Oct 19, 2021

5 tips för en bättre teknisk förvaltning


Estate Logs presenterar fem tips på hur brf kan få en bättre teknisk förvaltning.

 1. Förvalta framtiden
  Bygg- och fastighetssektorn ansvarar för ca 21% av Sveriges årliga utsläpp av växthusgaser. Genom att vi tar ansvar och gör det vi kan när vi förvaltar våra fastigheter kan vi bidra till minskade utsläpp. Här kommer några tips;
  • Byta till LED-belysning. LED-lampor använder upp till 90% mindre energi än vanliga halogenlampor.
  • Planera resorna till fastigheterna. Genom att planera bilresorna till fastigheterna kan utsläppen minskas med 13%.
  • Gå papperslös (med Estate Logs). Introducera digitala system och lagra dina dokument i molnet. Genom att möjliggöra omedelbar åtkomst till fastighetens elektroniska filer ökas dessutom effektiviteten och enkelheten i ditt arbete.

 2. Ett tydlig driftavtal
  Undvik tveksamheter och förvirring om vem som äger ansvaret när en skada uppstår i fastighetsbeståndet med ett sakligt avtal som beskriver parternas ansvar. Estate Logs tillhandahåller tydliga förfrågningsunderlag samt kontrakt med bilagor när vi handlar upp driften åt våra kunder.

 3. Gå utbildningar! 
  Kunskap är makt. Vad innebär provning av sprinkler eller brandlarm och hur ofta ska de utföras för just dina fastigheter? Hur ofta ska ventilationsfiltret bytas egentligen och varför? Genom att gå utbildningar om fastighetens tekniska installationer får du kunskap om vad som är viktigt och varför. Det ger dig en trygghet i din roll som förvaltare.

 4. Glada hyresgäster
  Ta hand om dina hyresgäster och se till att de känner sig hörda. Estate Logs vill förenkla processen för felanmälan genom att förse hyresgäster med ett digitalt verktyg för att registrera felanmälan. Felanmälan är såklart aldrig roligt för en hyresgäst, men upplevelsen kan bli mindre frustrerade när verktyget tillåter hyresgästen att följa utvecklingen av sin felanmälan och möjligheten att kommunicera direkt med felanmälans ansvariga drifttekniker.

 5. Tekniken är här, använd den.
  När du väljer system eller plattformer för att digitalisera den tekniska förvaltningen är det viktigt att du väljer verktyg som förenklar och förbättrar din tekniska förvaltning, utan att göra jobbet mer ansträngande. Dokumentationen av rondering och felanmälan ska automatiseras och lagras online för att minska administrationsarbetet. Med Estate Logs blir informationen om fastigheten lättillgänglig vilket underlättar uppföljningen av t ex incidenter eller myndighetskrav.

Text: Estate Logs

https://www.estatelogs.com/

 • May 18, 2022

  Ordning och reda i “arga lapparnas Mecka”

  Nyheter Precis som för många andra företagare drivs Marcus Bader av frustration över produkter och tjänster som inte fungerar så bra som de skulle kunna göra. Hans nystartade företag Appsight Solutions utvecklar och säljer sådana produkter som han själv eller en kund har tänkt att “det här borde jag kunna göra bättre”.
  6
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  205
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  310
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1854

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  134
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  145
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4160
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5463
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2731