Feb 13, 2022

Balco löser trångboddheten med banbrytande produkt


Genom att kombinera sin kunskap om marknaden och sitt fokus på innovation har Balco Group utvecklat en ny produkt som löser trångboddhet i flerbostads-hus. Produkten går under namnet Balco® Living och är framför allt utvecklad för renoveringssegmentet – en marknad där Balco ser stor potential.

Balco Living innebär att ett isolerat och öppningsbart inglasningssystem adderas utanpå fastigheten tillsammans med betongplattor från Balco. Efter slutförda byggnationer har varje lägenhet i fastigheten fått en uppvärmd, integrerad ny boendeyta på ca 20 kvadratmeter. Ett extra rum skapas, med målsättningen att den totala energiförbrukningen kan hållas oförändrad vid upp till 20 % ökning av boendeytan.

Lösningen, som både är kostnadseffektiv och estetiskt tilltalande, riktar sig främst till bostadsrättsföreningar, allmännytta, privata fastighetsägare samt entreprenörer som omvandlar kontorsfastigheter till bostäder. Det låga kvadratmeterpriset på 25 000 kr i kombination med Balcos fördelaktiga finansieringslösning gör Balco Living till ett mycket intressant alternativ till konventionell tillbyggnad. Produkten är inte bara ett svar på trångboddheten utan genererar även en höjning av värdet på fastigheten/bostaden och ger utsatta bostadsområden en möjlighet till uppgradering och statushöjning.

– Balco kommer fortsatt vara ett bolag som fokuserar på balkonger och kompletta
fasadlösningar
 där vi bidrar till den gröna transformeringen av bostäder. Balco Living är ett komplement som ger våra kunder möjligheten att kunna välja mellan en ny balkong och ett extra rum. Vi ser det som ytterst spännande och en möjlighet att vara med och lösa problemet med trångboddhet. Vi tror att produkten på tre års sikt kan bli en betydande del av vår omsättning, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco Group.

Text: Balco

https://www.balco.se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725