May 17, 2021

Digital Låssmed lanserar digital nyckelhantering – för ökad kontroll och effektivitet


Med en digital nyckelhantering kan såväl kvittering som inventering av aktiva nycklar till bostaden, och fastigheten, skötas snabbt och effektivt helt digitalt. Något som ger både ökad kontroll och effektivisering för nyckeladministratörer samt trygghet för de boende. Nu lanserar Digital Låssmed nyckelhantering i sin digitala molntjänst Låsportalen.

– När vi nu adderar digital nyckelhantering i Låsportalen kan flera av de traditionella och kostsamma processerna kopplat till nyckelhantering effektiviseras stort, säger John Stenman, varumärkesansvarig på Digital Låssmed

En digital nyckelhantering innebär att administratören har full kontroll på hur många nycklar till såväl bostäder som andra lokaler i fastigheten som är aktiva. Direkt från datorn kan en inventering göras genom att be innehavaren av nyckeln bekräfta den via sitt personliga BankID. Detta innebär att en nyckelinventering, något som är en omfattande och tidskrävande process för många föreningar, kan göras effektivt och regelbundet.

– 18 av de 24 bostadsrättsföreningarna vi frågat uppskattar att de förlorar kontroll över 1–10 nycklar årligen. Samtidigt gör bara 12% av dessa föreningar en nyckelinventering varje år. Genom en digital nyckelhantering kan man inventera samtliga nycklar till fastigheten regelbundet och enkelt spärra alla nycklar som inte bör vara aktiva. Detta ger i sin tur en stor ökad trygghet för såväl föreningen som de boende, fortsätter John Stenman.

Den digitala nyckelhanteringen innebär även att den boende kan se alla aktiva nycklar till sin bostad direkt i Låsportalen och den nyinflyttade kan känna sig trygg med att inga nycklar finns i fel händer. Skulle en nyckel komma bort finns dessutom inget behov av ett kostsamt låsbyte menar John Stenman.

– Det visar sig att mer än hälften av föreningarna vi pratat med fortfarande byter ut hela låscylindern och tillverkar en helt ny uppsättning av nycklar när en nyckel anmäls borttappad. Det handlar om stora kostnader som enkelt går att spara med en digital nyckelhantering.

Text: Prosero Security Group

https://digitallassmed.se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1849

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  128
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4155
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5452
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2726