May 17, 2021

Digital Låssmed lanserar digital nyckelhantering – för ökad kontroll och effektivitet


Med en digital nyckelhantering kan såväl kvittering som inventering av aktiva nycklar till bostaden, och fastigheten, skötas snabbt och effektivt helt digitalt. Något som ger både ökad kontroll och effektivisering för nyckeladministratörer samt trygghet för de boende. Nu lanserar Digital Låssmed nyckelhantering i sin digitala molntjänst Låsportalen.

– När vi nu adderar digital nyckelhantering i Låsportalen kan flera av de traditionella och kostsamma processerna kopplat till nyckelhantering effektiviseras stort, säger John Stenman, varumärkesansvarig på Digital Låssmed

En digital nyckelhantering innebär att administratören har full kontroll på hur många nycklar till såväl bostäder som andra lokaler i fastigheten som är aktiva. Direkt från datorn kan en inventering göras genom att be innehavaren av nyckeln bekräfta den via sitt personliga BankID. Detta innebär att en nyckelinventering, något som är en omfattande och tidskrävande process för många föreningar, kan göras effektivt och regelbundet.

– 18 av de 24 bostadsrättsföreningarna vi frågat uppskattar att de förlorar kontroll över 1–10 nycklar årligen. Samtidigt gör bara 12% av dessa föreningar en nyckelinventering varje år. Genom en digital nyckelhantering kan man inventera samtliga nycklar till fastigheten regelbundet och enkelt spärra alla nycklar som inte bör vara aktiva. Detta ger i sin tur en stor ökad trygghet för såväl föreningen som de boende, fortsätter John Stenman.

Den digitala nyckelhanteringen innebär även att den boende kan se alla aktiva nycklar till sin bostad direkt i Låsportalen och den nyinflyttade kan känna sig trygg med att inga nycklar finns i fel händer. Skulle en nyckel komma bort finns dessutom inget behov av ett kostsamt låsbyte menar John Stenman.

– Det visar sig att mer än hälften av föreningarna vi pratat med fortfarande byter ut hela låscylindern och tillverkar en helt ny uppsättning av nycklar när en nyckel anmäls borttappad. Det handlar om stora kostnader som enkelt går att spara med en digital nyckelhantering.

Text: Prosero Security Group

https://digitallassmed.se/

 • Jun 14, 2021

  Nytt samarbete automatiserar hanteringen av digitala lås

  Nyheter I ett nytt samarbete mellan fastighetssystemleverantörerna Momentum, FAST2, Vitec och accessplattformen Amido har man tagit fram en lösning som automatiskt styr accessen till majoriteten av marknadens alla digitala lås. Genom en integration byggd på den öppna standarden fastAPI styrs accessen automatiskt via hyresavtalets giltighetstid. Först ut med den nya lösningen är Halmstads Fastighets AB.
  4
 • Jun 14, 2021

  Bengt Dahlgren lanserar verktyg för automatiserad beräkning av klimatavtrycket på VVS!

  Nyheter Det finns ett behov av att öka kunskapen om klimatpåverkan från VVS, som idag är begränsad i branschen. I de få fall VVS beaktas vid beräkning av en byggnads klimatpåverkan så används generellt en schablon för all VVS. Nu möjliggörs beräkning av ett projektspecifikt klimatavtryck med hjälp av ett automatiserat verktyg.
  6
 • Jun 14, 2021

  Parkeringshuset återvinner regnvattnet

  Nyheter Parkering Malmö vill bidra till hållbar stadsutveckling och bygger nu ett parkeringshus utöver det vanliga i Sege Park – med en stomme helt i trä. Parkeringshuset har högt satta hållbarhetsambitioner, och är tänkt att bli en klimatsmart mobilitetsnod och en förebild för framtidens parkeringshus. Tillsammans med VA SYD och Malmö stad, genom EU-projektet REWAISE, byggs ett unikt system för att återvinna regnvatten i syfte att minska användningen av dricksvatten.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  682

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3116
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  3982
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2292
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  1910