Jan 26, 2021

Hållbar rengöring av tak och fasad


Ultrarent vatten för ett rent underhåll. Ocab rengör fasader och tak utan kemikalier med hjälp av ultrarent vatten. Smuts tas bort på ett hållbart sätt med omsorg om miljön, fastigheten och ekonomin.

Smuts ska inte vara ett växande problem!

Ta hand om ditt hus
Smutsiga fasader som blivit sotade av utsläpp från trafik, missfärgade av alger eller förorenade på annat sätt är ingen vacker syn. Dessutom mår huset inte bra av smutsen då den lätt skapar en grogrund för ytterligare påväxt. Det finns goda anledningar till en professionell fasadrengöring för att skydda och få upp finishen.

Vi är rädda om miljön
Beroende på underlag väljer vi den metod som ska användas för din fastighet. För att minska miljöbelastningen vid rengöringen använder vi, om det går, gärna ultrarent vatten. Metoden sänker avsevärt behovet av tvättmedel jämfört med andra tekniker. Det tycker vi är bra.

Sparar tid och pengar
Det finns fler fördelar. Rengöringen med ultrarentvatten genomförs med ett mycket lågt tryck i självavattenstrålen, vilket innebär kortare torktider. Det låga trycket innebär att det inte behöver täckas i lika stor omfattning som med högtryck, ofta inte alls. Personalen kan arbeta med reglerbara skaft i kolfiber för att nå högre. Behovet av liftar och byggställningar minskar när det mesta av arbetet kan utföras från markplan.

Ersätter traditionella kemikalier
Ultrarent vatten är ett avmineraliserat och avjoniserat vatten med extremt låg konduktivitet (elektrisk ledningsförmåga. Det bryter bindningarna mellan smuts och underlag. Därmed kan ultrarent vatten ersätta tradidionella kemikalier för att lösa smuts på fasaderna.

Vi producerar vattnet på plats
Ocab har portabla anläggningar för att producera det ultrarena vattnet. Det är i grunden vanligt kranvatten som avmineraliseras och avjoniseras när det pressas genom filter i olika steg. Metoden är därmed enkel att använda nästan överallt.

Besök Ocab för att läsa mer: www.ocab.se

 • Jul 23, 2021

  Riksbyggens checklista för att klimatanpassa fastigheter

  Nyheter Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter. I checklistan finns stöd för att identifiera vilka klimatrelaterade risker som är aktuella och åtgärder för att för att husen och de boende ska klara exempelvis kraftiga skyfall och värmeböljor bättre.
  7
 • Jul 20, 2021

  Lekande barn – en grund för förverkande?

  Nyheter De flesta av oss har stor förståelse för att barn ibland kan vara högljudda och stimmiga, men ibland uppstår situationer där även den mest luttrade bostadsrättshavaren stör sig på skrik och skratt och spring från lekande barn. Ofta löser sig situationen efter samtal med barnens föräldrar, eller helt enkelt genom att bita ihop. Men vad kan egentligen styrelsen i en bostadsrättsförening göra om det inkommer klagomål till följd av lekande barn? Kan man bli uppsagd för att ens barn är för högljudda? I det här blogginlägget reder fastighetsjurist Mattias Olsson ut vad som gäller.
  12
 • Jul 20, 2021

  Alla kan bidra till minskad vattenanvändning

  Nyheter Värmen har slagit till i Sverige och på flera håll råder låga grundvattennivåer. Duscha kort istället för att bada, kör bara fulla tvätt- och diskmaskiner och laga droppande kranar är några av tipsen på Riksbyggens lista för en mer hållbar vattenanvändning.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  843

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3209
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4155
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2346
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1995