Jun 13, 2021

Blomsterlandet lyfter svenskodlade växter - nu pågår Blomveckorna Från Sverige


Det finns ett brett utbud av svenskodlade växter - större än många tror. För att uppmärksamma detta arrangeras Blomveckorna Från Sverige i många av landets trädgårdsbutiker. Blomsterlandet är en av initiativtagarna till satsningen som självklart kommer att märkas i kedjans egna butiker.

- Det finns ett fantastiskt utbud av svenskodlade växter men alla är kanske inte medvetna om det. Det är detta vi vill passa på att uppmärksamma nu när såväl sommarblommor som perenner och vedartade växter är högaktuella, säger Andreas Karlsson, som är inköpschef för Blomsterlandet

- Hållbarhet är en viktig fråga för oss på Blomsterlandet och vi vill erbjuda så mycket svenskodlat det bara går, och helst så närodlat som möjligt. Växter som odlas i Sverige ger kortare transporter, vilket är bra både för växterna och miljön. Dessutom får kunden tåliga växter som är anpassade för det svenska klimatet.

Märkningen Från Sverige finns bland annat finns på mat och dryck, som kött och mjölk, men även på blommor och växter. När märket Från Sverige finns på en växt betyder det att den är odlad, skördad eller hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

- Syftet med Blomveckorna är att göra det enkelt för konsument att välja svenskodlade blommor, perenner och vedartade växter och samtidigt visa på den hantverkstradition vi har i Sverige. Därför är det extra roligt att Blomsterlandet, som stor aktör, tidigt var ute och dels märker sina produkter men också skyltar upp och vägleder konsumenten att göra medvetna val, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

Blomveckorna Från Sverige arrangeras 7-20 juni - på försommaren, mitt i perioden mellan skolavslutningar och midsommar. Då lyfter flera av branschens handelsträdgårdar och trädgårdsbutiker svenskodlade blommor, perenner och vedartade växter (buskar och träd). Projektet drivs av Från Sverige. Initiativtagare är Mäster Grön och Blomsterlandet tillsammans med Granngården.

Text: Blomsterlandet

www.blomsterlandet.se

 • Oct 27, 2021

  Dela på elen och spar pengar med grannarna i huset

  Nyheter Varför betala varsin abonnemangsavgift när ni kan dela på en? Med gemensam el i bostadsrättsföreningen sparar du och dina grannar pengar varje månad. Med solceller på taket blir besparingen ännu större.
  4
 • Oct 27, 2021

  Så höjer du priset på din bostad innan försäljning

  Nyheter Går du i säljtankar och vill förbättra dina chanser till en bra försäljning? Då är du inte ensam. Början av hösten är nämligen den årstid då flest svenskar väljer att sälja sin bostad. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE tillsammans med SkandiaMäklarna nu om fem enkla åtgärder för ditt kök och badrum som får din bostad att stiga i värde.
  4
 • Oct 27, 2021

  Brf: tänk på detta när det gäller folkbokföring

  Nyheter Folkbokföringsuppgifter är av avgörande betydelse för många fastighetsägare som utreder olovliga andrahandsupplåtelser och andra oriktiga hyresförhållanden. Folkbokföringsuppgifterna utgör ofta stor del av den bevisning som fastighetsägare åberopar för att styrka sina påståenden om ett visst boendeförhållande. I det här inlägget förklarar HSB Riksförbunds fastighets- och bolagsjurist Andrés Hammar vad exempelvis bostadsrättsföreningar bör tänka på när det kommer till folkbokföring.
  4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Regeln som kan ge lokalhyresgästen en möjlighet att komma ur sitt hyresavtal i förtid

  Det som i dagligt tal kallas Hyreslagen, rätteligen 12 kapitlet i jordabalken, innehåller ett allmänt förbud för en hyresgäst att överlåta hyresrätten till en bostadslägenhet eller lokal utan medgivande från hyresvärden. En överlåtelse som sker utan sådant medgivande kan leda till att hyresgästen förlorar sin hyresrätt.
  213
 • Lagar & Regler

  Fördelning av underhållsansvaret i en bostadsrättsförening

  Oavsett om det är normalt slitage eller en plötsligt uppkommen skada så står man ibland inför det faktum att någonting i bostadsrätten måste renoveras. Vem ska stå för kostnaden om mitt kök behöver bytas ut? Ska jag betala för en vattenskada i mitt vardagsrum för att ett rör börjat läcka i min grannes badrum? Vad är det egentligen som gäller?
  385
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1156

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  3520
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  4553
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  2513
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2227