Jun 13, 2021

Blomsterlandet lyfter svenskodlade växter - nu pågår Blomveckorna Från Sverige


Det finns ett brett utbud av svenskodlade växter - större än många tror. För att uppmärksamma detta arrangeras Blomveckorna Från Sverige i många av landets trädgårdsbutiker. Blomsterlandet är en av initiativtagarna till satsningen som självklart kommer att märkas i kedjans egna butiker.

- Det finns ett fantastiskt utbud av svenskodlade växter men alla är kanske inte medvetna om det. Det är detta vi vill passa på att uppmärksamma nu när såväl sommarblommor som perenner och vedartade växter är högaktuella, säger Andreas Karlsson, som är inköpschef för Blomsterlandet

- Hållbarhet är en viktig fråga för oss på Blomsterlandet och vi vill erbjuda så mycket svenskodlat det bara går, och helst så närodlat som möjligt. Växter som odlas i Sverige ger kortare transporter, vilket är bra både för växterna och miljön. Dessutom får kunden tåliga växter som är anpassade för det svenska klimatet.

Märkningen Från Sverige finns bland annat finns på mat och dryck, som kött och mjölk, men även på blommor och växter. När märket Från Sverige finns på en växt betyder det att den är odlad, skördad eller hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

- Syftet med Blomveckorna är att göra det enkelt för konsument att välja svenskodlade blommor, perenner och vedartade växter och samtidigt visa på den hantverkstradition vi har i Sverige. Därför är det extra roligt att Blomsterlandet, som stor aktör, tidigt var ute och dels märker sina produkter men också skyltar upp och vägleder konsumenten att göra medvetna val, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

Blomveckorna Från Sverige arrangeras 7-20 juni - på försommaren, mitt i perioden mellan skolavslutningar och midsommar. Då lyfter flera av branschens handelsträdgårdar och trädgårdsbutiker svenskodlade blommor, perenner och vedartade växter (buskar och träd). Projektet drivs av Från Sverige. Initiativtagare är Mäster Grön och Blomsterlandet tillsammans med Granngården.

Text: Blomsterlandet

www.blomsterlandet.se

 • May 22, 2022

  Trygg fastighet – ett verktyg för fastighetsägare

  Nyheter Stiftelsen Tryggare Sverige har sammanställt de vanligaste trygghetsproblemen som fastighetsägare brottas med och tagit fram verktyget Trygg fastighet. Vi har pratat om säkerhet och trygghet med Magnus Lindgren, generalsekreterare på Stiftelsen Tryggare Sverige.
  8
 • May 22, 2022

  Den hållbara idén

  Nyheter Tävlingen är ett nystartat initiativ där HSB Sydost instiftar ett hållbarhetspris till bostadsrättsföreningar för goda exempel på hållbarhetsprojekt.
  6
 • May 22, 2022

  Rensa förråd - vad ska man tänka på?

  Nyheter Då och då behöver bostadsrättsföreningar rensa gemensamma utrymmen från till exempel cyklar eller annan egendom som inte hör dit. Det är väldigt viktigt att bostadsföreningen sköter rensningen på rätt sätt.
  7
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  218
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  340
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1873

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  147
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  160
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4183
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5492
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2745