May 29, 2021

Flyttpacka rätt för en smidigare flytt


Det jobbigaste med flytta är enligt oss att packa upp alla kartonger i den nya bostaden eller kontoret. Varför? Jo, ofta glömmer man att planera sin flytt och då är det svårt att hålla tålamodet i schack när allt ligger huller om buller i kartongerna. Nedan finner ni våra enkla tips men också saker ni bör undvika för att lyckas med er flyttpackning.

Fem tips när du packar

1) Börja i tid: Börja flyttpacka ett par veckor innan flytten äger rum och slipp stressa för att hinna bli klar. 
Skapa en plats i hemmet som är samlingsplats för de första kartongerna, gärna ett rum som inte används på daglig basis. 

2) Förarbete: Packa inte saker som du vet att du inte behöver eller vill ha. Innan du börjar packa behöver du därför bestämma dig vilka saker som ska slängas, skänkas eller återvinnas.

3) Kategorisera: Välj kategorier för vardera flyttlåda, exempelvis badrum och kök eller leksaker och kontorsmaterial. 

4) Tydlig markering: Skriv tydligt och stort på flyttkartongerna och använd gärna en markeringspenna. Markeringen ska göras på flyttkartongens sida och inte på toppen av kartongen. 

5) Placering: Markera vilket rum i bostaden flyttlådan ska placeras och är det flera flyttlådor till samma rum så skriv även vad den innehåller. 

Fem saker du ska undvika när du packar

1) Packa inte för tunga:  Packa inte ner alla tunga saker i en och samma låda. Dela istället upp vikten jämte mellan flera lådor. För större flyttkartonger bör de bara fyllas till hälften med böcker och sen hälften med något lättare så som dekorationer och inredning.

2) Diverselåda: Undvik att skriva ”diverse” på en flyttkartong. Fundera istället vilket rum du vill att dessa saker ska placeras i din nya bostad eller förråd.

3) Banankartonger eller påsar: Undvik att packa dina saker i påsar eller olika typer av kartonger av dålig kvalité. 

4) Tillfällig placering: Tänk på att direkt ställa saker på sin rätta plats annars kommer allt förarbete vara i onödan. 

5) Överfyll kartongerna: Överfyllda kartonger leder som vi alla vet till att det inte kommer gå att stapla dom. Förbered därför med många kartonger.

Sammanfattningsvis så kan man säga att vi på Instorage tycker att den viktigaste delen av en lyckad flytt är planering. Har du några flyttkartonger som ska magasineras så är du välkommen till oss på Instorage. Lycka till!

Text: Instorage

www.instorage.se

 • Jun 14, 2021

  Nytt samarbete automatiserar hanteringen av digitala lås

  Nyheter I ett nytt samarbete mellan fastighetssystemleverantörerna Momentum, FAST2, Vitec och accessplattformen Amido har man tagit fram en lösning som automatiskt styr accessen till majoriteten av marknadens alla digitala lås. Genom en integration byggd på den öppna standarden fastAPI styrs accessen automatiskt via hyresavtalets giltighetstid. Först ut med den nya lösningen är Halmstads Fastighets AB.
  4
 • Jun 14, 2021

  Bengt Dahlgren lanserar verktyg för automatiserad beräkning av klimatavtrycket på VVS!

  Nyheter Det finns ett behov av att öka kunskapen om klimatpåverkan från VVS, som idag är begränsad i branschen. I de få fall VVS beaktas vid beräkning av en byggnads klimatpåverkan så används generellt en schablon för all VVS. Nu möjliggörs beräkning av ett projektspecifikt klimatavtryck med hjälp av ett automatiserat verktyg.
  6
 • Jun 14, 2021

  Parkeringshuset återvinner regnvattnet

  Nyheter Parkering Malmö vill bidra till hållbar stadsutveckling och bygger nu ett parkeringshus utöver det vanliga i Sege Park – med en stomme helt i trä. Parkeringshuset har högt satta hållbarhetsambitioner, och är tänkt att bli en klimatsmart mobilitetsnod och en förebild för framtidens parkeringshus. Tillsammans med VA SYD och Malmö stad, genom EU-projektet REWAISE, byggs ett unikt system för att återvinna regnvatten i syfte att minska användningen av dricksvatten.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  682

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3116
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3982
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2292
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1910