Nov 23, 2021

Grön fredag istället för Black Friday i Hammarby sjöstad


Experterna är eniga om att konsumtionsmönstren måste förändras för att världen ska ha en chans att möta klimatmålen. Det talas om cirkulär ekonomi, hållbarhet och återvinning i större och mindre skala, men det är konsumenterna som väljer. Alla kan välja begagnat istället för nyproducerat, lokalt istället för import från en annan världsdel, ekologiskt när det är möjligt, och i kloka förpackningar.

– Den 26 november är det Black Friday och målet är att vi ska "shop till you drop", säger Jörgen Lööf, vd på ElectriCITY Innovation som driver projektet Hammarby Sjöstad 2.0 som har som mål att göra den redan klimatkloka Sjöstan klimatneutral till 2030. Men vi tänker så här: vi har en Grön Fredag den 26 november, vi handlar där vi bor, vi testar lokalproducerat, närproducerat, ekologiskt och vi köper till och med naturligt foder till hunden. Vi tänker till på vad vi verkligen behöver och om det absolut måste vara helt nytt. Kanske går det lika bra med second-hand, vintage, retro? Så vi frågade några aktörer i Sjöstan om de var intresserade av att delta i vår kampanj. Flera svarade ja.

Den 26 november blir det alltså ingen Black Friday utan en skön och Grön Fredag där bland annat ICA Supermarket Sjöstaden, vintagebutiken Refurn, Magnus Johansson Bageri&Konditori, Omnomnomn Chocolaterie, bryggeriet Nya Carnegie, nystartade Unity co-working, Sjöstadens Hund&Katt och matvarubutiken Mellqvist & Jung bjuder på demonstrationer, utvalda ekologiska varor, återvunnen inredning och lokalproducerade smaker.

Text: Electricity

https://electricityinnovation.se/

 • May 18, 2022

  Ordning och reda i “arga lapparnas Mecka”

  Nyheter Precis som för många andra företagare drivs Marcus Bader av frustration över produkter och tjänster som inte fungerar så bra som de skulle kunna göra. Hans nystartade företag Appsight Solutions utvecklar och säljer sådana produkter som han själv eller en kund har tänkt att “det här borde jag kunna göra bättre”.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  204
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  310
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1852

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  134
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  145
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4158
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5460
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2731