Jan 26, 2021

Hållbar rengöring av tak och fasad


Ultrarent vatten för ett rent underhåll. Ocab rengör fasader och tak utan kemikalier med hjälp av ultrarent vatten. Smuts tas bort på ett hållbart sätt med omsorg om miljön, fastigheten och ekonomin.

Smuts ska inte vara ett växande problem!

Ta hand om ditt hus
Smutsiga fasader som blivit sotade av utsläpp från trafik, missfärgade av alger eller förorenade på annat sätt är ingen vacker syn. Dessutom mår huset inte bra av smutsen då den lätt skapar en grogrund för ytterligare påväxt. Det finns goda anledningar till en professionell fasadrengöring för att skydda och få upp finishen.

Vi är rädda om miljön
Beroende på underlag väljer vi den metod som ska användas för din fastighet. För att minska miljöbelastningen vid rengöringen använder vi, om det går, gärna ultrarent vatten. Metoden sänker avsevärt behovet av tvättmedel jämfört med andra tekniker. Det tycker vi är bra.

Sparar tid och pengar
Det finns fler fördelar. Rengöringen med ultrarentvatten genomförs med ett mycket lågt tryck i självavattenstrålen, vilket innebär kortare torktider. Det låga trycket innebär att det inte behöver täckas i lika stor omfattning som med högtryck, ofta inte alls. Personalen kan arbeta med reglerbara skaft i kolfiber för att nå högre. Behovet av liftar och byggställningar minskar när det mesta av arbetet kan utföras från markplan.

Ersätter traditionella kemikalier
Ultrarent vatten är ett avmineraliserat och avjoniserat vatten med extremt låg konduktivitet (elektrisk ledningsförmåga. Det bryter bindningarna mellan smuts och underlag. Därmed kan ultrarent vatten ersätta tradidionella kemikalier för att lösa smuts på fasaderna.

Vi producerar vattnet på plats
Ocab har portabla anläggningar för att producera det ultrarena vattnet. Det är i grunden vanligt kranvatten som avmineraliseras och avjoniseras när det pressas genom filter i olika steg. Metoden är därmed enkel att använda nästan överallt.

Besök Ocab för att läsa mer: www.ocab.se

 • Jun 23, 2022

  Fastighetsägarna Service lanserar nya funktioner i sin boendeapp

  Nyheter Smidig tvättstugebokning, community för grannarna och digital boendepärm. Det är några av funktionerna som Fastighetsägarna Service nyligen lanserat i sin boendeapp, som ingår i den ekonomiska förvaltningen.
  15
 • Jun 22, 2022

  Bostadsrättsföreningens nyckeltal – hur kan föreningen tolka och agera?

  Nyheter En bostadsrättsförening lyder under samma ekonomiska lagar och regelverk som ett aktiebolag. Men det finns en hel del som skiljer när man tolkar en bostadsrättsförenings ekonomi via nyckeltal. Misstolkar man dem kan styrelsen dra felaktiga slutsatser och därmed lägga tid och energi som inte är relevant för föreningens bästa intresse.
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  319
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  530
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1961

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  249
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  253
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4315
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5672
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2854