May 4, 2022

Fem anledningar att skaffa solceller 2022


De senaste åren har efterfrågan på solceller och leverantörer ökat kraftigt både i Sverige och runt om i världen, och de fyrkantiga takplattorna syns allt mer ofta på hustak i större städer som på landsbygden. Under 2021 fick Sverige 26 500 nya solcellsanläggningar utspridda över landet, och för att öka de siffrorna 2022 har vi listat fem bra anledningar till att skaffa solceller både i stort och litet format.

Förra året hade Sverige en ökning med hela 46 procent på installerade solcellsanläggningar. De mest bidragande faktorerna till den kraftigt ökade efterfrågan är dels de stigande elpriserna och osäkerheten som för närvarande råder kring elmarknaden. Men även ett stort ökat intresse för oss människor att själva kunna påverka den pågående klimatomställningen i världen med hjälp av att kunna producera förnybar energi på egen hand.

Att Sverige fick 26 500 nya solcellsinstallationer 2021 ska inte endast ses som en stor och växande trend, då solceller även ger oss tillförlitlig och ren energi som är smart, tryggt och enkelt att installera som sedan blir till en investering i många år framöver.

”En investering för dig, miljön och vår planet”

Den stadiga ökningen av solcellsanläggningar (+ 46%) är något som vi på Kundkraft ser ljust på. Vi är övertygande om att den ökade viljan att bli solelproducent och efterfrågan på solcellsanläggningar kommer fortsätta stiga i framtiden, då förnybara energikällor som solenergi är bidragande till en mer hållbar och långsiktig energiförbrukning.

Att skaffa en solcellsanläggning och dra nytta av solen långsiktigt är alltså inte bara en tillfällig trend, utan en långsiktig investering för dig, miljön och vår planet.

Nedan har vi listat fem anledningar till varför du borde skaffa en solcellsanläggning:

1. Sänker dina elkostnader

När du blir din egen solelproducent så tjänar du även långsiktigt pengar på elen du producerar, vilket kan skapa stor lönsamhet efter en tid och upp mot 25 år. Du slipper även betala energiskatt och nätavgift om du producerar och konsumerar samtidigt.

2. Höjer värdet på ditt hus

Ett hus ökar i snitt med hela 14 procent när en solcellsanläggning installeras på taket enligt solcellsleverantören Otovo. Anledningen till prisökningen är inte så konstig då solcellerna bidrar till att sänka din boendekostnad genom att minska dina elkostnader.

3. Helt fossilfri el

Då solceller produceras med hjälp av vår naturresurs solen, så blir elen som produceras helt fri från fossiler gentemot energi som framställts genom gas, olja eller kol. Fossilfri energi är klimatsnäll energi.

4. Enkelt och smart!

Processen från beställning till färdig montering tar i snitt 4 - 8 veckor, och allt sköts i stort sett av leverantören och dess montörer och elektriker. En ny elmätare monteras av din nätägare för att mäta produktionen av din el som du sedan får betalt för.

5. Bra förutsättningar för solelproduktion i Sverige

Många tror att solceller inte fungerar under exempelvis vinterhalvåret, då det blir mörkt snabbt om dagarna. Men sanningen är att solcellerna har hög nytta av reflektioner av snön och fungerar mer effektivt under de kyliga månaderna.

För dig som vill börja i en lite mindre grad

Du som kanske varken har plats eller möjlighet att installera en solcellsanläggning men ändå vill prova på solceller, då finns alltid möjligheten att börja med en mindre grad av producering.

En solcellsdriven ljusslinga till balkongen, terrassen eller trädgården i sommar hjälper till att skapa en mysig och harmonisk miljö. En perfekt stämningshöjare under våren och sommarens mindre ljusa timmar, med hjälp av vår sol.

Text: Kundkraft

https://www.kundkraft.se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  128
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5451
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725