Bild: Pixabay

Dec 14, 2017

Bostadsrättspriserna i Stockholm nu lägre än i fjol


Bostadsrättspriserna har under november månad backat i hela landet, visar nya siffror från Mäklarstatistik. I Stockholm är nu bostadsrättspriserna på lägre nivåer än för ett år sedan.

– Priserna har generellt sett fallit tillbaka och marknaden söker efter nya jämviktspriser. Detta är extra tydligt i Stockholm där priserna sjunkit och det är svårare att nå avslut då säljare och köpare inte riktigt hittat en ny nivå att mötas på. Vi är nu tillbaka på ungefär de prisnivåer som rådde för ett år sedan i Stockholm, säger Erik Wikander, vd Mäklarhuset.

Bostadsrättspriserna har på flera marknader fallit med 3 procent den senaste månaden jämfört med föregående tremånaders period. På helåret är priserna upp 1 procent i riket, ned 2 respektive 4 procent i centrala Stockholm och Storstockholm, medan utvecklingen i övriga städer är positiv sett över 12 månader.

Småhusmarknaden har varit något mer stabil under november månad. Men även för småhus är priskorrigeringen tydligast i Stockholm, där priserna enbart ökat 2 procent det senaste året.

– Just nu ser vi en priskorrigering i hela marknaden. Småhusmarknaden är dock generellt sett lugnare och till skillnad från bostadsrättsmarknaden är det fortfarande ett väldigt lågt utbud, säger Erik Wikander.

Nedan följer en sammanställning av prisutvecklingen på bostadsmarknaden per november 2017:

BOSTADSRÄTTER 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris (kr/kvm)
Riket - 3% - 4% + 1% 35 820
Centrala Stockholm - 3% - 5% - 2% 85 508
Stor-Stockholm - 3% - 4% - 4% 53 848
Centrala Göteborg - 3% - 3% + 5% 57 690
Stor-Göteborg - 3% - 3% + 8% 43 566
Centrala Malmö - 1% ± 0% + 9% 30 878
Stor-Malmö - 2% - 4% + 12% 27 903
VILLOR 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris
Riket - 1% - 1% + 6% 3 047 000
Stor-Stockholm - 2% - 2% + 2% 5 484 000
Stor-Göteborg - 2% - 2% + 6% 4 617 000
Stor-Malmö ± 0% - 1% + 9% 3 837 000
FRITIDSHUS 12 mån Medelpris
Riket + 9% 1 662 000

Ovanstående siffror kommer från Svensk Mäklarstatistik. För mer information se www.maklarstatistik.se

Text: Mäklarhuset

 • Sep 16, 2021

  Regelbunden takvård förlänger takets livslängd

  Nyheter Yttertaken i Sveriges bostadsrättsföreningar har länge varit i ett ganska eftersatt skick men sedan kontroll av tak infördes i underhållsplanen har det sakta blivit bättre. Många drar sig dock fortfarande för att underhålla sina tak vilket enligt Ari Vähäjylkkä på LA Takvård kan leda till både onödiga och kostsamma takbyten.
  21
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  114
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  283
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1025

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3395
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4375
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2431
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2142