Dec 12, 2021

Här är vårens Design Talents på Formex – ”Best in Show” utses 18 januari


Design Talents på Formex är en möjlighet för oetablerade formgivare att visa upp sina produkter och nu är vårens designtalanger utvalda. Dessa 19 formgivare kommer alla att finnas på plats på Formex i januari och på pressfrukosten den 18 januari utses vinnaren i ”Best in Show”.

Design Talents är en av Formex mest spännande inslag. Här får oetablerade designers, från både Sverige och internationellt, ansöka om att få en plats i Design Talents och på så sätt få möjligheten att visa upp sina produkter för inköpare, producenter och media. De som blir utvalda till Design Talents är framtidens stora namn och speglar bredden av produkter på Formex. Bland de designerns som slagit igenom via Design Talents märks Drakenberg Sjölin, Lindstén Form och Heart of Lovikka. 

På pressfrukosten den 18 januari presenteras vinnaren i ”Best in Show”. Utmärkelsen går till den formgivaren som utmärker sig lite extra genom idé, form och presentation. Förutom utmärkelsen får vinnaren en monterplats vid nästa genomförande av Formex på Stockholmsmässan.
I augusti 2021 gick utmärkelsen till Fanny Schönenberg på Atelier Schönenberg.

Här är samtliga Design Talents som medverkar på Formex 18–21 januari på Stockholmsmässan:
A piece of Arch - apieceofarch.com
Anni Cernea - annicernea.com
Beckmans Designskola - beckmans.se
Csaw Jewelry - csawjewelry.com
Atelier Schönenberg - atelierschonenberg.se
foekje fleur - foekjefleur.com
Frames by Vallen - byvallen.com
Infinitypuzzles - infinitypuzzles.se
Lilliestråle Mässing - lilliestralemassing.se
Linnéa Öberg - designandrabullar.com
LottaNiemi Design Studio - lottaniemi.com
Lumimi - lumimi.no
Smart Form Sweden - smartform.se
Sofie Berg - sofiebrg.se
Soul Image - Photography Art - soulimage.se
Stacking Stories - stackingstories.com
Studio Sterner - studiosterner.com
The Shoelace Brand - theshoelacebrand.com
Väskvhila - diniedesign.se/vaskvhila

Text: Stockholmsmässan

https://www.stockholmsmassan.se/

 • Jun 23, 2022

  Fastighetsägarna Service lanserar nya funktioner i sin boendeapp

  Nyheter Smidig tvättstugebokning, community för grannarna och digital boendepärm. Det är några av funktionerna som Fastighetsägarna Service nyligen lanserat i sin boendeapp, som ingår i den ekonomiska förvaltningen.
  15
 • Jun 22, 2022

  Bostadsrättsföreningens nyckeltal – hur kan föreningen tolka och agera?

  Nyheter En bostadsrättsförening lyder under samma ekonomiska lagar och regelverk som ett aktiebolag. Men det finns en hel del som skiljer när man tolkar en bostadsrättsförenings ekonomi via nyckeltal. Misstolkar man dem kan styrelsen dra felaktiga slutsatser och därmed lägga tid och energi som inte är relevant för föreningens bästa intresse.
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  319
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  530
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1961

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  249
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  253
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4315
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5672
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2854