Jul 15, 2021

Fem skäl till att sälja bostaden under sommaren


Sommar, sol och mobilscrollande efter drömbostaden! Så ser många semesterfirares vardag ut runt om i landet. Att sälja bostaden nu kan därför vara en riktigt lönsam affär. Vi ger dig fem smarta anledningar att sälja bostaden när alla är lediga!

Att det skulle vara svårt att sälja sin bostad under sommaren är en gammal myt som lever kvar än. Flera mäklare menar att de har gjort några av sina bästa försäljningar sommartid eftersom konkurrensen är mindre. Enligt en tidigare undersökning från Hemnet är villautbudet 30 procent lägre i juli än i maj och utbudet av bostadsrätter minskar ännu mer. Bor du i en attraktiv bostadsrätt i en storstad så finns det stora chanser att lyckas.

Mindre konkurrens

Under sommaren ligger färre objekt ute tillförsäljning, vilket gör konkurrensen mindre. Ett lägre utbud kan leda till ett högre försäljningspris. En nackdel kan däremot vara att intressenter är bortresta och inte har möjlighet att komma på visningen. För dig som ska köpa en bostad i samma tidsperiod som du säljer kan det vara svårt att hitta något nytt, just på grund av det låga utbudet.

Ledig och uppkopplad

Flera undersökningar visar att folk fortsätter att vara lika uppkopplade under semestern som när de arbetar och Hemnet-appen går varm i mångas telefoner. Det är självklart en fördel för dig som ska sälja att så många som möjligt ser ditt objekt. Under semestern har folk också mer tid att aktivt leta efter sitt drömboende och gå på många visningar.

Uteplatsens storhetstid

En balkong eller uteplats med inbjudande sittplatser och härliga växter är en bonus när du säljer sommartid. Det blir en naturlig samlingsplats och ett extra rum att njuta av under sommaren. Visningsbesökare kan enkelt föreställa sig själva njuta av en kopp kaffe på morgonen eller en kvällsdrink med vännerna.

Vackert väder & glada människor

Det härliga vädret gör folk mer motiverade att gå på visning än om det ösregnar. Dessutom är människor generellt sett mer positivt inställda under sommaren. Om bostadsbilderna tas sommartid är det större chans att få till blå himmel och vackert ljus än under vinterhalvåret.

Studenter söker bostad

Många studenter får antagningsbesked i mitten av juli, vilket kan sätta igång ett aktivt boendesökande. Har du en etta i en storstad kan det löna sig att sälja lägenheten nu. Många ser även hösten som en nystart och börjar leta nytt jobb och boende under semestern.

Text: Erik Olsson mäklare

https://www.erikolsson.se/

 • Jun 23, 2022

  Fastighetsägarna Service lanserar nya funktioner i sin boendeapp

  Nyheter Smidig tvättstugebokning, community för grannarna och digital boendepärm. Det är några av funktionerna som Fastighetsägarna Service nyligen lanserat i sin boendeapp, som ingår i den ekonomiska förvaltningen.
  17
 • Jun 22, 2022

  Bostadsrättsföreningens nyckeltal – hur kan föreningen tolka och agera?

  Nyheter En bostadsrättsförening lyder under samma ekonomiska lagar och regelverk som ett aktiebolag. Men det finns en hel del som skiljer när man tolkar en bostadsrättsförenings ekonomi via nyckeltal. Misstolkar man dem kan styrelsen dra felaktiga slutsatser och därmed lägga tid och energi som inte är relevant för föreningens bästa intresse.
  31
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  319
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  531
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1961

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  249
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  255
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4316
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5673
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2855