Jun 5, 2021

GROHE slår hål på myterna kring köksrenoveringar


Att ge köket ett lyft är något de flesta hemägare drömmer om. Men en köksrenovering är något många helst undviker i tron i att det är dyrt eller komplicerat. Behöver detta verkligen vara fallet eller har vi fördomar om köksrenoveringar? Sanitetsleverantören GROHE reder ut myterna i köksrenoveringar för att ge dig tips på hur du enkelt kan göra verklighet av ditt drömkök.

Köket är en plats där vi dagligen vistas tillsammans med familj och vänner för att laga mat och umgås. Då köket utgör en så pass central del av hemmet så är det många som drömmer om att förverkliga sitt drömkök. En renovering är däremot något som många helst undviker då det finns en del faktorer som man bör ta i beaktning. Men behöver en köksrenovering verkligen vara så komplicerat som det sägs? Sanitetsleverantören GROHE slår nu hål på felaktiga fördomar som finns kring köksrenoveringar.

Köksrenovering är alltid kostsamt

En vanlig fördom vi har om köksrenoveringar är att det alltid är dyrt. Liksom alla myter finns det någon sanning i detta. En renovering kan vara dyr och kostnaderna beror på hur mycket du vill ändra i ditt kök. Men en omvandling i köket behöver inte kosta en förmögenhet. Innan du sätter igång en renovering är det viktigt att göra research för att se vad som passar både tycke och plånboken. Detta för att lättare hålla nere kostnaderna och för att förhindra att kostnaderna rinner iväg under projektets gång.

Köket måste vara stort

Många drömmer om ett stort och rymligt kök, men storleken är inte allt! En renovering behöver inte innebära att du expanderar utrymmet i köket utan det handlar om vad du gör med ditt befintliga utrymme. För mindre ytor bör man istället investera i smarta och yteffektiva inredningsval för att skapa en större rymd i köket, något som växt fram med den japanska trenden Compact Living.

Renovering innebär en omfattande förändring

Ett lyft i köket behöver inte heller innebära en totalrenovering. Det finns nämligen en hel del som man kan göra utan att behöva anlita en hantverkare. Allt från att måla om väggar, golv och luckor till att omplacera eller investera i nya möbler och detaljer. Varför inte måla om kaklet eller golvet i köket efter säsongens färger? Det gör en större skillnad än vad du tror. Även de små lösningarna kan göra stora förändringar!

Lyx är dyrt

En sista men vanlig fördom är att lyx alltid är dyrt men att skapa en exklusiv känsla i köket behöver inte heller vara alltför påkostat. Man kommer långt med att inkorporera eller byta ut köksdetaljer. Genom en ny köksblandare kan du enkelt förhöja den lyxiga känslan. Varför inte installera en köksblandare med mässingdetaljer eller en beröringsfri köksblandare som går att styra med en enkel handberöring för att uppnå ett mer exklusivt kök.

Text: Grohe

www.grohe.se

 • Jun 14, 2021

  Nytt samarbete automatiserar hanteringen av digitala lås

  Nyheter I ett nytt samarbete mellan fastighetssystemleverantörerna Momentum, FAST2, Vitec och accessplattformen Amido har man tagit fram en lösning som automatiskt styr accessen till majoriteten av marknadens alla digitala lås. Genom en integration byggd på den öppna standarden fastAPI styrs accessen automatiskt via hyresavtalets giltighetstid. Först ut med den nya lösningen är Halmstads Fastighets AB.
  4
 • Jun 14, 2021

  Bengt Dahlgren lanserar verktyg för automatiserad beräkning av klimatavtrycket på VVS!

  Nyheter Det finns ett behov av att öka kunskapen om klimatpåverkan från VVS, som idag är begränsad i branschen. I de få fall VVS beaktas vid beräkning av en byggnads klimatpåverkan så används generellt en schablon för all VVS. Nu möjliggörs beräkning av ett projektspecifikt klimatavtryck med hjälp av ett automatiserat verktyg.
  6
 • Jun 14, 2021

  Parkeringshuset återvinner regnvattnet

  Nyheter Parkering Malmö vill bidra till hållbar stadsutveckling och bygger nu ett parkeringshus utöver det vanliga i Sege Park – med en stomme helt i trä. Parkeringshuset har högt satta hållbarhetsambitioner, och är tänkt att bli en klimatsmart mobilitetsnod och en förebild för framtidens parkeringshus. Tillsammans med VA SYD och Malmö stad, genom EU-projektet REWAISE, byggs ett unikt system för att återvinna regnvatten i syfte att minska användningen av dricksvatten.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  680

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3116
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3982
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2292
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1910