May 10, 2021

Fastighetsägarna Service lyfter bofluencers i ny kampanj


Med en ny kampanj vill Fastighetsägarna Service uppmärksamma alla eldsjälar som gör det där lilla extra för fastigheten och människorna som bor i huset. Eldsjälarna kallas bofluencers, och i en serie korta inspirerande filmer får några bofluencers berätta om sina initiativ för att inspirera andra till att jobba för ökad hållbarhet och trivsel.

”Idén om bofluencers föddes ur den hype som finns kring influencers idag”, säger Anna Birgersson, chef för Marknad, HR och Hållbarhet på Fastighetsägarna Service. ”Influencers har en stor påverkan på sin publik, men vi ser att det finns eldsjälar där ute som arbetar för att förbättra boendet för andra människor – utan strålkastarljus och applåder. Vi vill med våra filmer rikta rampljuset mot dem och ge dem den uppskattning de förtjänar, samtidigt som vi vill inspirera andra till att göra detsamma och öka förståelsen för vad som är möjligt att göra”.

Fastighetsägarna Service har under det senaste året arbetat för att ändra fokus från att kommunicera om hur de kan hjälpa bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med att ta hand om fastigheter, till att fokusera på hur de tillsammans med sina kunder kan skapa förändring i samhället genom hållbara lösningar. Kampanjen blir ett naturligt steg mot detta.

”Vi vet att styrelsearbetet kan vara svårt att hinna med i vardagen, mellan hämtning på förskola och andra åtaganden”, säger Annie Nilsson som är innehållsansvarig på Fastighetsägarna Service. ”Bofluencers tar sig tid att faktiskt göra skillnad för andra och miljön. Vi hoppas att vi med vår kampanj kan få andra att inspireras att förverkliga visionerna om fastigheterna de bor i”.

”Med kampanjen vill vi uppmärksamma bostadsrättsföreningar och fastighetsägare på att de kan ta armkrok med oss när de vill driva igenom en förändring”, avslutar Anna Birgersson.

Text: Fastighetsägarna Service

https://www.fastighetsagarna.se

 • Jun 14, 2021

  Nytt samarbete automatiserar hanteringen av digitala lås

  Nyheter I ett nytt samarbete mellan fastighetssystemleverantörerna Momentum, FAST2, Vitec och accessplattformen Amido har man tagit fram en lösning som automatiskt styr accessen till majoriteten av marknadens alla digitala lås. Genom en integration byggd på den öppna standarden fastAPI styrs accessen automatiskt via hyresavtalets giltighetstid. Först ut med den nya lösningen är Halmstads Fastighets AB.
  4
 • Jun 14, 2021

  Bengt Dahlgren lanserar verktyg för automatiserad beräkning av klimatavtrycket på VVS!

  Nyheter Det finns ett behov av att öka kunskapen om klimatpåverkan från VVS, som idag är begränsad i branschen. I de få fall VVS beaktas vid beräkning av en byggnads klimatpåverkan så används generellt en schablon för all VVS. Nu möjliggörs beräkning av ett projektspecifikt klimatavtryck med hjälp av ett automatiserat verktyg.
  6
 • Jun 14, 2021

  Parkeringshuset återvinner regnvattnet

  Nyheter Parkering Malmö vill bidra till hållbar stadsutveckling och bygger nu ett parkeringshus utöver det vanliga i Sege Park – med en stomme helt i trä. Parkeringshuset har högt satta hållbarhetsambitioner, och är tänkt att bli en klimatsmart mobilitetsnod och en förebild för framtidens parkeringshus. Tillsammans med VA SYD och Malmö stad, genom EU-projektet REWAISE, byggs ett unikt system för att återvinna regnvatten i syfte att minska användningen av dricksvatten.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  680

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3116
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3982
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2292
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1910