May 2, 2022

Bostadsrättsföreningar kan prenumerera på Riksbyggens digitala tjänster


Nu inför Riksbyggen ett nytt sätt för bostadsrättsföreningar att få tillgång till smarta digitala tjänster. Snabbt och enkelt. Styrelsen kan dygnet runt logga in med BankID, godkänna köpevillkor och starta prenumerationen med några få klick. Cirka 1 600 bostadsrättsföreningar har redan testat Riksbyggens tjänst Styrelserummet som nu är först ut som prenumerationstjänst.

Nu inför Riksbyggen ett nytt sätt för bostadsrättsföreningar att få tillgång till smarta digitala tjänster. Snabbt och enkelt. Styrelsen kan dygnet runt logga in med BankID, godkänna köpevillkor och starta prenumerationen med några få klick. Cirka 1 600 bostadsrättsföreningar har redan testat Riksbyggens tjänst Styrelserummet som nu är först ut som prenumerationstjänst.

– Att kunna prenumerera på tjänster är en helt ny funktion hos oss på Riksbyggen som skiljer sig från den mer traditionella avtalsmodellen som vi normalt jobbar med. En prenumeration är mer flexibel i sin uppbyggnad där ni snabbt kan komma igång med en ny tjänst och också avsluta tjänsten med bara en månads uppsägningstid, säger Carina Jarheden, projektledare inom hållbar utveckling.

Det digitala Styrelserummet lanserades i juni förra året och hittills har 1600 föreningar testat tjänsten.

– Styrelserummet har verkligen blivit en succé, säger Anna Rosén, affärsutvecklare på Riksbyggen.

I första läget kommer Riksbyggen att erbjuda Styrelserummet som prenumerationstjänst.

– Vi kommer succesivt att utöka med fler tjänster tillgängliga för prenumeration, säger Anna Rosén.

Digitalt arbetssätt minskar klimatavtrycket
Styrelserummet ökar möjligheterna för styrelser i bostadsrättsföreningar att planera och hålla god framförhållning för kommande möten utan att behöva träffas fysiskt.

– Genom Styrelserummet tillhandahåller Riksbyggen sina kunder en digital möjlighet som är enkel, prisvärd, trygg och hållbar, berättar Anna Rosén.

Styrelserummet underlättar för styrelsen att arbeta mer digitalt. Tjänsten ger också möjlighet till effektivitet, transparens, minskat klimatavtryck, enklare att hantera information samt att samla dokumentation på ett ställe som gör styrelsen mindre personberoende.

Text: Riksbyggen

www.riksbyggen.se

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5451
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725