Stockholmsmässan.
I augusti 2021 gick utmärkelsen till Fanny Schönenberg på Atelier Schönenberg.

Här är samtliga Design Talents som medverkar på Formex 18–21 januari på Stockholmsmässan:
A piece of Arch - apieceofarch.com
Anni Cernea - annicernea.com
Beckmans Designskola - beckmans.se
Csaw Jewelry - csawjewelry.com
Atelier Schönenberg - atelierschonenberg.se
foekje fleur - foekjefleur.com
Frames by Vallen - byvallen.com
Infinitypuzzles - infinitypuzzles.se
Lilliestråle Mässing - lilliestralemassing.se
Linnéa Öberg - designandrabullar.com
LottaNiemi Design Studio - lottaniemi.com
Lumimi - lumimi.no
Smart Form Sweden - smartform.se
Sofie Berg - sofiebrg.se
Soul Image - Photography Art - soulimage.se
Stacking Stories - stackingstories.com
Studio Sterner - studiosterner.com
The Shoelace Brand - theshoelacebrand.com
Väskvhila - diniedesign.se/vaskvhila

Text: Stockholmsmässan

https://www.stockholmsmassan.se/

 • Jan 16, 2022

  Första metoden att klimatberäkna området mellan byggnader

  Nyheter Tillsammans med Ikano Bostad och Malmö Stad utvecklar COWI just nu en metod för klimatberäkningar för anläggningsprojekt. Metoden kommer göra det möjligt att bygga bostadsområden med en lägre klimatpåverkan.
  9
 • Jan 16, 2022

  Hemarbete kräver större boende

  Nyheter De nya restriktionerna som innebär hemarbete för alla som har möjlighet, ställer fler krav på bostaden. Många har under de senaste två åren haft tillfälliga lösningar och suttit i köket eller soffan och arbetat.
  11
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  393
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  614
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1450

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3760
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4910
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2630
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2436